نوشته شده توسط : javaneh

آیا بوی بد دهان بعد از کشیدن دندان طبیعی است؟

دقت داشته باشید که اگر قبل از انجام درمان هم چنین مشکلی داشته‌اید، ممکن است علت بوی بد کنونی دهان به کشیدن دندان هیچ ربطی نداشته باشد.متخصص ایمپلنت در رشت  خیلی از اوقات به دلیل تجمع مواد غذایی در دهان، این بوی بد ایجاد می‌شود و فرد را آزار می‌دهد. این گونه مشکلات معمولا با مسواک زدن و رعایت بهداشت دهان حل می‌شود و یک مسئله طبیعی قلمداد می‌شود.
اما اگر این بوی بد قبل از کشیدن دندان وجود نداشته است و اکنون متوجه آن شده‌اید، احتمالا به خاطر وجود مشکل در پروسه درمان یا بعد از آن است. در این صورت باید علت اصلی این مشکل را ریشه یابی کرده و برای رفع آن اقدام کنید. اما به طور کلی، در خیلی از افراد بعد از کشیدن دندان این مشکل ایجاد می‌شود.

علت بوی بد دهان بعد از کشیدن دندان

هر کدام از موارد زیر می‌توانند علت بوی بد دهان پس از دندان کشیدن بوده و سبب بروز چنین مشکلی شوند:

  1. خونریزی

    زمانی که دندان از بافت لثه خارج می‌شود، بافت لثه باز شده و خونریزی اتفاق می‌افتد. اگر این خونریزی کنترل نشود و داخل دهان باقی بماند، می‌تواند سبب ایجاد بوی بد دهان شود. به همین دلیل هم شستشوی دهان بعد از کشیدن دندان توصیه فراوان شده است.

  2. بهداشت ضعیف دهان

    در صورتی که بیمار بعد از کشیدن دندان، همچنان بر عدم رعایت بهداشت استمرار داشته باشه، این بوی بد را تجربه خواهد کرد. خیلی از بیماران به دلیل اینکه لثه ناحیه مورد نظر دچار زخم شده است، از مسواک زدن امتناع می‌ورزند. در صورتی که باید بهداشت دهان خود را همانند سابق رعایت کنند.
    تنها تفاوتی که ایجاد می‌شود این است که ناحیه مد نظر را مستقیما با مسواک تماس نمی‌دهند؛ این یعنی باید نواحی اطراف را به خوبی تمیز کنند تا دچار عفونت نشوند.

  3. عفونت‌های باکتریایی

    زخم‌های به جا مانده ناشی از کشیدن دندان، محل مناسبی برای نفوذ باکتری‌ها و ایجاد عفونت هستند. البته عفونت ایجاد شده در این ناحیه ممکن است در اثر هر نوع میکروارگانیسمی ایجاد شود؛ اما باکتری‌ها، شایع‌ترین علت ایجاد عفونت بعد از کشیدن دندان هستند. زمانی که عفونت در آن ناحیه به وجود آید، ترشحاتی که وارد دهان می‌شوند، بوی بسیار بدی دارند و می‌توانند این مشکل را به وجود آورند.

  4. خشکی دهان

    گاهی اوقات پس از کشیدن دهان، بیمار دچار خشکی دهان موقتی می‌شود و همین موضوع خود عاملی برای تجمع باکتری‌هاست. زمانی که بزاقی در دهان جریان پیدا نکند، باکتری‌ها در یک ناحیه باقی می‌مانند و سبب بوی بد دهان می‌شوند.

  5. مسکن‌های مصرف شده

    برخی از مسکن‌هایی که بیمار مصرف می‌کند، این پتانسیل را دارند که سبب خشک شدن دهان شوند. همین خشک شدن دهان خود سبب بوی بد دهان می‌شود.

  6. حفره خشک ناشی از کشیدن دندان

    بعضی از افراد پس از کشیدن دندان به عارضه حفره خشک دچار می‌شوند. در چنین مواردی ممکن است با علائم آن مثل بوی بد دهان نیز مواجه شوند.

روش‌های درمان بوی بد دهان بعد از کشیدن دندان

برای اینکه این مشکل سریع‌تر برطرف شود، باید در ابتدا علت ایجاد آن را بررسی کنید. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود برای یافتن علت اصلی آن، به مطب مراجعه کنید و سپس بسته به علت این بوی بد، از روش‌های زیر استفاده کنید:

  1. نوشیدن مایعات

    این روش زمانی جوابگو است که مشکل بوی بد دهان به دلیل خشک شدن دهان ایجاد شده باشد. در این مواقع شما می‌ توانید با نوشیدن مایعات، آب بدن را تامین کرده و از خشک شدن دهان جلوگیری کنید.

  2. استفاده از دهانشویه

    در صورتی که مشکل بوی بد دهان به دلیل وجود عفونت در دهان باشد، دندانپزشک یک سری دهانشویه‌ها را برای شما تجویز خواهد کرد. این محصولات با توجه داشتن خاصیت آنتی باکتریال، می‌توانند این عفونت را کاهش داده و سبب رفع مشکل بوی بد دهان شوند.

  3. استفاده از آب نمک

    زمانی که عفونتی در لثه باز شده ایجاد شده باشد، باید برای کاهش عفونت راه چاره‌ای پیدا کنید. در صورتی که این عفونت از بین نرود، بوی بد دهان نیز از بین نخواهد رفت. به همین دلیل هم توصیه می‌شود شستشوی دهان بعد از کشیدن دندان را در اولویت خود قرار دهید.
    این شست ‌و شو باید با استفاده از آب نمک ملایم و نسبتا گرم انجام شود. آب نمک تمام دهان را شست ‌و شو داده و باکتری‌ها را از بین می‌برد. به همین دلیل هم با کاهش عفونت، بوی نامطلوب دهان هم کاهش پیدا می‌کند.

  4. تغییر مسکن

    در صورتی که دردی نداشته باشید، بهتر است از مسکن استفاده نکنید. در صورتی که مصرف مسکن را ترک کنید، بوی بد ناشی از خشک شدن دهان نیز ناپدید خواهد شد. البته اگر بعد از کشیدن دندان درد دارید و نمی‌توانید مسکن را کنار بگذارید، بهتر است از دندانپزشک خود بخواهید تا مسکن دیگری برای شما تجویز کند.

  5. رعایت بهداشت دهان

    اگر علت بروز این مشکل، عدم رعایت بهداشت دهان توسط بیمار باشد، هیچ راهی جز رعایت این موضوع نخواهد بود.

چه زمانی باید برای بوی بد دهان بعد از کشیدن دندان به مطب مراجعه کرد؟

دقت داشته باشید که اگر با هر یک از علائم زیر مواجه شدید، ممکن است نشان دهنده بدتر شدن اوضاع باشند. به همین دلیل هم باید برای رفع آن به مطب یا کلینیک مراجعه کنید. مشاهده هر یک از علائم زیر، می‌تواند نشان دهنده مشکل جدی و نیاز به مراجعه مطب باشد:

https://drshamsdentist.com/%D9%85%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5-%D8%A7%DB%8C%D9%85%D9%BE%D9%84%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

  1. مزه بد دهان در صورتی که علاوه بر بوی بد دهان، بیمار احساس مزه بدی هم در دهان داشته باشد، حتما باید هرچه سریع‌تر به دندانپزشک مراجعه کند. چنین مشکلی می‌تواند به دلیل بروز عفونت باکتریایی باشد.
  2. درد همراه شدن بوی بد دهان با درد شدید می‌توان زنگ خطری برای سایر مشکلات جدی باشد. به عنوان مثال، در فردی که به حفره خشک دچار شده است، درد به همراه بوی بد و مزه بد دهان مشاهده می‌شود.
  3. خونریزی در صورتی که خونریزی دندان بعد از کشیدن تا مدت زیادی وجود داشته باشد، می‌تواند نشان دهنده وجود مشکلات جدی‌تری مشکل اختلالات انعقادی باشد.


