نوشته شده توسط : javaneh

ثبت شرکت در ایران بر عهده ی اداره ی ثبت شرکت ها است.ثبت لوگو  تقاضای ثبت شرکت باید توسط مدیران شرکت به عمل آید. تغییراتی که در طول حیات شرکت در شرکت ایجاد می شود و به موجب قانون نیاز به ثبت دارد نیز باید توسط مدیران وقت شرکت به ثبت برسد: مواردی چون تغییر مدیر شرکت یا تغییر در اختیارات او و به طور کلی هر تغییری  که در حقوق اشخاص ثالث تاثیر داشته باشد و شرکت می خواهد که اشخاص ثاالث از آن آگاهی پیدا کنند.

 ماده ی 9 نظامنامه ی قانون تجارت مقرر می دارد: در هر موقع که تصمیماتی راجع به تمدید مدت شرکت زاید بر مدت مقرر یا انحلال شرکت قبل از مدت معینه یا تغییر در تعیین کیفیت تفریغ حساب یا تغییر اسم شرکت یا  تبدیل دیگر در اساسنامه یا تبدیل و یا خروج بعضی از شرکای ضامن از شرکت اتخاذ شود و همچنین در هر موقعی که مدیر یا مدیران شرکت تغییر می یابد و یا تصمیمی نسبت به مورد معین در ماده ی 58 قانون تجارت اتخاذ شود،مقررات این نظامنامه راجع به ثبت و انتشار باید در مورد تغییرات حاصله نیز رعایت شود.

مدیران شرکت ها برای ثبت شرکت باید مدارکی را تسلیم مرجع ثبت کنند. این مدارک را نظامنامه ی قانون تجارت به این نحو معین کرده است:

- در شرکت های تضامنی:

1-یک نسخه ی مصدق از شرکتنامه

2-یک نسخه ی مصدق از اساسنامه(اگر باشد)

3-نوشته ای به امضای مدیر شرکت حاکی از پرداخت تمام سرمایه ی نقدی و تسلیم تمام سرمایه غیر نقدی با تعیین قیمت حصه های غیر نقدی

4-نام شریک یا شرکایی که برای اداره کردن شرکت معین  شده اند.

-در شرکت های نسبی:

1)یک نسخه مصدق از شرکتنامه ها 

2) یک نسخه ی مصدق از اساسنامه(اگر باشد)

3)نام مدیر یا مدیران شرکت

4)نوشته ای به امضای مدیر شرکت حاکی از پرداخت تمام سرمایه ی نقدی و تسلیم تمام سرمایه ی  نقدی و تسلیم تمام سرمایه غیر نقدی با تعیین قیمت حصه های غیر نقدی

-در شرکت های مختلط غیر سهامی:

1)یک نسخه مصدق از شرکتنامه ها 

2) یک نسخه ی مصدق از اساسنامه(اگر باشد)

3)نام شریک یا شرکای ضامن که سمت مدیریت دارند

برای ثبت شرکت های ایرانی نیز ماده ی 10 قانون ثبت شرکت ها اصل مطالبه ی حق الثبت برای مرجع ثبت شرکت را پیش بینی کرده است.از آن جا که این میزان حق الثبت پیوسته در تغییر است، ذکر جزئیات آن در این جا ضرورت ندارد.

البته باید تذکر داد که علاوه بر ثبت شرکت، خلاصه شرکتنامه و منضمات آن باید انتشار پیدا کند(ماده ی 197 ق.ت) این امر باید در ظرف ماه اول ثبت هر شرکت و توسط اداره ی ثبت محل یا جانشین آن،بسته به مورد،در مجله ی رسمی دادگستری و یکی از جراید کثیرالانتشار مرکز اصلی شرکت،به خرج خود شرکت انجام  گیرد(ماده ی 6 نظامنامه ی قانون تجارت وزارت عدلیه و تبصره ی آن)

ثبت شرکت غیر از ثبت شرکتنامه است، عمل و دفاتر آن نیز جدااست. متصدی مربوطه پس از ثبت شدن شرکتنامه و رسیدگی به مدارک و سوابقی که از طرف مدیر شرکت ضمن تقاضانامه به عمل می آید،در دفتری که به این موضوع تخصیص داده شده ذیل شماره ردیفی که برای شرکت ها معین می شود خلاصه مفاد شرکتنامه و اساسنامه را در ستون های آن ثبت و برای هر شرکت یک صفحه مترادف تخصیص می دهد.

انتشار خلاصه ی شرکتنامه

اداره یا دایره ای که به ثبت شرکت مبادرت نموده باید خلاصه ای از شرکتنامه و منضمات آن را در ظرف ماه اول تشکیل شرکت در روزنامه ی رسمی وزارت دادگستری و یکی از جراید کثیرالانتشار به خرج شرکت به طریق اعلان انتشار دهد . خلاصه ی مزبور متضمن نکات ذیل است:

1-شماره ای که جهت ثبت شرکت در نظر گرفته شده و تاریخ ثبت آن و محل و اقامتگاه شرکت، با تعیین نام و نوع آن و موضوع شرکت 

2-مقدار سرمایه(با تشخیص این که چه مقدار پرداخت و چقدر تعهد شده )

3-اسامی مدیر یا مدیران

4-تاریخ آغاز و ختم شرکت در صورتی که برای مدت محدود تشکیل شده باشد

5-در شرکت های تضامنی و شرکت مختلط علاوه بر نکات فوق باید اسم تمام شرکا ی ضامن نیز منتشر شود

در شرکت های سهامی موارد دیگری که قبلاَ تذکر داده شده در آگهی قید می شود 

هر گاه شرکت در چندین حوزه ی ثبتی شعبه داشته باشد انتشار خلاصه ی شرکت به نحوی که برای خود شرکت مقرر است در محل شعبه نیز باید به عمل آید،و برای انجام این مقصود مقامی که خود شرکت در آن جا به ثبت رسیده است باید سواد مصدق از تقاضا نامه و منضمات آن را به ثبت اسناد محل وقوع شعبه ارسال دارد تا اقدام به انتشار نماید.(ماده ی 8 آئین نامه)

ثبت شعبه ی شرکت در دو حال است:نخست این که در موقع ثبت خود شرکت است در این صورت ضمن انتشار خلاصه شرکت نامه،محل شعب شرکت در آگهی باید ذکر و آگهی مزبور برای انتشار در جراید محلی ضمن رونویس تقاضا نامه و منضمات آن به اداره ی ثبتی که شعبه ی شرکت در آن جا واقع است فرستاده شود. دیگر این که پس از ثبت شرکت مبادرت به افتتاح شرکت می شود. در این حال شعبه ی شرکت مانند تغییراتی که بعداَ در شرکت واقع گردد ذیل ثبت شرکت به ثبت رسیده و آگهی می شود سپس آگهی مزبور و رونویس تقاضا نامه و منضمات به ثبت محل فرستاده می شود. در هر حال مدیر شعبه و یا کسی که از طرف شرکت در شعبه ی مزبور حق امضا دارد یعنی امضای او برای شزکت الزام آور است باید معرفی و آگهی شود.

https://danasabt.ir/2020/12/29/brand-registration-and-the-benefits-of-having-a-brand/

سرانجام، همان طور که گفتیم، ماده ی 9 نظامنامه ی قانون تجارت، انتشار تغییراتی را که در وضعیت شرکت ثبت شده ایجاد می شود،ضروری دانسته است. نتیجه ی عدم انتشار مواردی که نظامنامه به عهده ی مدیران گذاشته این  است که اولاَ مدیران ممکن است مطابق قواعد عام،به سبب خطای خود،محکوم به جبران خسارت اشخاص ثالث شوند و ثانیاَ اشخاص ثالث می توانند تاثیر این تغییرات را نادیده بگیرند،چه تغییراتی که به نظر آن ها نرسیده ،در مقابل آن ها قابل استناد نیست. 



:: بازدید از این مطلب : 309
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : دو شنبه 4 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

از اقدامات اولیه برای ثبت شرکت تصمیم گیری برای انتخاب و تعیین نوع شرکت است.ثبت شرکت سهامی خاص  انتخاب نوع شرکت به اهداف اعضا در آینده، نوع فعالیت افراد، میزان مسئولیت هر یک از شرکا و تعداد افراد عضو و.. بستگی دارد.

مطالعات تاریخی و بازرگانی نشان می دهد از میان شرکت های هفت گانه، شرکت های سهامی، با مسئولیت محدود، تضامنی و نسبی در زمره شرکت های فعال و متداول در امر تجارت و امور بازرگانی محسوب گردیده و شرکت های مختلط غیر سهامی، مختلط سهامی چندان در عرصه تجارت و بازرگانی و امور انتفاعی، نمود نداشته است؛ چرا که مجموع شرکت های مختلط سهامی و غیر سهامی که از زمان تصویب قانون تجارت تا پایان دهه 80 تاسیس گردیده اند به عدد 30 بالغ نمی شود و بسیاری از همین تعداد اندک نیز به فاصله کمی از زمان ایجاد،منحل و یا بلااستفاده رها شده اند.شرکت های تعاونی نیز عمدتاَ در جهت رفاه حال شرکاء تشکیل گردیده و عملاَ در عدد شرکت های تجارتی و انتفاعی محسوب نمی شوند.