:: بازدید از این مطلب : 338
|
امتیاز مطلب : 31
|
تعداد امتیازدهندگان : 11
|
مجموع امتیاز : 11
تاریخ انتشار : سه شنبه 21 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

ژینژیویت در دو دسته بندی کلی قرار می‌گیرد که هر کدام انواع مختلفی دارند. کامپوزیت در رشت در زیر به بررسی آنها می‌پردازیم:

  1. التهاب لثه وابسته به پلاک

    در اثر ایجاد جرم و پلاک روی دندان که به علت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، دارو ها و یا سو تغدیه ایجاد می شود. این ژینژیویت خود به انواع زیر دسته‌بندی می‌شود:

    • ژینژیویت در اثر تغییرات هورمونی
    • ژینژیویت در اثر رژیم غذایی
    • ژینژیویت در اثر بیماری‌های سیستمیک
    • ژینژیویت در اثر مصرف داروها
  2. ژینژیویت غیر وابسته به پلاک

    این نوع ژینژیویت همانطور که از نامش مشخص است، به دلایلی غیر از پلاک مرتبط هستند. انواع آن شامل موارد زیر می‌شود:

    • ژینژیویت در اثر باکتری، ویروس و قارچ
    • ژینژیویت در اثر عوامل ژنتیکی مثل بیماری فیبروماتوز ارثی
    • ژینژیویت در اثر وجود جسم خارجی

روش‌های درمان ژینژیویت چیست؟

برای درمان ژینژیویت راه‌هایی وجود دارند که در زیر به بررسی آنها می‌پردازیم:

  1. تمیز کردن دندان‌ها

    رعایت بهداشت دهان و دندان به طور صحیح و منظم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. تمیز کردن جرم و پلاک از روی دندان به وسیله مسواک و نخ دندان می‌تواند در مراحل ابتدایی، ژینژیویت را درمان کند.

  2. دارو درمانی

    برخی از داروها برای درمان ژینژیویت موثر هستند. به عنوان مثال، آنتی بیوتیک‌ها و داروهای ضد قارچ و ضد ویروس از جمله آنها هستند.

  3. جرم گیری

    در صورتی که روی دندان و لثه بیمار جرم زیادی وجود داشته باشد، دندانپزشک برای درمان این بیماری، جرم گیری را انجام خواهد داد. با این کار، بار میکروبی دهان کاهش یافته و التهاب ناشی از آن نیز به مرور از بین خواهد رفت.

  4. جراحی فلپ

    اگر جرم به زیر خط لثه نفوذ کرده باشد، دیگر نمی‌توان با روش معمولی آن را برداشت. به همین دلیل هم دندانپزشک باید با یک برش، لثه را کنار زده و جرم گیری را انجام دهد. در نهایت نیز بافت لثه به جایگاه اصلی خود بخیه زده خواهد شد.

  5. توقف مصرف برخی داروها

    همانطور که اشاره شد، گاهی اوقات ژینژیویت به دلیل مصرف برخی داروها ایجاد می‌شود. در صورتی که علت اصلی آن این داروها باشند، باید مصرف آنها را متوقف کرده و یا دوز آنها را کاهش داد.

  6. استفاده از دهانشویه

    گاهی برای اینکه ار میکروبی دهان کاهش پیدا کند، دندانپزشک دهانشویه تجویز می‌کند.

عوارض ژینژیویت شامل چه مواردی هستند؟

با اینکه ژینژیویت در ابتدا بیماری خطرناکی نبوده و با رعایت بهداشت دهان و دندان درمان می شود، اما در صورت پیشرفت و عدم درمان اولیه عوارضی را به دنبال خواهد داشت که عبارت‌اند از:

  1. پریودنتیت

    بیماری پریودنتیت به معنای التهاب بافت‌های اطراف دندان و در واقع عفونت جدی لثه است. این بیماری باعث از بین رفتن بافت های بافت‌های نگهدارنده دندان می‌شود. باکتری‌های موجود در دهان با فعالیت‌ خود می‌توانند باعث به وجود آمدن التهاب شوند. در صورت درمان نشدن بیماری پریودنتیت مشکلاتی مانند از دست دادن دندان و تحلیل استخوان به وجود می‌آید.

  2. ژنژیویت اولسراتیو نکروزان (NUG)

    این بیماری شکل بسیار شدیدتری از ژینژیویت است. NUG می‌تواند سبب خونریزی لثه، ایجاد زخم‌های دردناک و حتی عفونت لثه شود.

روش‌های پیشگیری از ژینژیویت کدام‌اند؟

اکثر اوقات، ژینژیویت در ابتدا بیماری کوچک و بدون درد بوده اما اگر درمان نشود، عوارض و بیماری‌های خطرناکی را به دنبال خواهد داشت. برای جلوگیری از بیماری ژینژیویت بهتر است نکات زیر را رعایت کنید.

https://drshamsdentist.com/%D9%85%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5-%D8%A7%DB%8C%D9%85%D9%BE%D9%84%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

  1. بهداشت دهان و دندان را جدی بگیرید. حداقل روزی دوبار مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده نمایید تا جرم و پلاک روی دندان‌هایتان باقی نماند.
  2. از استعمال سیگار و مصرف الکل پرهیز کنید، زیرا احتمال ابتلا به بیماری‌های لثه را افزایش می‌دهند.
  3. استفاده از دهانشویه بسیار موثر است. دهانشویه پر اکسید هیدروژن برای کاهش تورم و ناراحتی‌های لثه بسیار تاثیر گذار است. البته توجه کنید در این کار زیاده روی نکنید تا به مینای دندان آسیب وارد نشود.
  4. سعی کنید هر چند وقت یک بار برای چکاپ دندان‌های خود به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید.
  5. سعی کنید مصرف قند و شکر را کاهش دهید.
  6. اگر احساس کردید لثه شما متورم شده و یا دچار بوی بد دهان هستید، حتما به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید. زیرا ژینژیویت در ابتدا درد و مشکلی ندارد، اما با پیشرفت عوارض بدی را به دنبال داشته و بیماری‌های خطرناکی را ایجاد می‌کند.
  7. برای جلوگیری از بیماری لثه به طور دلبخواه آسپرین مصرف نکنید، زیرا احتمال سوختگی لثه وجود دارد.
  8. مصرف ویتامین C برای بهبود زخم‌ها و رفع خونریزی لثه بسیار موثر است.


:: بازدید از این مطلب : 320
|
امتیاز مطلب : 40
|
تعداد امتیازدهندگان : 13
|
مجموع امتیاز : 13
تاریخ انتشار : شنبه 18 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

رتبه بندی یا گرید یک نوع مقیاس گذاری برای تضمین کیفیت و کمیت شرکت های برتر در ارائه خدمات و دفاع از حقوق بهره وران است که این خدمات توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری برای پیمانکاران و شرکت ها ارائه می گردد.ثبت برند تجاری شرکت های پیمانکاری با توجه به قراردادها و امکانات و وافراد امتیاز آور از 1 تا 5 رتبه بندی می شوند  که در واقع 5 پایین ترین و 1 بالاترین رتبه محسوب می شود.ولی شرکت های مشاور از 1 تا 3 رتبه بندی اخذ می کنند که 3 پایین ترین و 1 بالاترین رتبه است. برای رتبه بندی شرکت های پیمانکار ملاک اصلی تعداد نیروی فنی و مهندسی حاضر در هیئت مدیره ی یک شرکت است ولی برای رتبه بندی شرکت های مشاور علاوه بر اهمیت نیروی متخصص فنی و مهندسی، کم و کیف امکانات فنی و نرم افزاری آن شرکت ها نیز مورد ارزیابی قرار می گیرد.
رتبه بندی فواید بسیاری دارد و نشانگر اعتبار یک شرکت است. قدر مسلم آن است که شرکت هایی که رتبه ی بهتری دارند نسبت به سایر شرکت ها در جذب مشتری موفق ترند و در مقایسه با سایر شرکت ها ارجحیت دارند که این خود اماره ای است بر تخصص و تجربه ی شرکت در حوزه ای که در آن زمینه فعالیت دارد .
انجام عملیات دریافت رتبه بندی صلاحیت پیمانکاران و مشاوران، شامل اخذ، تمدید و ارتقاء آن از قسمت مربوطه معاونت محترم نظارت راهبردی ریاست جمهوری به صورت الکترونیکی با توجه به مستندات اطلاعات وارد شده در سامانه ساجات انجام می شود.
به  موجب ماده 25 آیین نامه طبقه بندی و تشخیص صلاحیت پیمانکاران،در صورتی که اطلاعات تنظیم شده برای تشخیص صلاحیت نادرست و یا اسناد ارائه شده تقلبی و جعلی باشد،شرکت و مدیران آن به تشخیص دفتر امور مشاوران و پیمانکاران یا سازمان های مدیریت و برنامه ریزی استان ها از یک تا سه سال از تشخیص صلاحیت محروم می گردند.
لذا هر گونه اشتباه سهوی در وارد نمودن اطلاعات در سامانه ساجات از جمله عدم مهارت کافی در رابطه با نحوه ی محاسبه امتیازات بخش های مختلف،موجب طولانی تر شدن مراحل اخذ، تمدید و ارتقاء رتبه بندی و حتی تنزل رتبه های گرفته شده ی قبلی برای دریافت پیمانکاران و مشاوران می گردد.خاطر نشان می شویم، موسسه ی حقوقی فکر برتر،به لحاظ اهمیت موضوع ، دیری است که خدمات خود را در این زمینه، به پیمانکاران و مشاوران گرامی ارائه می نماید.چنانچه قصد دارید جهت اخذ و یا ارتقای رتبه اقدام نمایید، در اسرع وقت با همکاران ما تماس حاصل فرمایید و از خدمات ما بهره مند شوید. ما در کوتاه ترین زمان شما را در رسیدن به اهدافتان یاری می کنیم.
در ادامه ، ضمن اشاره به رشته های پیمانکاری و مشاور، به شرایط تمدید و ارتقاء رتبه می پردازیم .
رتبه بندی شرکت ها در بخش های ذیل انجام می گیرد :
1-رتبه بندی پیمانکاری
2-رتبه بندی مشاوران
3- رتبه بندی شرکت های انورماتیک
4- رتبه بندی شرکت های EPC
5- رتبه بندی اندوه سازان
رشته های پیمانکاری شامل :
1- ساختمان و ابنیه
2-راه و ترابری
3-صنعت و معدن
4-تاسیسات و تجهیزات
5-کشاورزی
6-آب
7-مرمت آثار باستانی
8-کاوش های زمینی9-ارتباطات10-نفت و گاز11-نیرو
و رشته های مشاوران شامل موارد ذیل است:
1-گروه شهرسازی و معماری
2-گروه راه و ترابری
3-گروه مهندسی آب
4-گروه مطالعات کشاورزان
5-گروه انرژی
6-گروه پست و مخابرات
7-گروه صنعت
8-گروه معدن
9-گروه نفت و گاز
10-گروه تخصص های مشترک

  • تمدید و ارتقاء صلاحیت پیمانکاران :

رتبه بندی شرکت های پیمانکاری هر دو سال یک بار نیاز به تمدید دارد ، تمدید گواهینامه صلاحیت پیمانکاران ، برای پیمانکارانی صادر می شود که دارای گواهینامه مذکور بوده اند و هیچگونه تغییراتی که منجر به خدشه در ماهیت حقوقی ، نوع فعالیت و توان فنی و مالی شرکت شده باشد ، نداشته باشد.
همچنین، در صورتی که صلاحیت لازم در این دو سال را از دست داده باشند و یا با کسب امتیازات لازم باعث ارتقا شوند رتبه بندی این گواهی تغییر می کند.
ارتقاء رتبه در شرکت های پیمانکاری به طور مثال از رتبه 5 به رتبه 1 با بررسی و ارزیابی مبلغ ریالی پروژه های انجام شده ( در 15 سال اخیر ) توسط نیروهای فنی و مهندسی انجام می پذیرد.

  • شرایط تمدید و ارتقاء صلاحیت شرکت های پیمانکاری :

1- سهام شرکت به گونه ای تغییر نکرده باشد که موجب تغییر نوع شرکت شده باشد.
2- افراد امتیاز آور ( مدیر عامل ، هیات مدیره و کارکنان) شرکت با افراد امتیاز آور ( مدیر عامل ، هیات مدیره و کارکنان ) شرکت های دیگر ( مشاور و پیمانکار ) تلاقی نداشته باشند.
3- اکثریت هیات مدیره و مدیر عامل شرکت تغییر نکرده باشد ( با ارایه روزنامه رسمی کشور ).حالت چرخشی اعضای هیات مدیره و مدیر عامل مانعی ندارد . ( در صورت تغییرات حداقلی هیات مدیره باید شرایط آیین نامه ، از قبیل دو سوم اعضاء هیات مدیره و مدیر عامل لیسانس و امتیاز نفرات جابه جا شده ، تامین باشد.)
4- در 2 سال گذشته کار خاتمه یافته یا در دست انجام داشته باشند ، به بیانی دیگر غیر فعال و راکد نبوده باشد.
5- پرودنده اطلاعات شرکت پیمانکاری در سامانه ساجات ثبت و تکمیل شده و برای معاونت ارسال نموده باشند.
6- سقف 2 سال را تمدید پر نکرده باشد. ( مصوبه شماره 180617 / ت  41389 مورخ 7/ 10/ 1387 هیات محترم وزیران )

  • ارتقاء رتبه مشاور :

ارتقاء رتبه در شرکت های مشاور از پایه 3 به پایه 1 نیز با بررسی و ارزیابی مبلغ ریالی ( در 15 سال اخیر ) همچنین نیروی فنی و مهندسی و اظهارنامه مالیاتی و امکانات فنی و نرم افزاری انجام می پذیرد و تمامی این عوامل در کسب این رتبه حائز اهمیت می باشند.

  • شرایط لازم جهت اخذ گرید مشاوران شامل موارد ذیل می شود :

_ نیروی فنی و مهندسی با رزومه مناسب
_ امکانات فنی و نرم افزاری مورد استفاده در شرکت های مشاور
_ مشخص شدن تراز مالی شرکت مشاور با ارائه گواهی اظهارنامه
_ ارائه رضایت نامه کتبی از کارفرمایان پروژه های انجام شده ( ارائه این مدرک ضروری نیست ، اما می تواند موثر باشد).
نکته : به طور کلی ارائه هر مدرک معتبری که صلاحیت شرکت را تایید کند در جهت اخذ رتبه مهندسین مشاور موثر می باشد.