در حال حاضر،روز به روز به انواع شرکت ها افزوده می شود که بر حسب موضوع و فعالیت، ثابت یا ثابت نبودن سرمایه شان و یا برحسب سهیم بودن دولت در سرمایه آن ها و نسبت این شراکت، قواعد راجع به آن ها متفاوت است. مع ذلک باید توجه داشت که هر چند این شرکت ها گوناگون اند، قالب های عمده آن ها، در واقع همان قالب هایی است که قانون تجارت تهیه کرده است. البته اقتباس فعالان تجاری از قالب شرکت سهامی بیش از قالب های دیگر است. امروزه ثبت شرکت با مسئولیت محدود و ثبت شرکت سهامی خاص از متداول ترین انواع ثبت شرکت می باشند.

در ادامه ی مطلب، جهت تسهیل در انتخاب نوع شرکت، ابتدا تعریفی از شرکت به عمل خواهد آمد و اقسام شرکت های تجاری و مشخصات عمومی هر یک از آن ها گفته خواهد شد و سپس در مورد شرکت های سهامی خاص و شرکت های با مسئولیت محدود که از مهم ترین انواع شرکت های تجاری می باشند بحث می گردد.پر واضح است برای انتخاب درست در تعیین نوع شرکت ابتدا می بایست نسبت به ویژگی ها وهمچنین قوانین و مقررات مرتبط با انواع شرکت های تجاری آشنایی کامل داشته باشید.

تعریف شرکت تجارتی:
اجتماع دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی به منظور انجام عملیات تجاری و کسب سود را شرکت گویند.

انواع شرکت های تجاری:

شرکت های تجاری به موجب ماده 20 قانون تجارت بر هفت قسم به شرح ذیل طبقه بندی شده اند.
1-شرکت های سهامی 2-شرکت های با مسئولیت محدود 3-شرکت های تضامنی 4-شرکت های نسبی 5-شرکت های مختلط سهامی 6- شرکت های مختلط غیر سهامی  7-شرکت های تعاونی تولید و مصرف

انواع شرکت های تجاری را که در قانون تجارت آمده است در مورد هر یک جداگانه مبحثی آورده شده اما از لحاظ ماهیت می توان شرکت های تجاری را به شرکت های سرمایه، شخص، مختلط و کمیتی تقسیم نمود.

انواع شرکت های تجاری از لحاظ ماهوی یا مسئولیت اعضاء:

الف)شرکت های سرمایه
در این شرکت ها شخصیت شرکا اهمیتی ندارد و شرکا فقط تا میزان سرمایه ای که در شرکت گذاشته اند مسئول تعهدات شرکت می باشند. چون هدف در آن ها بدون توجه به شخص شرکا جمع آوری سرمایه است به سهولت قابل نقل و انتقال است.
این شرکت ها مکلفند در کلیه سربرگ ها و مکاتبات خود،میزان سرمایه شرکت را قید نمایند تا طرف معامله با آن ها از آن آگاه باشد. شرکت های سهامی و با مسئولیت محدود از این نوع شرکت ها هستند.

از خصوصیات این نوع شرکت ها می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
1.قابل انتقال بودن سهام
2.اوراق سهام بعد از فوت شرکاء به وراث وی منتقل می شود.
شرکت های سهامی خاص و سهامی عام و شرکت های مختلط سهامی جزو شرکت های سرمایه محسوب می شوند.

ب)شرکت های اشخاص
در این نوع شرکت ها شخصیت شریک اهمیت بسیار داشته و اعتبار شرکت بستگی به اعتبار آ ن ها دارد.
شرکا در شرکت تضامنی مسوول پرداخت کلیه تعهدات شرکت می باشند و تعهدات آن ها محدود به میزان سرمایه آن ها در شرکت نمی باشد.به علت تاثیر شخصیت شرکا در این نوع شرکت ها نقل و انتقال سهم الشرکه ممنوعیت ها و محدودیت هایی دارد.

از خصوصیات این نوع شرکت ها عبارتند از:
1.بدون رضایت سایر شرکاء انتقال سهام صورت نمی گیرد.
2.بدون رضایت سایر شرکاء بعد از فوت قابل انتقال به وراث نیست.
3.در برخی موارد خروج یک شرکت باعث انحلال شرکت می گردد.
شرکت تضامنی و نسبی همچنین شرکت های مختلط غیر سهامی و با مسئولیت محدود را می توان جزو شرکت های اشخاص دانست.

ج)شرکت های مختلط
در این نوع شرکت ها مسئولیت برخی شرکا محدود به سرمایه آن ها و مسئولیت دیگران نامحدود است. در این نوع شرکت ها اگر سرمایه به صورت سهام گذاشته شود وضع حقوقی شرکت مخلوطی از مقررات شرکت های سهامی و تضامنی خواهد بود و اگر سرمایه به صورت سهم الشرکه باشد وضع حقوقی شرکت مخلوطی خواهد بود از مقررات شرکت های با مسوولیت محدود و تضامنی.

د)شرکت های کمیتی
برخی به جای این قسم نام شرکت های تعاونی را برگزیده اند.در این شرکت ها تعداد سرمایه گذاران زیاد است،سوددهی و میزان سرمایه زیاد نیست.شرکت در جهت رفاه اعضاء تشکیل می گردد لذا مسوولیت خاصی برای شرکا در قانون مطرح نگردیده است.

مشخصات عمومی شرکت های تجاری:
در شرکت سهامی عام،حداقل شرکا 5  نفر؛ حداقل سرمایه 5/000/000 ریال  ؛حداقل هیئت مدیره یا مدیران  5 نفر و مسئولیت شرکا به میزان مبلغ اسمی سهام هر شریک است.
در شرکت سهامی خاص،حداقل شرکا 3 نفر؛ حداقل سرمایه  1/000/000 ریال ؛حداقل هیئت مدیره یا مدیران 3  نفر و مسئولیت شرکا به میزان سهم الشرکه هر شریک است.
در شرکت با مسئولیت محدود، حداقل شرکا 2 نفر؛ و حداقل سرمایه محدودیت ندارد؛ حداقل هیئت مدیره یا مدیران یک نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکا به میزان سهم الشرکه هر شریک است.
در شرکت تضامنی، حداقل شرکا  2 نفر  ؛حداقل سرمایه  محدودیت ندارد؛ حداقل هیئت مدیره یا مدیران یک نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکا نامحدود است و هر شریک مسئولیت کامل دارد.
در شرکت نسبی، حداقل شرکا 2 نفر  ؛حداقل سرمایه محدودیت ندارد؛ حداقل هیئت مدیره یا مدیران یک نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکا به نسبت سهم الشرکه هر شریک است.
در شرکت مختلط سهامی، حداقل شرکا  2 نفر؛ حداقل سرمایه محدودیت ندارد؛ حداقل هیئت مدیره یا مدیران یک نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکا در شرکای ضامن نامحدود و در شرکای سهامی به میزان مبلغ اسمی هر شریک است.
در شرکت مختلط غیر سهامی، حداقل شرکا  2 نفر؛ حداقل سرمایه محدودیت ندارد؛ حداقل هیئت مدیره یا مدیران یک نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکای ضامن نا محدود و شرکای غیر سهامی به میزان سهم الشرکه است.
در شرکت تعاونی  ،حداقل شرکا 7 نفر ،حداقل سرمایه محدودیت ندارد  ،حداقل هیئت مدیره یا مدیران 3 تا 7 نفر و مسئولیت شرکا در صورت سهامی بودن به میزان مبلغ اسمی هر سهامدار و در غیر سهامی با توجه به تراضی شرکا در اساسنامه است.

خصوصیات شرکت های سهامی خاص:
1-سرمایه شرکت سهامی خاص از یک میلیون ریال نباید کمتر باشد. یعنی حداقل سرمایه یک میلیون ریال است ولی در مورد افزایش یا حداکثر آن محدودیتی وجود ندارد.
2-هر گاه به علل و موجباتی سرمایه شرکت از این مبلغ کمتر شود شرکاء باید آن را تامین نمایند و یا اینکه آن را تبدیل به شرکت تضامنی یا مسئولیت محدود بنمایند.
3-شرکت سهامی خاص حق انتشار اوراق قرضه را ندارند.
4-کلمه خاص باید قبل یا بعد از نام شرکت ذکر گردد در غیر اینصورت هر یک از افراد ذینفع می تواند انحلال آن را از دادگاه بخواهد.
5-سرمایه باید شامل اوراق سهام باشد.
6-شرکت های سهامی خاص نمی توانند سهام خود را برای پذیره نویسی یا فروش در بورس اوراق بهادار یا وسیله بانک ها عرضه نمایند و یا به انتشار آگهی و یا اطلاعیه و هر نوع تبلیغی برای فروش سهام خود اقدام کنند مگر اینکه از مقررات شرکت های سهامی عام تبعیت نمایند.

موادی از قانون تجارت در رابطه با شرکت سهامی خاص:
-شرکت سهامی، شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام، محدود به مبلغ اسمی سهام آن هاست.(ماده 1)
-شرکت سهامی شرکت بازرگانی محسوب می شود ولو اینکه موضوع عملیات آن امور بازرگانی نباشد.(ماده 2)
-در شرکت های سهامی تعداد شرکا نباید از سه نفر کمتر باشد.(ماده 3)

شرکت سهامی به دو نوع تقسیم می شود (ماده 4):
نوع اول: شرکت هایی که موسسین آن ها قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین می کنند.این گونه شرکت ها شرکت سهامی عام نامیده می شود.
نوع دوم: شرکت هایی که تمام سرمایه آن ها در موقع تاسیس منحصراً توسط موسسین تامین گردیده است.این گونه شرکت ها شرکت سهامی خاص نامیده می شود.