  • عوامل موثر در تشخیص صلاحیت برای پایه سه :

الف ) نیروی انسانی متخصص
ب) ساختار مدیریتی
ج) امکانات پشتیبانی

  • عوامل موثر در تشخیص صلاحیت برای پایه یک و دو :

الف) نیروی انسانی متخصص
ب) تجربه کاری شرکت و فعالیت های انجام شده
ج) ساختار مدیریتی
د) امکانات پشتیبانی



:: بازدید از این مطلب : 385
|
امتیاز مطلب : 42
|
تعداد امتیازدهندگان : 14
|
مجموع امتیاز : 14
تاریخ انتشار : شنبه 18 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

ذخایر تعاونی عبارت اند از : " ذخیره قانونی " و " اندوخته احتیاطی " که به موجب بندهای 1 و 2 ماده 25 قانون بخش تعاونی مقرر شده است . پلمپ دفاتر اینک بر اساس مقررات بندهای 1 و 2 ماده 25 و تبصره های بند 1 آن ، درباره ذخایر مذکور توضیح بیشتری می دهیم :

  • ذخیره قانونی

ذخیره قانونی ، مجموع مبالغی است که از سود خالص سالانه تعاونی به این عنوان برداشت می شود. درباره ذخیره قانونی این مطالب گفتنی است :
-  مبلغی که از سود خالص سالانه تعاونی به عنوان ذخیره قانونی برداشت و به حساب مربوط منظور می شود ، به میزان حداقل 5 درصد سود خالص سالانه است.
-  این میزان حداقل یا بیشتر از آن ، هر سال به پیشنهاد هیئت مدیره و به تصویب مجمع عمومی عادی برای همان سال مالی تعیین می شود.
- ذخیره قانونی ، تا زمانی که مبلغ کل ذخیره حاصل از سود خالص سالانه تعاونی، به میزان یک چهارم معدل سرمایه سه سال اخیر آن نرسیده باشد، الزامی است و پس از آن اختیاری است.
-  تعاونی می تواند تا حداکثر یک دوم ذخیره قانونی را برای افزایش سرمایه خود به کار ببرد.
-  برداشت مبلغ مربوط به ذخیره قانونی از سود خالص سالانه تعاونی و منظور کردن آن به حساب ذخیره قانونی طبق درصدی که مجمع عمومی عادی تعیین کرده است ، مانند اجرای سایر مصوبات این مجمع از وظایف هیئت مدیره و مدیر عامل است ؛ مراعات الزامی بودن ذخیره قانونی تا میزان یک چهارم معدل سرمایه سه سال اخیر تعاونی نیز بر عهده آن ها است.

  • اندوخته احتیاطی

اندوخته احتیاطی، مجموع مبالغی است که از سود خالص سالانه تعاونی، به این عنوان برداشت می شود. درباره اندوخته احتیاطی، مطالب ذیل گفتنی است :
- مبلغی که از سود خالص سالانه تعاونی به عنوان اندوخته احتیاطی برداشت و به حسابی به همین نام منظور می شود ، به میزان حداکثر پنج درصد است.
- حداکثر مذکور یا کم تر از آن را هر ساله مجمع عمومی عادی به پیشنهاد هیئت مدیره برای همان سال مالی تصویب می کند.
- نحوه مصرف اندوخته احتیاطی با تصویب مجمع عمومی عادی معین می شود.
- هیئت مدیره و مدیر عامل مکلف اند مبلغ مربوط به اندوخته احتیاطی را به میزان درصدی که مجمع عمومی عادی تصویب کرده است از سود خالص سالانه تعاونی برداشت و به حساب مربوط منظور کنند، همچنین مصرف اندوخته احتیاطی ، به نحوی که این مجمع تعیین کرده است از اختیارات هیئت مدیره و مدیر عامل است.
- هیئت مدیره می تواند با تصویب مجمع عمومی عادی از محل اندوخته احتیاطی مبلغی را به امور خیریه و عام المنفعه تخصیص دهد.

  • مقایسه ذخیره قانونی و اندوخته احتیاطی

- ذخیره قانونی و اندوخته احتیاطی ، مبالغی است که در هر سال مالی از سود خالص شرکت تعاونی برداشت و به حساب مربوط منظور می شود.
- مبلغی که به حساب ذخیره قانونی منظور می شود ، نباید از پنج درصد سول خالص سالانه کمتر باشد و مبلغی که به حساب اندوخته احتیاطی منظور می گردد نباید از پنج درصد این سود بیشتر باشد.
- میزان درصد مربوط به هر دو ذخیره را مجمع عمومی عادی به پیشنهاد هیئت مدیره برای همان سال مالی تصویب می کند.
- برداشت و منظور کردن ذخیره قانونی و اندوخته احتیاطی، به میزانی که مجمع عمومی عادی برای هر یک از آن ها تعیین کند، بر عهده هیئت مدیره و مدیر عامل است.
- تخصیص دادن ذخیره قانونی، مادام که مبلغ کل آن به اندازه یک چهارم معدل سرمایه سه سال اخیر شرکت تعاونی نرسیده باشد، الزامی و پس از آن اختیاری است ، ولی برای اندوخته احتیاطی میزان خاصی معین نشده است.
- تعاونی می تواند حداکثر نصف ذخیره قانونی را برای افزایش سرمایه خود مصرف کند. نحوه مصرف اندوخته احتیاطی را مجمع عمومی عادی تعیین می کند و هیئت مدیره با تصویب مجمع عمومی عادی، می تواند مبلغی از اندوخته احتیاطی را به امور خیریه و عام المنفعه تخصیص دهد.



:: بازدید از این مطلب : 359
|
امتیاز مطلب : 32
|
تعداد امتیازدهندگان : 12
|
مجموع امتیاز : 12
تاریخ انتشار : جمعه 17 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh
  • تعریف سهم

سرمایه شرکت تعاونی به سهام تقسیم می شود. در تعریف سهم می توان گفت : سهم واحدی است از سرمایه شرکت تعاونی که نوع و مبلغ آن را اساسنامه شرکت تعیین می کند.ثبت شرکت سهم معرف قسمتی از سرمایه شرکت تعاونی است. جمع مبالغ سهام هر صاحب سهم ، مقدار مبلغی است که وی در شرکت سرمایه گذاری کرده است.
سهام شرکت تعاونی متساوی القیمه اند ؛ یعنی مبلغ سهام – مبلغی که در روی سهم قید می شود – با یکدیگر مساوی است. چنین مبلغی را مبلغ اسمی یا مبلغ رسمی می نامند. سهام شرکت تعاونی قابل تجزیه نیست ؛ یعنی به قطعه یا پاره سهم تقسیم نمی شود.
سهم شرکت تعاونی مبین میزان حق رای اعضا در مجامع عمومی نیست ، زیرا در شرکت های تعاونی هر عضو بدون در نظر گرفتن میزان سهام ، فقط دارای یک رای است ، ولی چون نمونه اساسنامه شرکت تعاونی متذکر شده است که باقیمانده سود خالص سالانه شرکت تعاونی را ( پس از کسر و برداشت ذخایر ، حق تعاون و آموزش و پاداش ها ) می توان بین اعضا ، در تعاونی های تولیدی به نسبت سهام و در تعاونی های توزیع 50 درصد به نسبت سهام و مابقی به نسبت معاملات اعضا با تعاونی تقسیم کرد ، باید گفت که در شرکت های تعاونی ، سهم مبین میزان منافع اعضا در شرکت است ، زیرا آن گونه که ذکر شد ، تعداد سهام اعضا در منتفع شدن آن ها از سود شرکت موثر است .
تعداد سهام اعضا برابر است ، ولی مجمع عمومی عادی شرکت می تواند تصویب کند که اعضا دارای سهام نابرابر باشند ؛ در این صورت ، حداکثر میزان سهام هر عضو نباید از 15 درصد سرمایه شرکت تعاونی تجاوز کند.
هر یک از اعضا باید مبلغی ( حداقل معادل یک سوم مبلغ هر سهم ) را که اساسنامه شرکت تعیین کرده است ، در موقع خرید سهم پرداخت کند و بقیه مبلغ بر عهده او خواهد بود و وی مکلف است آن را ظرف مدت مقرر در اساسنامه و به ترتیبی که مجمع عمومی عادی تعیین می کند ، به شرکت بپردازد. مبلغی را که هر عضو باید به شرح فوق در موقع خرید هر سهم بپردازد مبلغ لازم التادیه می نامند.