-در موقع تاسیس، سرمایه شرکت های سهامی عام از پنج میلیون ریال و سرمایه شرکت های سهامی خاص از یک میلیون ریال نباید کمتر باشد. در صورتی که سرمایه شرکت بعد از تاسیس به هر علت از حداقل مذکور در این ماده کمتر شود باید ظرف یک سال نسبت به افزایش سرمایه تا میزان حداقل مقرر به عمل آید یا شرکت به نوع دیگری از انواع شرکت های مذکور در قانون تجارت تغیر شکل یابد وگرنه هر ذینفع می تواند انحلال آن را از دادگاه صلاحیت دار درخواست کند.

-برای تاسیس و ثبت شرکت های سهامی خاص فقط تسلیم اظهارنامه به ضمیمه مدارک ذیل به مرجع ثبت شرکت ها کافی خواهد بود:
1.اساسنامه شرکت که باید به امضاء کلیه سهامداران رسیده باشد.
2-اظهارنامه مشعر بر تعهد کلیه سهام و گواهی نامه بانکی
3-انتخاب اولین مدیران و بازرس یا بازرسان شرکت که باید در صورت جلسه ای قید و به امضای کلیه سهامداران رسیده باشد.
4.قبول سمت مدیریت و بازرسی با رعایت قسمت اخیر ماده 17
5.ذکر نام روزنامه کثیرالانتشار

موادی از قانون تجارت در رابطه با شرکت با مسئولیت محدود:
-شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت است.(ماده 94)
-شرکت با مسئولیت محدود وقتی تشکیل می شود که تمام سرمایه نقدی تادیه و سهم الشرکه غیر نقدی و تسلیم شده باشد.(ماده 96)
-شرکت با مسئولیت محدود به وسیله یک یا چند نفر مدیر موظف یا غیر موظف که از بین شرکا یا از خارج برای مدت محدود یا نامحدودی معین می شوند اداره می گردد.(ماده 104)
-هر یک از شرکا به نسبت سهمی که در شرکت دارد دارای رای خواهد بود مگر اینکه اساسنامه ترتیب دیگری مقرر داشته باشد(ماده 107)
-روابط بین شرکا تابع اساسنامه است.اگر در اساسنامه راجع به تقسیم نفع و ضرر مقررات خاصی نباشد تقسیم مزبور به نسبت سرمایه شرکا به عمل خواهد آمد.(ماده 108)
-هر شرکت با مسئولیت محدود که عده شرکاء آن بیش از دوازده نفر باشد باید دارای هیات نظار بوده و هیات مزبور لااقل سالی یک مرتبه مجمع عمومی شرکا را تشکیل می دهد.هیات نظار باید بلافاصله بعد از انتخاب شدن تحقیقی کرده و اطمینان حاصل کند که دستور مواد 96 و 97 رعایت شده است..(ماده 109)

برای تشکیل شرکت با مسئولیت محدود طی مراحل ذیل ضروری است:
1.تنظیم شرکتنامه و امضای آن
2.تادیه و پرداخت کل سرمایه شرکت
3.ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها

در رابطه با موارد فوق لازم است به توضیحات ذیل توجه شود:
-شرکت نامه در شرکت های با مسئولیت محدود رکن اساسی آن است؛ به طوری که عدم تنظیم آن سبب بطلان شرکت است. در شرکتنامه نسبت مشارکت هر شریک و سهم الشرکه هر کدام اعم از نقدی یا غیر نقدی که باید تقویم شده باشد،قید می گردد.

https://danasabt.ir/%d9%be%d9%84%d9%85%d9%be-%d8%af%d9%81%d8%a7%d8%aa%d8%b1/

-در شرکت های با مسئولیت محدود بر خلاف شرکت های سهامی،کل سرمایه نقدی باید در ابتدا پرداخت شده و سهم الشرکه غیر نقدی نیز تقویم و تسلیم شده باشد،در حالی که در شرکت های سهامی با پرداخت 35 در صد سرمایه نقدی و تعهد بقیه آن می توان اقدام به تاسیس شرکت نمود.به موجب ماده 100 قانون تجارت چنانچه شرکت با مسئولیت محدود نسبت به تادیه کل سرمایه نقدی و غیر نقدی اقدام ننماید باطل و از درجه اعتبار ساقط است. البته باید توجه داشت که شرکت حتی در صورتی که به موجب عدم اجرای این امر ابطال گردد،در مقابل اشخاص ثالث و مطالبات آن ها حق استناد به این بطلان را ندارد.

-پس از طی مراحل فوق، شرکت باید در اداره ثبت شرکت ها ثبت شود. اسم شرکت نباید متضمن نام هیچ یک از شرکا باشد و همانند شرکت های سهامی، الزاماً باید نامی غیر از نام شرکا داشته باشد و حتی نام آن نباید به صورتی باشد دکه اشخاص ثالث اعتبار شرکت را منوط یا مرتبط با اعتبار یکی از شرکا تلقی کنند و اگر جز این باشد شریکی که نام او در شرکت قید شده در مقابل اشخاص ثالث حکم شریک ضامن در شرکت تضامنی را خواهد داشت.



:: بازدید از این مطلب : 310
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

شرکت با مسئولیت محدود از رایج ترین شرکت های بازرگانی در کشور ما می باشد که عمدتاَ بین اعضای یک خانواده یا افراد فامیل و یا دوستان و آشنایان تشکیل می گردد.پلمپ دفاتر به موجب ماده 94 قانون تجارت،شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام و یا قطعات سهام تقسیم شده باشد فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت می باشد.

 طبق ماده 100 هر شرکت با مسئولیت محدود که بر خلاف مواد 96 و 97 (پرداخت سرمایه نقدی و تقویم سرمایه غیر نقدی شرکاء) تشکیل شده باشد باطل و از درجه اعتبار ساقط است لیکن شرکاء در مقابل اشخاص ثالث حق استناد به این بطلان را ندارند.

شرکت با مسئولیت محدود، مانند شرکت های دیگر، در صورت وجود مواردی که در ادامه ذکر خواهد شد منحل می شود.انحلال شرکت با مسئولیت محدود ممکن است یا بنا به علل عام انحلال شرکت ها باشد یا بنا به عللی که خاص این نوع شرکت است.

طبق ماده 114 ق.ت عوامل انحلال شرکت با مسئولیت محدود عبارتند از:

1-انقضای مهلت تعیین شده در اساسنامه برای مدت فعالیت شرکت
2-وقتی ماموریت شرکت خاتمه یافته و یا تحقق ماموریت شرکت غیر ممکن شده باشد.
3-ورشکستگی شرکت
4-اتخاذ تصمیم سهامدارانی که بیش از نصف سرمایه شرکت را در اختیار دارند.
5-در صورت تقاضای انحلال یکی از شرکاء در زمانی که سرمایه شرکت بدلیل زیان های پی در پی به نصف و یا کمتر از نصف سرمایه اولیه کاهش یابد.
6-در صورت فوت یکی از شرکاء بنا به تجویز اساسنامه.

مدارک مورد نیاز انحلال شرکت با مسئولیت محدود جهت تقدیم به اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری:

1.اصل صورتجلسه انحلال شرکت
2.آخرین روزنامه رسمی شرکت
3.فتوکپی شناسنامه مدیر تصفیه در صورتی که خارج از شرکاء انتخاب شده باشد.
4.ارائه مستند دایر بر ارسال دعوت نامه چنانچه مجمع عمومی فوق العاده با حد نصاب اکثریت تشکیل شده باشد.

نمونه صورتجلسه انحلال شرکت با مسئولیت محدود
نام شرکت............................................
شماره ثبت:.........................................
سرمایه ثبت شده:.................................
مجمع عمومی فوق العاده شرکت ................ با مسئولیت محدود در ساعت....................روز ........................مورخه .......................در محل شرکت با حضور (اکثریت شرکاء/کلیه شرکاء) تشکیل و نسبت به انحلال شرکت اتخاذ تصمیم شد.
1.در خصوص انحلال شرکت بحث و بررسی به عمل آمد و انهایه مقرر گردید که شرکت منحل شود.
2.آقای/خانم...............................به آدرس.............................به سمت مدیر تصفیه انتخاب و مدیر تصفیه ضمن اعلام قبولی سمت،اقرار به دریافت کلیه اسناد،مدارک و دفاتر و دارایی های شرکت می نماید.
3.آقای/خانم.....................(احدی از شرکا مدیر تصفیه،وکیل رسمی شرکت) وکالت داده می شود که ضمن مراجعه به اداره ثبت شرکت ها نسبت به ثبت صورتجلسه و پرداخت هزینه های قانونی و امضای ذیل دفاتر ثبت اقدام کند.نام و نام خانوادگی شریک:
میزان سهم الشرکه:
امضاء

تصفیه شرکت مسئولیت محدود:

بعد از انحلال شرکت،امر تصفیه آن آغاز می گردد.عملیات تصفیه شامل مراحل زیر خواهد بود:
-وصول مطالبات شرکت
-نقد کردن دارایی شرکت
-پرداخت دیون شرکت
-تقسیم دارایی باقیمانده شرکت بین شرکاء
تصفیه شرکت با مسئولیت محدود به موجب ماده 213 ق.ت به عهده مدیران شرکت می باشد؛ مگر اینکه اساسنامه یا اکثریت مجمع عمومی شرکت ترتیب دیگری مقرر داشته باشد.

وظایف مدیر یا مدیران تصفیه:
مدیران شرکت که برای تصفیه تعیین می شوند، مکلفند اسامی خود را به اداره ثبت شرکت ها اعلام نمایند (ماده 205 ق.ت) مدیر تصفیه در حکم وکیل شرکاء بوده و حتی مدیر مزبور می تواند از طریق دادگاه انتخاب گردد.
رسیدگی به حساب های شرکت و تنظیم ترازنامه و حساب سود و زیان به هنگام انحلال آن، اجرای تعهدات شرکت، وصول مطالبات و نقد کردن دارایی شرکت و پرداخت دیون شرکت و تقسیم دارایی باقیمانده بین شرکاء از وظایف مدیر یا مدیران تصفیه می باشد.

https://danasabt.ir/%D8%AB%D8%A8%D8%AA-%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%AA-%D8%B3%D9%87%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D8%AE%D8%A7%D8%B5/

 

مسئولیت مدنی و جزایی مدیران تصفیه:

اگر مدیران تصفیه از مقررات قانونی و یا اساسنامه تخلف نمایند و از این تخلف به اشخاص ذی نفع ضرر و زیانی وارد گردد،متضرر می تواند پس از اثبات تقصیر فاعل زیان و رابطه سببیت بین فعل زیان آور و ضرر وارده جبران خسارت وارده را مطالبه نماید.
از نظر جزایی در صورتی که مدیران تصفیه بر خلاف قوانین عام، مرتکب جرایمی از قبیل خیانت در امانت، کلاهبرداری و غیره می شوند، طبق مقررات پیش بینی شده تعقیب و مجازات خواهند شد.



:: بازدید از این مطلب : 345
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

در قانون تجارت ایران، نص صریحی در خصوص لزوم تنظیم شرکتنامه با مسئولیت محدود وجود ندارد ولی با عنایت به ماده (97 ق.ت) ملاحظه می شود که موسسین شرکت الزاماً باید شرکتنامه بین خود تنظیم و امضا نمایند. تنظیم اساسنامه برای شرکت با مسئولیت محدود، علاوه بر شرکتنامه ضروری می باشد زیرا شرکاء می توانند اراده خود را از نظر قلمرو و اختیارات و اتخاذ تصمیم و یا حق رأی و بالاخره روابط فیمابین در آن منعکس نمایند.

 برابر بند 2 ماده 47 قانون ثبت اسناد و املاک با اصلاحات بعدی،ثبت لوگو  صلحنامه و هبه نامه و شرکتنامه باید طبق سند رسمی تنظیم گردد. از طرف دیگر طبق ماده 1 نظامنامه قانون تجارت، شرکت های تجارتی باید به موجب شرکتنامه رسمی تشکیل شوند.

مطابق ماده (197 ق.ت) ظرف ماه اول تشکیل هر شرکت، خلاصه شرکتنامه و منضمات آن طبق نظامنامه وزارت عدلیه اعلان خواهد شد و نیز برابر ماده (196 ق.ت) "اسناد و نوشته جاتی که برای به ثبت رسیدن شرکت لازم است در نظامنامه وزارت عدلیه معین می شود".

بند اول: نام کامل شرکت و نوع شرکت
نمونه:شرکت.........................با مسئولیت محدود

بند دوم: موضوع فعالیت های شرکت

بند سوم: مرکز اصلی شرکت با نشانی کامل آن
نمونه: اردبیل-خیابان.............کوچه...............پلاک.....................کدپستی...................

بند چهارم: اسامی شرکا یا موسسین با مشخصات نام و نام خانوادگی-شماره شناسنامه-تاریخ تولد و آدرس کامل محل اقامت
آقای/خانم....................شماره شناسنامه..........................تاریخ تولد.......................آدرس محل اقامت..............

بند پنجم: مدت شرکت نوشته می شود که چنانچه دارای مدت باشد جمله "از تاریخ ثبت بمدت................سال" نوشته می شود و اگر مدت نداشته باشد جمله "از تاریخ ثبت بمدت نامحدود" درج می گردد.

بند ششم: میزان سرمایه شرکت اعم از نقدی و غیر نقدی (مقوم شده) نوشته می شود.
نمونه:
الف) نقدی: مبلغ...................ریال
ب)غیر نقدی: مقوم به مبلغ.............ریال

بند هفتم: میزان سهم هر یک از شرکا با درج نام و نام خانوادگی- میزان سهام و مبلغ سهام نوشته می شود.
نمونه: آقای/خانم............میزان سهم .....................مبلغ سهم.......................

بند هشتم: مشخصات مدیر یا مدیران شرکت با درج سمت هر یک از آن ها و کسانی که حق امضا دارند درج می شود.
نمونه:
1.آقای/خانم...............................به سمت رئیس هیات مدیره
2.آقای/خانم...............................به سمت مدیر عامل
3.آقای/خانم.............................به سمت عضو هیات مدیره
حق امضای کلیه اسناد و اوراق تعهدآور شرکت با امضای آقای/خانم.................و آقای/خانم............مشترکاَ همراه با مهر شرکت معتبر خواهد بود.

بند نهم: موقع رسیدگی به حساب سالیانه و ترتیب تقسیم سود شرکت، این مورد در اساسنامه پیش بینی شده است.
نمونه: در پایان هر سال شمسی و ترتیب تقسیم سود به نسبت سهم الشرکه شرکاء

بند دهم: موارد انحلال
نمونه: "مطابق ماده 114 قانون تجارت خواهد بود".

بند یازدهم: محل شعب فعلی: اگر شرکت دارای شعبه باشد مشخصات دقیق و آدرس شعبه نوشته می شود و اگر فاقد شعبه باشد جمله "شرکت فاقد شعبه است" نوشته می شود.

بند دوازدهم: بازرس شرکت:انتخاب بازرس در شرکت اختیاری است و چنانچه بازرسی انتخاب شده باشد مشخصات کامل بازرس نوشته می شود.
کلیه موسسین شرکت ذیل تقاضانامه را با درج نام و نام خانوادگی و سمت خود امضا می کنند.

اساسنامه شرکت با مسئولیت محدود:

ماده 1: نام و نوع شرکت: شرکت..................با مسئولیت محدود

ماده 2: موضوع شرکت...................

ماده 3: مرکز اصلی شرکت..............

ماده 4: سرمایه شرکت...................

ماده 5: مدت شرکت: از تاریخ ثبت به مدت نامحدود

ماده 6: تابعیت شرکت: تابعیت شرکت ایرانی است.

ماده 7: هیچیک از شرکا حق انتقال سهم الشرکه خود را به غیر ندارد مگر با رضایت و کسب موافقت دارندگان سه چهارم سرمایه شرکت که دارای اکثریت عددی نیز باشند.
تبصره: انتقال سهم الشرکه به عمل نخواهد آمد مگر به موجب سند رسمی.

ماده 8: مجمع عمومی عادی شرکت در ظرف مدت چهار ماه اول هر سال پس از انقضای سال مالی شرکت تشکیل می گردد،ولی ممکن است بنا به دعوت هر یک از اعضای هیات مدیره یا شرکاء مجمع عمومی عادی به صورت فوق العاده تشکیل گردد.

ماده 9: دعوت برای تشکیل مجامع عمومی، توسط هر یک از اعضای هیات مدیره یا مدیر عامل و یا شرکاء به وسیله دعوت نامه کتبی با درج آگهی در یکی از جراید کثیرالانتشار به عمل خواهد آمد.
تبصره: فاصله بین دعوت تا تشکیل مجمع، حداقل ده روز و حداکثر چهل روز است.

ماده 10: در صورتی که کلیه شرکاء در هر یک از جلسات مجامع عمومی حضور یابند رعایت ماده 9 اساسنامه ضرورت ندارد.

ماده 11: وظایف مجمع عمومی عادی یا عادی به طور فوق العاده بشرح ذیل است:
الف)تعیین خط مشی آینده شرکت و تصویب آن
ب)انتخاب هیات مدیره و در صورت لزوم بازرس
ج)استماع گزارش هیات مدیره در امور مالی و ترازنامه سالیانه شرکت و تصویب آن
د)تصویب پیشنهاد سود قابل تقسیم از طرف هیات مدیره

ماده 12:وظایف مجمع عمومی فوق العاده به شرح ذیل است:
الف) تغییر اساسنامه یا الصاق یا حذف یک یا چند مواد اساسنامه
ب) تنظیم اساسنامه جدید یا تبدیل نوع شرکت
ج) افزایش یا تقلیل سرمایه شرکت
د) اتخاذ تصمیم در خصوص ورود شریک یا شرکای جدید به شرکت

ماده 13: تصمیمات شرکاء در مجمع عمومی فوق العاده با موافقت دارندگان سه چهارم سرمایه که اکثریت عددی دارند و در مجمع عمومی عادی طبق دستور ماده 106 قانون تجارت معتبر و لازم الاجرا است.

ماده 14: هیات مدیره شرکت مرکب از.......................نفر خواهد بود که در مجمع عمومی عادی از بین شرکاء و یا از خارج انتخاب می شوند.

ماده 15: هیات مدیره از بین خود یک نفر را به سمت رئیس هیات مدیره و یک نفر را به سمت مدیر عامل انتخاب و همچنین می تواند برای اعضای خود سمت های دیگر تعیین کند.