  • نوع سهام شرکت تعاونی

سهم شرکت تعاونی " با نام " است. با نام بودن سهم روی ورقه آن قید می شود. سهم با نام به شخص معینی تعلق دارد و اسم و مشخصات دارنده آن در دفتر ثبت سهام که در نزد شرکت موجود است ، درج می شود ؛ همچنین ممکن است اسم صاحب اولیه سهم با نام ، روی آن قید گردد. علت با نام بودن سهام در شرکت های تعاونی این است که شرکت تعاونی حائزین شرایط خاصی را به عضویت قبول می کند و بدون داشتن این شرایط کسی نمی تواند به عضویت آن درآید و یا در عضویت آن باقی بماند.
به همین دلیل در هر شرکت تعاونی باید اعضا ، یعنی دارندگان سهام ، معلوم و مشخص باشند. انتقال سهم با نام باید در دفتر سهام شرکت ، ثبت و اسم و مشخصات دارنده جدید در آن نوشته شود و به امضای ناقل سهم و منتقل الیه یا وکیل یا نماینده قانونی آن ها برسد. انتقال سهام با موافقت هیئت مدیره شرکت تعاونی و فقط به اعضا و داوطلبان عضویت واجد شرایط همان شرکت امکان دارد. برای اطلاع بیشتر قابل ذکر است که طبق قانون تجارت سهم دارای انواع مختلف با نام و بی نام بوده ، ممکن است به صورت ممتاز باشد. سهم با نام همان است که فوقاَ بیان شد ، سهم بی نام سهمی است که برخلاف سهم با نام ، لازم نیست دارنده آن شخص معینی بوده و مشخصات او برای شرکت معلوم باشد. سهم بی نام به صورت " سند در وجه حامل " تنظیم می شود و دارنده آن مالک شناخته می شود ، مگر آنکه خلاف آن ثابت گردد. سهم بی نام برخلاف سهم با نام ، به سهولت قابل واگذاری است ؛ زیرا نقل و انتقال آن با قبض و اقباض عملی می شود. این دو نوع سهم را سهام عادی می نامند. هر گاه برای بعضی از سهام مزایایی قائل شوند ( مثلاَ سود آن را بیشتر از سود سهام عادی تعیین کنند ) ، این گونه سهام ، سهام ممتاز نامیده می شود. سهام ممتاز سهام استثنایی است ؛ در شرکت های سهامی در مواردی که شرکت نیاز به سرمایه یا افراد بصیر دارد و از طریق متعارف جلب آن ها میسر نیست ، سهام ممتاز ایجاد می کنند و آن را به موارد مطلوب اختصاص می دهند. لازم به یادآوری است که سهام شرکت های تعاونی تماماَ با نام است و سهام بی نام چون با طبع شرکت تعاونی ناسازگار است ، در این شرکت ها وجود ندارد ، ولی می توان گفت که شرکت تعاونی می تواند دارای " سهام ممتاز " باشد.

  • ورقه سهم

برای هر سهم یک ورقه سهم صادر می شود. ممکن است برای دو یا چند سهم ، یک ورقه سهم صادر شود. اوراق سهام باید متحدالشکل ، چاپی و دارای شماره ترتیب باشد و با نام بودن سهم در آن قید شود. هر ورقه سهم باید به امضای لااقل دو نفر از مدیران شرکت تعاونی ( معمولاَ مدیر عامل و یکی از اعضای هیئت مدیره ) برسد.

  • مندرجات ورقه سهم

ورقه سهم باید حاوی نکات ذیل باشد :
1. نام و نوع شرکت تعاونی ؛
2. شماره ثبت شرکت تعاونی ؛
3. مبلغ سهم و مبلغ لازم التادیه پرداخت شده آن ؛
4. بانام بودن سهم ؛
5. تاریخ صدور سهم و شماره آن ؛
6. تعداد سهامی که هر ورقه نماینده آن است ( اگر برای دو یا چند سهم یک ورقه صادر شود ) ؛
7. نام و نام خانوادگی و امضای لااقل دو نفر از مدیران شرکت ؛
8. مهر شرکت تعاونی
شرکت تعاونی باید ظرف مدت یک سال از تاریخ ثبت شرکت یا افزایش سرمایه ، حسب مورد برای هر یک از اعضا به میزان سهام آن ها ورقه سهم صادر کند و به آنان تحویل دهد.

  • گواهینامه موقت سهم

تا زمانی که اوراق سهام صادر نشده است ، شرکت تعاونی باید به اعضای خود گواهینامه موقت سهم بدهد ، این گواهینامه باید معرف تعداد ، با نام بودن سهم ، مبلغ اسمی سهم و مبلغ پرداخت شده آن باشد. فی الواقع گواهینامه موقت سهم حاکی از این است که شرکت تعاونی پرداخت لازم التادیه و مبلغ تعهد شده صاحب سهم را تایید می کند. گواهینامه موقت سهم ، در حکم سهم است و باید کلیه نکاتی که در ورقه سهم قید می شود در آن وجود داشته و دارای شماره و تاریخ صدور ، امضا و مهر شرکت باشد. در موقع تسلیم ورقه سهم ، گواهینامه موقت سهم مسترد و ابطال می شود.



:: بازدید از این مطلب : 349
|
امتیاز مطلب : 34
|
تعداد امتیازدهندگان : 12
|
مجموع امتیاز : 12
تاریخ انتشار : جمعه 17 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

آزمایش اندازه گیری سطح گلوکز خون چه اهمیتی دارد؟

همان طور که می دانید انرژی مورد نیاز بدن انسان در طول روز به وسیله قند ها و کربوهیدارت ها تامین می شود. قیمت اتوکلاو ازمایشگاهی گلوکز منشا اصلی انرژی بافت های بدن انسان می باشد. بافت های بسیاری از جمله بافت مغز برای ادامه فعالیت خود و تامین انرژی مورد نیاز به گلوکز وابسته هستند. بنابراین سطح گلوکز خون یکی از موارد دخیل در سلامتی انسان است. باید با اندازه گیری آن، کاهش و افزایش سطح گلوکز خون را بررسی شود. بنابراین می توان از بسیاری از بیماری های مرتبط با این موضوع جلوگیری به عمل آورد.

در ادامه می خواهیم با روش اندازه گیری سطح گلوکز خون، تجهیزات ، مواد و دستگاه های مورد نیاز برای این فرآیند بیشتر آشنا شویم و به توضیح آن ها بپردازیم.

مقادیر طبیعی سطح گلوکز خون و عوارض ناشی از کاهش و افزایش سطح گلوکز خون

محدوده نرمال سطح گلوکز خون در فرد سالم و بالغ قبل از صبحانه (ناشتا) بین 70 الی 100 میلی گرم بر دسی لیتر می باشد و این محدوده 1 تا 2 ساعت پس از صرف وعده غذایی باید کمتر از 140 میلی گرم بر دسی لیتر باشد.

  • عوارض افزایش قند خون و یا هایپرگلایسمی : تصلب شرایین، مشکلات در کلیه ها، بینایی و اعصاب
  • عوارض کاهش قند خون و یا هایپوگلایسمی : تعرق، تهوع، ضعف، لرزش، احساس سبکی در قسمت سر،  افزایش سرعت نبض

انواع دیابت مرتبط با سطح گلوکز خون

  • دیابت نوع 1: در سنین کودکی و نوجوانی رخ می دهد. در این نوع دیابت، سلولی های بتای جزایر لانگرهانس تخریب شده و به همین دلیل انسولین تولید نمی شود و سطح گلوکز خون بالا می رود.
  • دیابت نوع 2: در افراد بالای 40 سال و همچنین افرادی که وزن زیادی دارند رخ می دهد. در این نوع دیابت انسولین تولید می شود اما به دلیل مشکل در گیرنده های انسولین این اتصال صورت نمی گیرد و عملکرد انسولین به درستی انجام نمی شود.
  • دیابت حاملگی: اغلب در 3 ماه دوم یا سوم حاملگی رخ می دهد و علت آن هورمون ترشح شده از جفت می باشد که عملکرد انسولین را مهار می کند.

آزمایش تعیین سطح گلوکز خون

  • قند خون ناشتا یا  FBS : این آزمایش باید پس از 8 ساعت ناشتا بودن از فرد مورد نظر گرفته شود. اگر نتیجه آن بین 110 تا 125 میلی گرم بر دسی لیتر باشد نشان دهنده حالت pre diabetes است و اگر از 125 میلی گرم بر دسی لیتر بیشتر باشد نشان دهنده دیابت می باشد.
  • تحمل گلوکز یا OGTT : این آزمایش برای افرادی انجام می شود که نتیجه FBS آن ها در محدوده پیش دیابت است.

انواع روش های اندازه گیری سطح گلوکز خون

روش های اختصاصی و غیر اختصاصی مختلفی به منظور اندازه گیری سطح گلوکز خون وجود دارد که ساده ترین روش بر اساس خاصیت احیا کنندگی گلوکز انجام می شود و دقیق ترین روش، روش اختصاصی با استفاده از واکنش های آنزیماتیک می باشد.

  • روش های اختصاصی: هگزوکیناز و گلوکز اکسیداز(دقیق ترین و کم هزینه ترین روش)
  • روش های غیر اختصاصی: ارتوتولوئیدین و فولین وو

روش فتومتریک برای اندازه گیری سطح گلوکز خون

این آزمایش توسط کیت گلوکز و همچنین 3 لوله آزمایش با عنوان های تست، بلانک و استاندارد انجام می شود. برای آماده سازی لوله بلانک 1000 میکرولیتر معرف آنزیمی و همچنین 10 میکرولیتر آب مقطر به لوله آزمایش اضافه کنید. به همین ترتیب برای آماده سازی لوله استاندارد نیز 1000 میکرولیتر معرف آنزیمی و 10 میکرولیتر محلول استاندارد به لوله آزمایش اضافه کنید. در انتها هم برای آماده سازی لوله تست، 1000 میکرولیتر معرف آنزیمی و 10 میکرولیتر از پلاسمای بیمار را داخل لوله بریزید. سپس آن ها را با یکدیگر حل کنید.

لوله های تست و استاندارد آماده شده را داخل دستگاه بنماری جوش و در دمای 37 درجه سانتی گراد به مدت 10 دقیقه قرار دهید. بدین ترتیب گلوکز های موجود با مواد رنگزای معرف واکنش می دهند. پس از گذشت 10 دقیقه رنگ صورتی داخل لوله های استاندارد و تست تشکیل می شود. در ادامه محتویات لوله های تست و استاندارد را داخل کووت بریزید. دستگاه اسپکتروفتومتر را به وسیله لوله بلانک در طول موج 546 نانومتر صفر کنید. سپس لوله تست و استاندارد را داخل دستگاه قرار دهید. جذب لوله تست و استاندارد را از روی صفحه دیجیتال دستگاه مشاهده و یادداشت کنید. در ابتدا باید برای بدست آوردن سطح گلوکز خون، جذب لوله تست را بر جذب لوله استاندارد تقسیم شود. سپس عدد به دست آمده را در غلظت استاندارد گلوکز (100 میلی گرم بر دسی لیتر) ضرب کنید.

 



:: بازدید از این مطلب : 406
|
امتیاز مطلب : 39
|
تعداد امتیازدهندگان : 13
|
مجموع امتیاز : 13
تاریخ انتشار : پنج شنبه 16 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

آزمایش اندازه گیری غلظت کراتینین خون چه اهمیتی دارد ؟

آزمایش تعیین سطح کراتینین خون آزمایشی است که پزشکان می توانند به واسطه آن عملکرد کلیه های شما را بررسی کنند. خرید کوره ازمایشگاهی کراتینین محصول زائدی است که از طریق تجزیه طبیعی بافت های عضلانی انسان ایجاد می شود. این محصول به واسطه کلیه های فرد فیلتر شده و به وسیله ادرار دفع می شود. به دلیل فیلتر ضعیف کراتینین توسط کلیه ها و اختلال در عملکرد کلیه، سطح کراتینین خون افزایش پیدا می کند. بنابراین سطوح بالای کراتینین هشداری برای پزشک درباره نارسایی و مشکلات کلیوی فرد است.

در ادامه می خواهیم به روش اندازه گیری سطح کراتینین خون و همچنین آشنایی با ابزار، دستگاه ها و وسایل مورد نیاز برای این آزمایش بپردازیم.

محدوده طبیعی سطح کراتینین خون

  • سطح طبیعی کراتینین خون در زنان : 0.6 تا 1.3 میلی گرم بر دسی لیتر
  • سطح طبیعی کراتینین خون در مردان : 0.7 تا 1.4 میلی گرم بر دسی لیتر

البته باید به این موضوع توجه کرد که در کودکان و افراد مسن به دلیل حجم پایین تر عضله، سطح کراتینین خون نسبت به دیگر گروه های سنی پایین تر است.

کلیرانس کراتینین و GFR

به حجم پلاسمای تصفیه شده از کراتینین در واحد زمان، کلیرانس کراتینین می گویند که بهترین روش برای بررسی عملکرد گلومرول های کلیه می باشد. ( کاهش کلیرانس کراتینین نشان دهنده اختلال در عملکرد کلیه است).

محدوده طبیعی کلیرانس کراتینین در مردان 98 تا 156ml/min/1.73 m2  و در زنان 95 تا 160 ml/min/1.73 m2  می باشد.

به حجم پلاسمای فیلتر شده در هر دقیقه، میزان فیلتراسیون گلومرولی یا GFR می گویند. اگر میزان GFR به دست آمده کمتر از 60 باشد نشان دهنده وجود بیماری کلیوی در فرد است.

 واکنش ژافه

آزمایش اندازه گیری سطح کراتینین خون بر اساس واکنش ژافه می باشد. این واکنش به گونه ای است که در محیطی قلیایی کراتینین با پیکریک اسید ترکیب می شود. در اثر این ترکیب کمپلکس نارنجی رنگ پیکرات کراتینین ایجاد می شود. هرچه میزان کراتینین خون بیشتر باشد، رنگ کمپلکس پیکرات کراتینین پر رنگ تر می شود. باید حین انجام آزمایش توجه کنید که واکنش ژافه به تغییرات pH و دما حساس می باشد.

چه تجهیزاتی برای انجام واکنش ژافه مورد نیاز است؟

به منظور اندازه گیری کراتینین خون موارد زیر را حتما نیاز خواهید داشت:

  • کیت تست کراتینین
  • سه لوله آزمایش با لیبل های بلانک، استاندارد و تست
  • میکروپیپت یا سمپلر
  • کووت کوارتزی اسپکتروفتومتر
  • دستگاه اسپکتروفتومتر

روش فتومتریک برای اندازه گیری سطح کراتینین خون

ابتدا برای آماده سازی لوله بلانک با استفاده از سمپلر 1000 میکرولیتر از معرف R1 و 250 میکرولیتر از معرف R2  را به لوله آزمایش اضافه کنید، سپس دستگاه اسپکتروفوتومتر را بر روی طول موج 500 نانومتر تنظیم کنید و توسط لوله بلانک دستگاه را صفر کنید.

برای لوله استاندارد 1000 میکرولیتر از معرفR1  و 50 میکرولیتر از محلول استاندارد را با استفاده از سمپلر به لوله آزمایش اضافه کنید.  پس از مخلوط کردن معرف با محلول استاندارد کراتینین، به مدت 5 دقیقه لوله آزمایش را داخل بن ماری جوش و در دمای 37 درجه سانتی گراد قرار دهید، پس از آن 250 میکرولیتر از معرف R2 را به لوله آزمایش اضافه کنید. بعد از گذشت 1 دقیقه محلول را داخل کووت ریخته و داخل دستگاه قرار دهید. جذب اولیه لوله استاندارد را از صفحه دیجیتال دستگاه مشاهده و یادداشت کنید. بعد از گذشت 2 دقیقه جذب ثانویه لوله استاندارد را یادداشت کنید.