ماده 16: آقای/خانم................نماینده قانونی و تام الاختیار شرکت بوده و می تواند در کلیه امور مداخله و اقدام کند علی الخصوص در موارد مشروحه ذیل:
امور اداری از هر قبیل (انجام کلیه تشریفات قانونی) حفظ و تنظیم فهرست دارایی شرکت و تنظیم بودجه و تعیین پرداخت حقوق و انجام هزینه ها، اجرای تصمیمات مجامع عمومی، انتخاب و انتصاب و استخدام متخصصین و کارمندان و کارگران و... (بر حسب مورد اعضا می توانند سایر وظایف و اختیارات خود را به نماینده تفویض کند لذا اختیارات فوق جنبه محدودیت ندارد و هیأت مدیره جهت پیشرفت امورات شرکت می توانند اتخاذ تصمیم کنند).

ماده 17: جلسات هیات مدیره با حضور اکثریت اعضاء تشکیل و رسمیت می یابد و تصمیمات هیات مدیره با اکثریت آراء معتبر است.

ماده 18: دارندگان حق امضا در اوراق و اسناد بهادار اعم از چک-سفته-برات و اسناد تعهد آور و عقود و قراردادها توسط هیات مدیره تعیین می شود.

ماده 19: هر یک از اعضای هیات مدیره می توانند قسمتی از اختیارات و همچنین حق امضای خود را به هر یک از شرکاء که خود صلاح می دانند تفویض کنند.
تبصره: تفویض تمام یا قسمتی از اختیارات هیأت مدیره به مدیر عامل نیز معتبر و لازم الاجرا است.

ماده 20: سال مالی شرکت از اول فروردین ماه هر سال شروع و به آخر اسفند ماه همان سال خاتمه می یابد به استثنای سال اول که ابتدای آن از تاریخ تاسیس شرکت است.

ماده 21: تقسیم سود از درآمد شرکت در پایان هر سال مالی. هزینه های اداری، حقوق کارکنان و مدیران، استهلاکات، مالیات و سایر عوارض دولتی کسر و پس از وضع صدی ده بابت ذخیره قانونی بقیه که سود ویژه است به نسبت سهم الشرکه که بین کلیه شرکاء تقسیم می شود.

ماده 22: فوت یا محجوریت هر یک از شرکاء موجب انحلال شرکت نبوده و وراث یا وارث شریک متوفی و یا ولی محجور می توانند به مشارکت خود ادامه دهند. در غیر این صورت بایستی سهم الشرکه خود را پس از انجام تشریفات قانونی دریافت و یا به شرکاء دیگر منتقل و از شرکت خارج شوند.

ماده 23: انحلال شرکت:شرکت مطابق ماده 114 قانون تجارت منحل می شود.

ماده 24: در صورتی که مجمع عمومی فوق العاده شرکاء، رای به انحلال شرکت دهد یک نفر از بین شرکاء و یا از خارج از شرکت به سمت مدیر تصفیه تعیین می شود. وظایف مدیر تصفیه مطابق قانون تجارت است.

ماده 25: حل و فصل اختلافات حاصله بین شرکای شرکت از طریق حکمیت و داوری است.

https://danasabt.ir/

ماده 26: در مورد موضوعاتی که در اساسنامه ذکر نشده است. مطابق قانون تجارت و سایر قوانین موضوعه عمل می شود.

ماده 27: این اساسنامه در 27 ماده و 4 تبصره تنظیم و به امضای کلیه موسسین شرکت به اسامی ذیل رسید و تمام صفحات آن امضاء شد.
اسامی موسسین:.....



:: بازدید از این مطلب : 297
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

الف-معافیت های مالیاتی

معافیت های مالیاتی مندرج در مواد 2 و 132 تا 146 ق.م.م و یا در بعضی از مقررات دیگر که قسمتی از آن ها مورد بحث قرار گرفته، ثبت شرکت به شرح ذیل می باشد:

 - مقررات ماده 189 ق.م.م که مقرر می دارد: "اشخاص حقوقی و همچنین اشخاص حقیقی موضوع بندهای(الف) و(ب) ماده(95) این قانون چنانچه طی سه سال متوالی ترازنامه و حساب سود و زیان و دفاتر و مدارک آنان مورد قبول قرار گرفته باشد و مالیات هر سال را در سال تسلیم اظهارنامه بدون مراجعه به هیات های حل اختلاف مالیاتی پرداخت کرده باشند معادل 5 % اصل مالیات 3 سال مذکور علاوه بر استفاده از مزایای مقرر در ماده 190 این قانون به عنوان جایزه خوش حسابی از محل صدور وصولی های جاری پرداخت یا در حساب سنوات بعد آنان منظور خواهد شد. جایزه مزبور از پرداخت مالیات معاف خواهد بود".

- درآمد حاصله از کلیه فعالیت های مربوط به رشته کشاورزی، دامداری، دامپروری، پرورش ماهی، زنبور عسل، پرورش طیور، صیادی، نوغان داری، احیاء مراتع و جنگل ها، باغات اشجار از هر قبیل و نخلیات، معاف از مالیات می باشند.

- موسسات عام المنفعه، واحدهای تولیدی و معدنی که در شعاع 120 کیلومتری مرکز تهران و 50 کیلومتری مرکز اصفهان به خصوص در نقاط محروم کشور ایجاد گردد از پرداخت مالیات معاف هستند.

- مرکز فرهنگی، هنری که دارای پروانه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشند برای مدت 5 سال از پرداخت مالیات معاف خواهند بود و در صورتی که حوزه فعالیت مراکز مذکور در مناطق محروم کشور باشد این فعالیت تا 8 سال نیز قابل افزایش می باشد.

- درآمد شرکت های تعاونی و روستایی، عشایری، کشاورزی، صیادات، کارمندی، دانشجویان و دانش آموزان و اتحادیه های آن ها نیز از پرداخت مالیات معاف هستند.

- ماده 143 ق.م.م معافیت مالیاتی شرکت هایی را پیش بینی می کند که در بورس اوراق بهادار پذیرفته شده اند.

ب-جرایم مالیاتی

1-عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی مودی یا تکمیل ننمودن قسمت هایی که مربوط به مشخصات وی می باشد و عدم تسلیم ترازنامه و حساب سود و زیان و عدم ارائه دفاتر قانونی (دفتر روزنامه-ذفتر کل) به ممیز مالیاتی مستوجب پرداخت جریمه بین 1 تا 20 درصد می باشد.

2-عدم پرداخت مالیات در موعد قانونی موجب تعلق جریمه مالیاتی معادل 5/2 % به ازاء هر ماه خواهد بود.(ماده 190 اصلاحی 1/1/72)

3-در شرکت های منحله، مدیران اشخاص حقوقی مجتمعاً یا منفرداً نسبت به پرداخت مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی و همچنین مالیات هایی که اشخاص حقوقی به موجب مقررات قانونی مالیات های مستقیم مکلف به کسر و ایصال آن بوده و مربوط به دوران مدیریت آنان باشد با شخص حقوقی(اعم از شرکت یا موسسه) مسئولیت تضامنی دارند.(ماده 198 ق.م.م)

4-در صورت تخلف شخص حقیقی یا حقوقی از انجام وظایف مقرره در ماده 198، علاوه بر مسئولیت تضامنی، مشمول جریمه ای معادل 20% مالیات پرداخت نشده خواهد بود.

5-تنظیم ترازنامه و حساب سود و زیان و استناد به دفاتر بر خلاف حقیقت به منظور فرار از پرداخت مالیات مستوجب مجازات حبس از 3 ماه تا 2 سال می باشد. این مجازات در مورد مدیر یا مدیرانی که از انجام وظایف فوق خودداری کرده و موجبات تشخیص مالیات کمتر از میزان واقعی را فراهم سازند اعمال خواهد شد.

https://danasabt.ir/2023/09/04/%d8%b1%d8%a7%d9%87%d9%86%d9%85%d8%a7%db%8c-%d8%ab%d8%a8%d8%aa-%d9%84%d9%88%da%af%d9%88/

6-در مورد ممنوع الخروج شدن بدهکاران مالیاتی، ماده 202 ق.م.م. مقرر می دارد: "وزارت امور اقتصادی و دارایی یا سازمان امور مالیاتی کشور می تواند از خروج بدهکاران مالیاتی که میزان بدهی قطعی آن ها از ده میلیون(10/000/000) ریال بیشتر است از کشور جلوگیری نماید. حکم این ماده در مورد مدیر یا مدیران مسئول اشخاص حقوقی خصوصی بابت بدهی قطعی مالیاتی شخص حقوقی اعم از مالیات بر درآمد شخص حقوقی یا مالیات هایی که به موجب این قانون شخص حقوقی مکلف به کسر و ایصال آن می باشد و مربوط به دوران مدیریت آنان بوده نیز جاری است. مراجع ذیربط به اعلام وزارت یا سازمان مربوط مکلف به اجرای این ماده می باشند.

تبصره- در صورتی که مودیان مالیاتی به قصد فرار از پرداخت مالیات اقدام به نقل و انتقال اموال خود به همسر و یا فرزندان نمایند سازمان امور مالیاتی کشور می تواند نسبت به ابطال اسناد مذکور از طریق مراجع قضایی اقدام نماید".