 



:: بازدید از این مطلب : 314
|
امتیاز مطلب : 31
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : پنج شنبه 16 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh
  • تعیین مالیات بر اساس اظهارنامه مالیاتی

شرکت و اتحادیه تعاونی دارای شخصیت حقوقی بوده ، شخص حقوقی محسوب می شوند ؛تغییر ادرس شرکت  بنابراین شرکت ها و اتحادیه های تعاونی ، مانند سایر اشخاص حقوقی مکلف اند اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زیان سال مالی متکی به دفاتر قانونی خود را حداکثر تا آخر تیر ماه هر سال ، به حوزه مالیاتی مربوط تسلیم کنند و مالیات تعلق گرفته را پرداخت کنند.
در صورتی که ممیز مالیاتی ، اظهارنامه ، ترازنامه و حساب سود و زیان شرکت یا اتحادیه تعاونی را بپذیرد، مندرجات مدارک مذکور با هزینه های قابل قبول و استهلاکات تطبیق داده می شود و درآمد مشمول مالیات آن تعیین می گردد.
هزینه های قابل قبول برای تشخیص درآمد مشمول مالیات ، عبارت است از هزینه هایی که در حدود متعارف متکی به مدارک بوده ، منحصراَ صرف تحصیل درآمد شرکت یا اتحادیه تعاونی در همان سال مالی با رعایت حد نصاب های مقرر ، شده باشد.
استهلاک به موجب جدولی تعیین می شود که وزارت امور اقتصادی و دارایی آن را بر اساس ضوابط تهیه می کند و پس از تصویب هیئت وزیران به اجرا می گذارد.

  • تعیین مالیات از طریق تشخیص علی الراس

در موارد ذیل ، درآمد مشمول مالیات شرکت یا اتحادیه تعاونی ، از طریق علی الراس مشخص می شود :


- در صورتی که تا موعد مقرر ، ترازنامه و حساب سود و زیان تسلیم نشده باشد ؛
- در صورتی که تعاونی با وجود درخواست کتبی مامور تشخیص مربوط ، از ارائه دفاتر یا مدارک حساب امتناع کند ؛
- در صورتی که دفاتر و اسناد و مدارک ابراز شده برای محاسبه درآمد مشمول مالیات تعاونی ، به نظر ممیز و تایید سز ممیز ، غیر قابل رسیدگی تشخیص داده شود.
در تشخیص علی الراس ، مامور تشخیص باید ابتدا قرینه یا قراین مذکور در قانون مالیات های مستقیم را که متناسب با وضعیت و موضوع فعالیت تعاونی باشد ، انتخاب کند و سپس با اعمال ضریب یا ضرایب مقرر در قرینه یا قراین انتخابی ، درآمد مشمول مالیات تعاونی را مشخص و سپس مالیات آن را تعیین کند. قراین مالیاتی عبارت است از عواملی که در هر رشته از مشاغل با توجه به موقعیت آن شغل ، برای تشخیص درآمد مشمول مالیات به طور علی الراس ، به کار می رود ؛ از قبیل خرید سالانه ، فروش سالانه ، درآمد ناخالص ، میزان تولید و غیره . ضرایب مالیاتی عبارت است از ارقام مشخصه ای که حاصل ضرب آن ها در قرینه مالیاتی در موارد تشخیص علی الراس، درآمد مشمول مالیات تلقی می شود. جدول ضرایب مالیاتی را هر سال کمیسیونی خاص تعیین می کند و وزارت امور اقتصادی و دارایی آن را اعلام می کند.

  • مسئولیت تضامنی مدیران تعاونی

مدیران شرکت یا اتحادیه تعاونی ، مجتمعاَ یا منفرداَ در پرداخت مالیات بر درآمد تعاونی و همچنین مالیات هایی که تعاونی در دوران مدیریت آن ها به موجب قانون مالیات های مستقیم ، مکلف به کسر و پرداخت آن باشد ، با تعاونی مسئولیت تضامنی دارند.


آخرین مدیران شرکت یا اتحادیه تعاونی ، موظف اند قبل از انحلال آن ، اظهارنامه ای حاوی صورت دارایی و بدهی تعاونی را تنظیم و به حوزه مالیاتی مربوط تسلیم کنند. در صورت عدم تسلیم اظهارنامه مذکور یا تسلیم اظهارنامه خلاف واقع ، این افراد متضامناَ مسئول پرداخت مالیات و جرایم متعلق به شرکت یا اتحادیه تعاونی خواهند بود.



:: بازدید از این مطلب : 329
|
امتیاز مطلب : 22
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : چهار شنبه 15 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

- دستگاه سانتریفیوژ آزمایشگاهی چیست؟

سانتریفیوژ آزمایشگاهی،یکی از تجهیزات آزمایشگاهی تشخیص طبی می باشد که با استفاده از نیروی موتور،نمونه مایع را با سرعت بسیار بالا به چرخش در می آورد . قیمت اتوکلاو ازمایشگاهی بنا به اندازه و ظرفیت نمونه سانتریفیوژهای مختلفی بین تجهیزات آزمایشگاهی وجود دارد.

مانند سانتریفیوژهای دور بالا و دور پایین معمولی،مینی سانتریفیوژها،سانترفیوژهای یخچالدار،سانتریفیوژهای یونیورسال و سانتریفیوژهای پزشکی هم توسط اصل رسوبس مواد در دور بالا کار میکنند،که در آن شتاب جاذبه ای مرکزی (نیروی گریز از مرکز) باعث جدا شدن مواد به دو ناحیه کم و پر تراکم میشود.

 

- نحوه کار سانتریفیوژ آزمایشگاهی

افزایش نیروی گرانشی به طور موثری باعث جمع شدن نمونه به طور سریع و کامل تری در انتهای تیوب می شود و مایع باقی مانده در بالای تیوب سوپرناتانت یا SUPERNATANT

مینامند.بعد از آنکه حالت فوق اتفاق افتاد با استفاده از پیپت پاستور مایع رویی را مکش میکنیم به صورتی که مکش ما هیچگونه  آسیبی در  رسوب ایجاد نکند،به عبارتی تنها مایع رویی را مکش کرده و با رسوب کاری نخواهیم داشت.سرعت سانتریفیوژهای آزمایشگاهی بنا به نیروی گریز از مرکز که به نمونه ها وارد میشود اندازه گیری می شود که معمولا با واحد دور در دقیقه(RPMRENOLUTION  PER MINUTE  سنجیده می شود.سرعت رسوب ذرات در سانتریفیوژ بستگش به اندازه و شکل ذرات،شتاب سرعت سانتریفیوژ،کسر حجم مواد جامد،اختلاف چگالی ذره یا مایع یا ویسکوزیته بستگی دارد.

انواع سانتریفیوژهای آزمایشگاهی که در تجهیزات آزمایشگاهی مورد اسفاده قرار می گیرد

- میکرو سانتریفیوژ دستگاهی هست برای کار در حجم 0.2 تا 2.0 میلی لیتر (میکروتیوب ها)،حداکثر تعداد 96 عدد لوله را میتوانند پشتیبانی کنند،واز لحاظ سایزبسیار مناسب هستن.

سانتریفیوژ بالینی یا کیلینیکی دستگاهی هست برای کاربردهای بالینی مانند لوله های انتقال خون و دارای گشتاور(سرعت) کمتری هستن.

سانتریفیوژ STAND ALON دستگاه سنگین مانند اولترا سانتریفیوژ

بسیاری از سانترفیوژها که در تجهیزات آزمایشگاهی مورد اسفاده قرار می گیرن دارای سیستم خنک کننده (COOLING SYSTEM) و یا بدون سیستم خنک کننده هستند.شرکتهای مختلفی با برندهای مختلف انواع سانتریفیوژهای آزمایشگاهی را تولید و روانه بازار می کنند که از مهمترین آنها می توان به HETTICH,SIGMA,EPPENDORF,THRMO-HERAEUS,THERMO-SORVALL اشاره کرد.