:: بازدید از این مطلب : 306
|
امتیاز مطلب : 27
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

با توجه به تعریفی که در قانون محاسبات عمومی از شرکت دولتی شده است می توان آن را اینگونه تعریف کرد: شرکت دولتی، ثبت شرکت یک واحد سازمانی مشخصی است که با اجازه قانون به صورت شرکت ایجاد شده و تمام یا دست کم بیش از 50% از سرمایه آن متعلق به دولت باشد، اعم از اینکه ابتدا دولت آن را تشکیل داده باشد یا بر اثر ملی شدن، تمام سهام آن به دولت انتقال داده شده باشد (مثل شرکت ملی نفت ایران).

لذا هر شرکت تجاری که از طریق سرمایه گذاری شرکت های دولتی ایجاد گردد مادام که بیش از 50% سرمایه آن متعلق به شرکت های دولتی است، دولتی تلقی می گردد. با این وجود، شرکت تجارتی که از طریق سرمایه گذاری شرکت های دولتی، مثلاَ به صورت شرکت سهامی خاص، تشکیل شود شرکت دولتی به معنای اخص نبوده و طبق قانون خاصی نیز اداره نخواهد شد. اما چون بیش از نصف سرمایه آن متعلق به شرکت یا شرکت های دولتی است، شرکت دولتی محسوب خواهد شد.

شرکت مذبور،تابع مقررات لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت و مقررات قانون تجارت بوده و باید طبق آن ها تشکیل و به ثبت داده شود.پس از ثبت است که دارای شخصیت حقوقی خواهد شد.اداره امور،ورشکستگی و تصفیه آن طبق مقررات قوانین مزبور،به عمل خواهد آمد.

شرکت های دولتی که با اجازه قانون تشکیل می شود، دارای شخصیت حقوقی هستند و برخلاف شرکت های تجارتی، نیاز به ثبت ندارند. شرکت های دولتی تابع ماده 300 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت، مصوب 27/12/1347 است که می گوید: "شرکت های دولتی تابع قوانین تاسیس و اساسنامه های خود می باشند و فقط نسبت به موضوعاتی که در قوانین و اساسنامه های آن ها ذکر نشده، تابع مقررات این قانون می شوند".

با توجه به مفاد این ماده می توان گفت شرکت های دولتی تا آنجا که در اساسنامه شان قید نشده باشد، شکل شرکت های سهامی را دارند و می توان آن ها را تاجر تلقی کرد. تقریباَ تمامی شرکت های دولتی در قالب شرکت سهامی به ثبت می رسند.

تفاوت شرکت دولتی و شرکت تجاری

یکی از تفاوت های این شرکت ها با شرکت های تجاری به بحث بازرس و حسابرس در شرکت های دولتی است. در شرکت های تجاری بازرسین به وسیله شرکا انتخاب می شوند. تنها در شرکت های سهامی عام این بازرسان باید از میان فهرستی انتخاب شوند که هر ساله از جانب وزارت امور اقتصادی و دارایی منتشر می گردد، اما در شرکت های دولتی وظایف بازرس قانونی و امور حسابرسی بر عهده سازمان حسابرسی می باشد.

در همین ماده آمده که در تمام شرکت ها، موسسات و دستگاه هایی که مجموع بیش از 50 درصد سرمایه متعلق به شرکت های دولتی می باشد امور مربوط به بازرسی و حسابرسی باید توسط سازمان انجام پذیرد.

ماده واحد مصوب 25/12/1350، کلیه شرکت هایی را که بر اساس قانون خاص، از طریق سرمایه گذاری دولت یا شرکت ها یا موسسات دولتی یا وابسته به دولت یا موسسات خارجی، تشکیل شده یا بشود، اعم از اینکه اکثریت سهام آن ها متعلق به دولت یا شرکت ها یا موسسات مذکور باشد یا نباشد، تابع حکم مقرر در ماده 300 فوق الذکر قرار می دهد.

https://danasabt.ir/%D8%AB%D8%A8%D8%AA-%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%AA-%D8%B3%D9%87%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D8%AE%D8%A7%D8%B5/

نمایندگی سهام دولت در مجامع عمومی شرکت های دولتی، به عهده وزیر مسئول و وزیر امور اقتصادی و دارایی و یک یا چند وزیر دیگر که با تصویب هیات وزیران معین می شوند، یا نمایندگان آنان خواهد بود. نمایندگان سهام دولت در مجامع عمومی شرکت های دولتی، مجاز هستند از نظر تسریع در انجام امور شرکت، بر اساس ضوابطی که از طرف هیئت وزیران معین خواهد شد، قسمتی از اختیارات خود را که لازم می دانند، جز در موارد خط مشی کلی افزایش یا کاهش سرمایه و تصویب بودجه و ترازنامه، به وزیر وزارتخانه ای که شرکت مربوط وابسته به آن می باشد و به عنوان رئیس مجمع عمل خواهد کرد، واگذار نمایند. تفویض اختیار، برای دوره محدود و حداکثر تا تاریخ تشکیل جلسه بعدی مجمع عمومی خواهد بود و تجدید واگذاری آن اختیار، بلامانع است.
برای نمونه شرکت های دولتی، می توان از "شرکت های کشت و صنعت"، "بیمه مرکزی ایران" و شرکت های مختلف بیمه نام برد.



:: بازدید از این مطلب : 372
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : جمعه 1 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

برای دندان کشیدن در دوران حاملگی لازم است نکاتی مورد توجه قرار بگیرند تا آسیبی به جنین وارد نشود. متخصص لمینت دندان رشت این نکات عبارت‌اند از:

  1. توجه به نکات ایمنی درباره اشعه ایکس تعیین میزان پوسیدگی دندان به اشعه ایکس نیاز دارد. برای انجام این مرحله لازم است خانم‌های باردار از یک کاور سربی برای پوشش قسمت بالای بدن استفاده کنند.
    در این صورت از تابش اشعه ایکس به جنین و عوارض جانبی آن جلوگیری می‌شود. علاوه بر این، برای خانم‌های باردار، یک پوشش مخصوص ارائه می‌شود تا دوز اضافه‌ای به بیمار نرسد.
  2. استفاده از داروی بی‌حسی موضعی ایمن قبل از کشیدن دندان، بیمار بی‌حسی موضعی دریافت می‌کند. برای این‌ کار معمولاً از لیدوکائین یا نووکائین استفاده می‌شود. این داروها از نوع داروی گروه B هستند که استفاده از آنها در دوران بارداری ایمن ‌است.
    داروی بی‌حسی وارد جفت شده اما قبل از رسیدن به جنین فیلتر می‌شود. ممکن است دندانپزشک برای پایین آوردن ریسک تزریق داروی بی‌حسی، دوز آن را کمتر از حالت طبیعی استفاده کند. بهترین کار این است که همراه با حفظ آرامش، با دندانپزشک خود همکاری کنید.
  3. مصرف آنتی بیوتیک‌ها و داروهای مسکن مطابق با تجویز دندانپزشک دندانپزشک ممکن است برای تسکین درد و یا جلوگیری از عفونت دندان پس از کشیدن، برخی داروها را تجویز کند. مصرف هر یک از این داروها در حین بارداری طبق دستور دندانپزشک ایمن است. اما اگر به هر یک از داروهای تجویزی حساسیت دارید، با دندانپزشک خود صحبت کنید تا داروی جایگزین تجویز کند.

نحوه مراقبت و نکات مهم بعد از کشیدن دندان در بارداری

برای بهبودی سریع‌تر خود بعد از کشیدن دندان، سعی کنید موارد زیر را به درستی رعایت کنید:

  1. گاز استریلی که در محل کشیدن دندان گذاشته شده را حدود ۱ ساعت با فشار ملایم نگه دارید. به هیچ عنوان آب دهان خود را خارج نکنید.
  2. تا زمانی که بی حسی از بین نرفته، مراقب باشید تا به بافت‌های نرم داخل دهان خود آسیب وارد نکنید.
  3. در شب اول مسواک نزنید.
  4. از روز دوم می‌توانید با کمک آب نمک دهان خود را ضد عفونی کنید.
  5. از روز سوم دهانتان را مسواک بزنید، اما مراقب جای خالی دندان باشید.
  6. در دو روز ابتدایی از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های بسیار داغ اجتناب نمایید.
  7. برای مصرف نوشیدنی‌ها نباید از نی استفاده کنید؛ زیرا مکش ایجاد شده خونریزی را تشدید خواهد کرد.
  8. برای کاهش درد خود تا ۳ روز ابتدایی از کمپرس سرد استفاده داشته باشید.
  9. داروهایی که دندانپزشک تجویز کرده است را با مشورت متخصص زنان خود مصرف کنید.
  10.  به خاطر داشته باشید که وجود مقداری خونابه و درد تا چند روز ابتدایی طبیعی است؛ اما اگر این شرایط مدت زمان بیشتری طول کشید و با خونریزی روبه‌رو شدید، حتماً به دندانپزشک خود مشاوره نمایید.

در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتری در خصوص این مراقبتها دارید، پیشنهاد می‌کنیم تا مقاله مراقبت بعد از کشیدن دندان را مطالعه نمایید.

سوالات متداول

  1. آیا کشیدن دندان در بارداری ضرر دارد؟

    از سؤالات رایج خانم‌های باردار در این باره، این است که آیا کشیدن دندان در بارداری خطرناک است؟ باید گفت که در سه ماه اول و سوم بارداری اثر داروی بیهوشی می‌تواند برای جنین ضرر داشته باشد. به همین دلیل توصیه دندانپزشکان این است که در صورت لزوم، کشیدن دندان در سه ماه دوم بارداری اتفاق بیفتد.

  2. کشیدن دندان در ماه اول بارداری ممکن است؟

    به طور معمول در سه ماه اول بارداری، کشیدن دندان توصیه نمی‌شود. حتی در شرایط لازم، این درمان به سه ماه دوم بارداری موکول خواهد شد.

  3. آیا مصرف آنتی‌بیوتیک بعد از کشیدن دندان در دوران بارداری ممکن است؟

    اگر در زمان بارداری به آنتی‌بیوتیک و یا چرک خشک کن نیاز دارید، باید داروی مناسب را با تجویز دندانپزشکتان تهیه کرده و مصرف نمایید.

  4. عوارض کشیدن دندان در ماه اول بارداری چیست؟

    در ماه بارداری رشد و تشکیل ارگان‌های جنین شروع می‌شود که اثر داروهای بی‌حسی می‌تواند در این زمان مضر باشد.

  5. https://drshamsdentist.com/%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/
  6. آیا کشیدن دندان باعث سقط جنین می‌شود؟

    خیر. اگر این درمان تحت نظر دندانپزشک خوب و در زمان مناسب انجام شود، خطری را برای جنین به وجود نخواهد آورد.

  7. آیا کشیدن دندان در شیردهی ممانعتی دارد؟

    خیر. انجام این درمان در دوران شیردهی تحت نظر دندانپزشک مجرب ممانعتی ندارد و خطری را برای مادر و یا نوزاد ایجاد نمی‌کند.



:: بازدید از این مطلب : 352
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : پنج شنبه 30 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

آشنایی با منطقه آزاد ارس:

منطقه آزاد تجاری-صنعتی ارس در استان های آذربایجان شرقی شهرستان کلبیر،ثبت شرکت  خداآفرین، جلفا واقع شده است. این منطقه در ناحیه نیمه خشک ایران و در مجاورت دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان قرار گرفته و دارای 51000 هکتار  وسعت است.

منطقه آزاد ارس شامل 7 بخش گسسته از هم و به مرکزیت شهر جلفا است:

  1. منطقه آزاد جلفا
  2. منطقه آزاد نوردوز
  3. منطقه آزاد خمارلو
  4. منطقه آزاد اصلاندوز
  5. منطقه آزاد پارس آباد
  6. منطقه آزاد بیله سوار
  7. منطقه آزاد آزادلو گرمی)

بیشتر بخوانید:

- مناسب ترین کشورها برای ثبت شرکت کدامند ؟

- با فرآیند ثبت شرکت در قطر آشنا شوید

- مراحل ثبت شرکت سهامی خاص

این منطقه پس از منطقه آزاد کیش دومین منطقه آزاد در حال رشد و توسعه یافته است و دارای امکاناتی از قبیل راه آهن، شبکه های مخابراتی و برق و آبیاری و انبارهای گمرکی می باشد. راه آهن جلفا-تبریز منطقه آزاد ارس را به کشورهای آسیای میانه، قفقاز، روسیه، دریای سیاه، ترکیه و اروپا از شمال، خلیج فارس و دریای عمان از جنوب و کشورهای مشترک المنافع از شرق متصل می کند. نزدیکی به ترکیه به عنوان دروازه اروپا و وجود رودخانه ارس بعنوان عامل پیوند دهنده طبیعی و برخورداری از پشتیبانی مادر شهر تبریز، موقعیت بی نظیری را برای این منطقه فراهم آورده است.

برای تشویق سرمایه گذاران در این منطقه، مزایا و امتیازات فوق العاده ای در نظر گرفته شده است که باعث شده سرمایه گذاران کثیری برای داد و ستد و امور تجاری به این مناطق سوق داده شوند. به طوری که اتباع بسیاری از کشورها نظیر ارمنستان، هندوستان، چین، ترکیه این منطقه را برای سرمایه گذاری و فعالیت های اقتصادی برگزیده اند و در این مناطق به فعالیت های تجاری می پردازند.

از جمله مزایای سرمایه گذاری و ثبت شرکت در منطقه آزاد ارس عبارتند از:
_ معافیت مالیاتی 20 ساله برای کلیه فعالیت ی اقتصادی
(با اجرایی شدن ماده 13 قانون تجاری و صنعتی کشور یعنی معافیت مالیات بر درآمد اصناف،کلیه مشاغل و فعالیت های تجاری اشخاص حقیقی و حقوقی در مناطق آزاد اصناف برای 20 سال از پرداخت مالیات معاف می باشند).
_مزایای گمرکی برای سرمایه گذاری نظیر معافیت از عوارض گمرکی و سود بازرگانی برای واردات مواد اولیه و ماشین آلات؛تخلیه بار توسط نیروی انتخابی صاحب کالا؛واگذاری کالا قبل از ترخیص؛صدور گواهی مبدا؛صدور قبض انبار قابل معامله جهت ارائه به بانک ها
_ثبت شرکتها توسط خود سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی ارس
_برخورداری از مزیت قانون ارزش افزوده
_امکان سرمایه گذاری 100%خارجی بدون مشارکت ایرانی
_امنیت سرمایه گذاری
_امکان استفاده از متخصصین خارجی
_امکان هرگونه فعالیت اقتصادی برای سرمایه گذاران خارجی
_عدم نیاز به تحصیل روادید برای ورود و خروج اتباع خارجی
_انبارداری ارزان
_منابع انرژی کافی از جمله نفت و گاز

چگونگی ثبت شرکت در ارس:
جهت ثبت شرکت در منطقه ی ارس، متقاضی ثبت می بایست ابتدا جهت اخذ مجوز برای فعالیت مورد نظر اقدام نماید و سپس به اداره ثبت شرکت ها مراجعه کند. با مراجعه به اداره ثبت، قسمت ثبت شرکت ها کنترل های ذیل را در رابطه با مجوز اعمال می نماید:
1-انطباق مجوز صادره با موضوع فعالیت
2-عدم انقضاء مهلت مجوز

مدارک لازم جهت ثبت شرکت در ارس:

1-تکمیل دو نسخه اساسنامه که  به تصویب و امضای کلیه ی شرکاء و موسسین رسیده باشد.
2-تکمیل دو نسخه شرکتنامه یا اظهارنامه شرکت سهامی خاص که به تصویب و امضای کلیه ی شرکا و موسسین رسیده باشد..
3-ارائه دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسس که ذیل آن توسط سهامداران و بازرسان امضاء شده باشد.
4-مصوبه هیات مدیره مبنی بر مشارکت و سرمایه گذاری در شرکت در شرف تاسیس که در آن میزان و درصد سرمایه گذاری(سهام-سهم الشرکه)مشخص شده باشد.
5-گواهی ثبت شرکت یا موسسه خارجی که از سوی مرجع ثبتی کشور متبوع صادر شده باشد.
6-رونوشت اساسنامه مصدق شرکت یا موسسه خارجی
7-مراتب صورتجلسه هیات مدیره و گواهی ثبت باید به تصدیق مقامات صلاحیتدار که امضاء و مهر در آن جا واقع شده است رسیده و به تایید سفارت و در نهایت به تصدیق وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برسد.
8-کلیه مدارک مذکور باید توسط مترجم رسمی به زبان فارسی ترجمه گردد.
9-ارائه گواهی بانکی مبنی بر پرداخت حداقل 35% سرمایه اولیه شرکت

چند نکته در رابطه با ثبت شرکت در منطقه ی ارس:

  • برای جلوگیری از تشابه اسمی چه در داخل یا خارج از محدوده ی منطقه آزاد، پسوند ارس به نام شرکت افزوده گردد.
  • مرکز شرکت باید در محدوده ی منطقه آزاد ارس باشد.


:: بازدید از این مطلب : 336
|
امتیاز مطلب : 21
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : پنج شنبه 30 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

اصل کار یک کوره آزمایشگاهی به نوع خاص کوره بستگی دارد. با این حال، به طور کلی،خرید کوره ازمایشگاهی  تمام کوره های آزمایشگاهی با حرارت دادن یک نمونه یا ماده در یک دمای خاص برای یک دوره زمانی خاص کار می کنند. کوره یک محیط کنترل شده مانند یک جو یا خلاء خاص را برای جلوگیری از واکنش های ناخواسته یا آلودگی در طول فرآیند گرمایش فراهم می کند.

در اینجا یک نمای کلی از نحوه عملکرد یک کوره آزمایشگاهی معمولی وجود دارد:

1. نمونه یا ماده ای که قرار است گرم شود در داخل کوره قرار می گیرد. کوره ممکن است مجهز به سینی، بوته یا سایر ظروف برای نگهداری نمونه باشد.

2. کوره به گونه ای برنامه ریزی شده است که تا یک دمای خاص، با نرخ مشخص و برای یک دوره زمانی خاص گرم شود. بسته به نوع کوره، گرمایش ممکن است با استفاده از عناصر گرمایش الکتریکی، مشعل های گازی یا سایر منابع گرمایشی انجام شود.

3. با گرم شدن کوره، نمونه یا مواد داخل آن نیز گرم می شود. کوره ممکن است مجهز به سنسورهای دما برای نظارت بر دمای نمونه یا مواد در زمان واقعی باشد.

4. کوره همچنین ممکن است مجهز به قفل های ایمنی برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد یا سایر خطرات باشد. به عنوان مثال، اگر درجه حرارت در کوره از آستانه مشخصی فراتر رود، ممکن است کوره به طور خودکار خاموش شود یا زنگ هشدار ایجاد کند.