طراحی سانتریفیوژ

سانترفیوژ آزمایشگاهی در شیمی،زیست شناسی و بیوشیمی برای جداسازی مواد جامد از مایع در یک سوسپانسیون مورد استفاده قرار میگیرد.مواد جامد میتواند ترکیبات غیر محلول،بیومولکول ها،ارگان های سلولی و یا سلول کامل باشد.سانتریفیوژهای آزمایشگاهی از نظر سرعت و ظرفیت بسیار متنوع هستند.سانترفیوژها معمولا دارای روتوری هستند که در آن 2،4،6 ویا حفره های بسیار زیاد هستند که در آنها لوله های آزمایش قرار میگیرد.زمانی که یک سوسپانسیون در یک دستگاه سانتریفیوژ قرار میگیرد،مواد جامد در ته لوله آزمایش ته نشین می شوند و باعث ایجاد یک دیواره مخلوطی می شود.این دیواره باعث می شود تا مایع رویی یا همان سوپرناتانت به آسانی از سوسپانسیون جدا شود.

به طور کلی دو نوع روتور وجود دارد :

  1. روتور با زاویه ثابت : یکی از پرکاربردترین دستگاه های سانتریفیوژ آزمایشگاهی همین نوع است.در این سانتریفیوژ لوله های آزمایش در یک زاویه مشخص فیکس می شوند و در هنگام دوران دقیقا با همان زاویه دوران می کنند.سرعت دوران می تواند مقادیر بالایی باشد. زاویه قسمت بالایی لوله آزمایش نسبت به دستگاه معمولا بین 25 تا 40 درجه است.در این دستگاه،رسوبات به شکلی زاویه دار در لوله ته نشین خواهد شد و اصطلاحا آن را رسوب LOOSE  می گویند.
  2. روتور چرخشی یا روتور افقی : در این مدل از جا لوله هایی استفاده می شود متحرک هستند و در زمان سانتریفیوژ زاویه آنها از حالت عمودی به حالت افقی تغییر می کند.در این حالت رسوبات در انتهای لوله تشکیل می شود و بسیار محکم خواهد بود،اصطلاحا این نوع رسوب را FIRM می گویند.

راهکار تولید گرما در سانتریفیوژ

نکته ای که در کار با دستگاه سانتریفیوژ آزمایشگاهی حائز اهمیت است،این است که در هنگام کار،به خاطر دوران سریع و کار کردن موتور دستگاه،گرما تولید می شود که این گرمای تولید شده گاهی می تواند برای تست آزمایشگاهی مضر باشد.به طور کلی می توان گفت به ازای هر 10 دقیقه کار یک دستگاه حدود 5 درجه سانتیگراد دمای محلول افزایش می یابد.البته این میزان بستگی به سرعت دوران دستگاه (RPM) نیز دارد.همچنین نوع طراحی موتور دوران (ROTOR) نیز روی حرارت تولیدی در دستگاه تاثیر می گذارد.این حرارت تولید شده به خاطر دوران سریع ،گاه باعث تبخیر محلول می شود و موجب همولیز شدن آن می گردد.به همین خاطر در مواقعی که گرما می تواند روی آزمایش تاثیر بگذارد ،بهتر است از دستگاه های سانتریفیوژی استفاده شود که به یخچال مجهز هستن.از جمله این آزمایشها می توان به آزمایشهای خونی و آزمایش RIM اشاره کرد.

اجزای مهم یک دستگاه سانتریفیوژ آزمایشگاهی

  1. موتور الکتریکی دستگاه
  2. روتور دستگاه
  3. شفت دستگاه
  4. زمان سنج
  5. سر روتور
  6. کلید ON/OFF
  7. کنترل گر سرعت دستگاه
  8. تاکومتر که میزان دور را مشخص می کند.

نکات ایمنی استغاده از دستگاه سانتریفیوژ

  1. هرگز نباید از یک سیستم به حالت درباز استفاده کرد.
  2. سرعت دستگاه را باید به تناسب کار مورد نیاز تنظیم کرد و نه بالاتر از حد لازم.
  3. اگر صداهای غیر عادی از دستگاه شنیده شدباید آنرا خاموش کرد و توازن دستگاه و روتور آنرا چک کرد.
  4. در دستگاه هایی که قفل اتوماتیک دارند قبل از استفاده باید از سالم بودن قفل آن اطمینان حاصل کرد.
  5. لازم است قبل از استفاده،از سالم بودن لوله های آزمایش اطمینان حاصل کرد.
  6. از سانتریفیوژ کردن لوله های بدون سرپوش باید خودداری کرد.
  7. اگر لوله ای در هنگام آزمایش شکست و یا اینکه ترک خورده بود،باید دستگاه را خاموش کرد و پس از 30 دقیقه و رفع مشکل دوباره راه اندازی کرد.
  8. اگر دستگاه از حالت کالیبراسیون خارج شده باشد نباید از آن استفاده شود و بهتر است برای کالیبره شدن به شرکتهای متخصص ارسال شود.


:: بازدید از این مطلب : 356
|
امتیاز مطلب : 27
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : سه شنبه 14 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

همزن های آزمایشگاهی یکی از انواع تجهیزات آزمایشگاهی هستند و مایعات را با تکان دادن میله ی همزن با یک آهن ربا ، یا گروهی از الکترو مگنت ها ترکیب می کنند ، تا یک میدان مغناطیسی چرخشی به وجود آورند که میله ی همزن قرار گرفته در مایع را بچرخانند .

همزن مغناطیسی یا همان مگنت استیرر یکی از پرکاربرد ترین تجهیزات آزمایشگاهی است بطوریکه در غالب آزمایشگاه های کمی و کیفی و تحقیقاتی جزء تجهیزات اصلی رومیزی در آزمایشگاه به شمار می رود و معمولا دارای عمر کارکرد طولانی و از جنس چینی ، آکریلی یا آلومینیومی هستند.قیمت اون ازمایشگاهی همزن مغناطیسی در آزمایشگاه برای هم زدن ، مخلوط کردن و نیز گرم کردن ( در هات پلیت همزن مغناطیسی ) مایعات و محلولها به کار می رود.

هات پلیت همزن مغناطیسی از پر فروش ترین و دقیق ترین همزن های مغناطیسی است.

عملکرد همزن مغناطیسی :

همزن مغناطیسی شامل یک مگنت یا آهنربای قرصی شکل یا بیضی با روکشی خنثی در برابر تمامی مواد شیمیایی ، یک صفحه ی هات پلیت و یک موتور مغناطیسی درون دستگاه است زمانی که آهنربای درون موتور شروع به چرخش می کند مگنت درون ظرف محلول نیز حرکت آنرا تکرار می کند و بدین صورت دما و سرعت چرخش مگنت درون ظرف محلول به راحتی قابل تنظیم و تحت کنترل اس

انتخاب مگنت:

بسته به نوع مایع و ویسکوزیته ی آن و شکل ظرف محلول نوع خاصی از مگنت یا آهنربای میله ای مورد استفاده قرار می گیرد

مگنت یک آهنربای میله ای پوشانده شده از مواد خنثی می باشد تا در برابر مایعات مقاوم باشد و باعث آلودگی محیط محلول هم نشود

در پتری دیش مگنت میله ای طویل و کم سرعت و در فلاسک ته گرد مگنت تخم مرغی شکل مناسب ترند در حالت ایده آل باید فضای بین مگنت و آهنربای موتور حداقل و طول آنها یکسان باشد

 

مگنت مغناطیسی انواع مختلفی دارد که پرکاربرد ترین شان به شرح زیرند :

  • مگنت مغناطیسی استوانه ای
  • مگنت مغناطیسی تخم مرغی شکل
  • مگنت مغناطیسی با نک برینگ
  • مگنت مغناطیسی با برای کووت
  • مگنت مغناطیسی برای بطری کشت
  • مگنت سفارشی برای راکتور لبه دار


:: بازدید از این مطلب : 351
|
امتیاز مطلب : 32
|
تعداد امتیازدهندگان : 12
|
مجموع امتیاز : 12
تاریخ انتشار : سه شنبه 14 آذر 1402 | نظرات ()