5. هنگامی که نمونه یا ماده به دمای مورد نظر رسید، ممکن است برای مدت زمان مشخصی در آن دما نگهداری شود. این اغلب به عنوان دوره "خیساندن" نامیده می شود.

6. پس از اتمام دوره خیساندن، کوره ممکن است طوری برنامه ریزی شود که تا دمای خاصی با سرعت خاصی خنک شود. نمونه یا ماده ممکن است پس از سرد شدن کافی از کوره خارج شود.

به طور کلی، اصل کار یک کوره آزمایشگاهی فراهم کردن یک محیط کنترل شده برای گرم کردن مواد در دماهای خاص برای دوره های زمانی خاص است. این امکان را برای طیف گسترده ای از کاربردها، مانند آزمایش مواد، آماده سازی نمونه، و واکنش های شیمیایی فراهم می کند.

کوره های آزمایشگاهی بسته به کاربرد خاص در اندازه ها و شکل های مختلفی تولید می شوند. به عنوان مثال، برخی از کوره ها ممکن است برای آزمایش های در مقیاس کوچک و آماده سازی نمونه طراحی شوند، در حالی که برخی دیگر ممکن است به اندازه کافی بزرگ باشند تا تولید یا آزمایش در مقیاس صنعتی را در خود جای دهند.

https://hakimazma.com/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%a2%d8%b2%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87%db%8c/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%b4%db%8c%d9%85%db%8c%d8%a7%db%8c%db%8c/

کوره های آزمایشگاهی ممکن است برقی یا گازی باشند و ممکن است از عناصر گرمایشی مختلفی مانند سیم مقاومتی، کاربید سیلیکون یا گرافیت استفاده کنند. المنت حرارتی معمولاً در یک ماده مقاوم در برابر حرارت مانند سرامیک یا فلز قرار می گیرد تا از آسیب ناشی از دماهای بالا جلوگیری شود.

کوره های آزمایشگاهی ممکن است به ویژگی های مختلفی مانند کنترل دما قابل برنامه ریزی، خاموش شدن خودکار و قفل های ایمنی برای جلوگیری از گرمای بیش از حد یا سایر خطرات مجهز شوند. برخی از کوره ها همچنین ممکن است به انواع سنسورها و ثبت کننده های داده برای نظارت بر دما و سایر پارامترها در زمان واقعی مجهز شوند و ممکن است برای نظارت و کنترل از راه دور به رایانه یا دستگاه دیگری متصل شوند.



:: بازدید از این مطلب : 343
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : چهار شنبه 29 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

آشنایی با عوارض جراحی فک

جراحی فک در کنار تمام فواید و مزایایی که دارد،متخصص ایمپلنت در رشت  مانند هر جراحی دیگری می‌تواند عوارضی به دنبال داشته باشد. البته باید توجه داشته باشید که اگر متخصص دندانپزشکی، جراحی فک را به عنوان تنها راه درمان شما تشخیص دهد، نباید آن را پشت گوش بیندازید؛ زیرا اهمیت سلامت دهان و دندان انکار پذیر نیست.
به طور کلی اگر جراح متخصص و دارای مهارت عمل را انجام دهد، این جراحی عوارض بسیار محدودی خواهد داشت.

عوارض کوتاه مدت جراحی فک

جراحی فک می‌تواند برخی عوارض کوتاه مدت داشته باشد که در زیر به آنها اشاره شده است:

  1. عفونت احتمال عفونت بعد از جراحی فک بیش از همه افراد، برای بیماران دیابتی وجود دارد. البته باید بدانید که جراح متخصص برای جلوگیری از ایجاد عفونت، آنتی بیوتیک تجویز می‌کند. اما در صورتی که دیابت فرد کنترل شده نباشد، بهتر است ابتدا برای کنترل آن به پزشک مراجعه کرده و سپس برای جراحی فک اقدام کند.
  2. تورم ایجاد تورم بعد از جراحی فک طبیعی بوده که ۴۸ تا ۹۶ ساعت بعد از جراحی به بیشترین میزان خود می‌رسد؛ اما این تورم به مروز زمان تا حدود ۴ هفته کاهش می‌یابد. زمانی که جراحی فک نیاز به برش بیشتری از بافت نرم داشته باشد، تورم تا حدودی بیشتر خواهد بود. همچنین ایجاد تورم می‌تواند روی هم قرار دادن دندان‌های آسیا را تا چند روز سخت کند.
  3. کبودی گاهی اوقات ممکن است یکسری کبودی‌هایی در ناحیه گردن فرد مشاهده شوند که حتی به سمت قفسه سینه نیز پیشروی می‌کنند. این عارضه بیشتر در افراد مسن و به دلیل شکننده بودن دیواره‌ رگ‌های خونی ایجاد می‌شود. معمولا مشکل خاصی برای فرد ایجاد نکرده و بعد از ۱ تا ۲ هفته بدون نیاز به درمان خاصی از بین می‌روند.
  4. خونریزی خونریزی بعد از جراحی یک عارضه طبیعی محسوب می‌شود. خونریزی معمولا تا ۲۴ ساعت بعد از جراحی با شدت خیلی کمتر ادامه دارد. اما در صورتی که شدت آن کم نشد، حتما باید با دندانپزشک خود تماس گرفته و علت را جویا شوید.
  5. درد و ناراحتی به طور کلی بعد از هر عمل جراحی مقداری درد و ناراحتی برای بیمار وجود دارد که در روز‌های اول سخت‌تر است. با توجه به مراقبت‌های بیمار و قدرت بدنی او، به مرور زمان این درد و ناراحتی کاهش می‌یابد. پس از جراحی فک برای کاهش درد، مصرف دارو‌های مسکن حداقل تا ۱۰ روز ادامه دارد.
    معمولا دندانپزشکان توصیه می‌کنند حدود نیم ساعت قبل از شروع جراحی، داروهای مسکن را مصرف کنید. این امر کمک می‌کند تا پس از جراحی، اثر داروها شروع شده و دردی نداشته باشید.
  6. عوارض جانبی ناشی از بی‌حسی موضعی به طور معمول برای انجام خدمات دندانپزشک و حتی جراحی فک، از بی‌حسی استفاده می‌شود. تزریق داروی بی‌حسی گاهی اوقات با عوارضی همراه است. به عنوان مثال، ممکن است بعد از جراحی، فرد نتواند دهانش را باز کرده و به تریسموس مبتلا شود. همچنین، گاهی به دلیل تزریق اشتباه، قسمتی از ماهیچه‌های صورت نیز بی‌حس شده و به صورت موقت فلج می‌شوند. گاهی به دلیل بی‌حس بودن بافت نرم، فرد متوجه گاز گرفتن و آسیب رساندن به آن نمی‌شود.

عوارض بلند مدت جراحی فک

پس از جراحی ارتوگناتیک ممکن است برخی عوارض در مدت زمان بیشتری باقی بمانند که در زیر به آنها اشاره شده است:

  1. آسیب عصبی

    گاهی اوقات امکان دارد در زمان جراحی برخی اعصاب کشیده شوند و یا توسط یک جراح بی تجربه آسیب ببینند. در این صورت در نواحی چانه، لب و گونه حساسیت وجود خواهد داشت.

  2. تحت تاثیر قرار گرفتن سینوس بینی

    در صورتی که فک بالایی تحت عمل قرار بگیرد، احتمال تحت تاثیر قرار گرفتن سینوس بینی تا چندین هفته وجود دارد. گاهی مشکلات مزمن دیگری ایجاد می‌شوند که لازم است جراحی بیشتری برای درمان صورت بگیرد. البته این مورد بسیار نادر است.

  3. اختلالات فکی

    بعد از جراحی فک، عملکرد دهان تا حدودی دچار مشکل می‌شود، زیرا به دلیل تورم و التهاب نمی‌توان دهان را به راحتی باز کرد. این اتفاق تا حدود ۶ هفته بعد از جراحی به مرور زمان کاهش می‌یابد تا فک به حالت طبیعی خود بازگردد.

پیشگیری از بروز عوارض جراحی فک

برخی مواردی که می‌توانند در جلوگیری از بروز عوارض جراحی فک موثر باشند، عبارت‌اند از:

https://drshamsdentist.com/%D9%85%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5-%D8%A7%DB%8C%D9%85%D9%BE%D9%84%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

  1. یکی از موارد مهمی که باید قبل از جراحی فک در نظر گرفته شود، بررسی مجاری هوایی بیمار است.
  2. مصرف دخانیات می‌تواند سبب اختلال در فرایند جراحی شود، بنابراین از حدود ۳ هفته قبل از جراحی باید مصرف آنها قطع شود.
  3. قبل از عمل جراحی سطح قند خون باید در حد نرمال قرار داشته باشد.
  4. بیمار باید حدود ۲ هفته قبل از جراحی از مصرف برخی داروها مانند داروهای رقیق کننده پرهیز کند. حتما باید دندانپزشک خود را در جریان داروهای مصرفی خود قرار دهد.
  5. در صورتی که فرد به یک بیماری خاص مبتلا است، حتما باید قبل از جراحی دندانپزشک را مطلع سازد. گاهی اوقات بیماران ممکن است بیماری خود را پنهان کنند.


:: بازدید از این مطلب : 313
|
امتیاز مطلب : 18
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : چهار شنبه 29 آذر 1402 | نظرات ()