نوشته شده توسط : javaneh

تصمیم گیری برای ثبت تغییر موضوع شرکت در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده است. موضوع شرکت متاثر از نوع فعالیتی است که شرکت برای آن منظور تشکیل گردیده و ناظر به امور انتفاعی اعم از امور تجاری و غیر تجاری است.کارت بازرگانی فوری  تعیین موضوع هر شرکت نشان دهنده ی هدف آن شرکت است بنابراین در جلوگیری از مشکلات قانونی شرکت در آینده بسیار موثر است.

موضوع شرکت باید به طور صریح و منجز، در اساسنامه ذکر شود. تاکید اساسنامه نسبت به تعیین موضوع شرکت در جهت شفافیت و تبیین وظایف، اختیارات و تکالیف مسئولین شرکت تفسیر می شود. بر این اساس هیات مدیره و مدیران اجرایی شرکت نمی توانند سرمایه شرکت را در فعالیت های غیر موضوعه بکار ببرند و یا در تصمیمات و اقدامات خود از حدود موضوع شرکت تجاوز کنند، در صورت تجاوز محل آن ها اثر قانونی ندارد و در صورت افراط و تفریط کلیه مدیران متضامناَ مسئول می باشند.

در مورد تغییر موضوع شرکت:

موضوع یا هدف در صورتی که اعضای شرکت صلاح بدانند قابل تغییر، افزایش یا کاهش است. همه ی انواع شرکتها می توانند موضوع فعالیت خودشان را تغییر دهند. لذا چنانچه در اساسنامه ،موضوع شرکت به درستی شامل فعالیت آن نگردد شرکت ها می توانند موضوع خود را تغییر دهند و یا به موضوع قبلی شرکت موضوعاتی را الحاق کنند.

هر گونه تغییر در موضوع شرکت در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده است. مجمع عمومی فوق العاده تجمعی از صاحبان سهام شرکت های سهامی خاص است که به دلیل انجام تغییرات اساسی گرد هم جمع می آیند. در قانون تجارت: 1-تغییرات اساسنامه (اعم از بعضی از مواد یا کل اساسنامه) 2-افزایش یا کاهش سرمایه 3-انحلال و نحوه ی تصفیه بر عهده ی این مجمع گذاشته شده است.

هنگام تغییر یا الحاق موضوع شرکت باید به امر مجوزی بودن موضوع جدید توجه داشت و در صورت مجوزی بودن موضوع جهت دریافت مجوز لازم از مراجع ذیصلاح اقدام نمود. همان طور که در مقاله های پیش نیز گفته شد، تعدادی از موضوعات فعالیت بدون نیاز به اخذ مجوز قابلیت ثبت نزد مرجع ثبت شرکت ها را دارند و تعدادی دیگر نیز موضوعاتی هستند که بدلیل ماهیتشان قابلیت ثبت را ندارند و با ثبت آن ها موافقت نخواهد شد. برخی دیگر از موضوعات با توجه به تصریح قوانین و مقررات، قبل از ثبت نزد مرجع ثبت شرکت ها می بایست از مرجع ذی صلاح مجوز اخذ نمایند. این موضوعات شامل 23 ماده هستند. مانند فعالیت های مربوط به امور پولی و بانکی شرکت، موضوع فعالیت شرکتهای تعاونی، موضوع فعالیت تعاونی فرش دستباف، موضوع فعالیت حج و زیارت و... لذا موضوع جدید و یا الحاقی می بایست قابلیت ثبت را داشته باشد و به موجب تصریح در قوانین غیر قابل ثبت و فعالیت نباشد.

شایان ذکر است جهت مطالعه ی بیشتر در رابطه با موضوعات غیر قابل ثبت و همچنین کلیه ی موضوعاتی که نیاز به اخذ مجوز دارند، می توانید به دیگر مقالات ما در سایت مراجعه فرمایید.

مراحل ثبت تغییر موضوع شرکت:

همان طور که گفتیم، تغییر موضوع شرکت در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده است که متعاقب تصویب و اعلام مراتب به اداره ثبت شرکت ها و آگهی جهت اطلاع عموم انجام می شود. برای ثبت تغییر موضوع شرکت 3 هفته زمان لازم است که آگهی تغییرات از اداره ثبت شرکتها اخذ گردد. مرجع صلاحیتدار در شرکت جهت تنظیم صورتجلسه تغییر موضوع، باید همانند سایر تغییرات شرکت مجمع عمومی عمل کند.

مدارک لازم جهت افزایش یا تغییر موضوع شرکت:

  • ارائه صورتجلسه.
  • کپی آگهی تأسیس و روزنامه رسمی تأسیس.
  • کپی روزنامه رسمی آخرین تغییرات در صورت وجود.
  • کپی برابر با اصل مدارک شناسایی تمامی اعضای شرکت.

تغییر موضوع شرکتها متناسب با نوع شرکت ثبت شده

متناسب با نوع شرکت، مبنی بر اینکه شرکت سهامی خاص باشد یا با مسؤلیت محدود، مراحل و شرایط تغییر موضوع شرکت تفاوت دارد.

مراحل تغییر موضوع شرکت سهامی خاص:

  1. تشکیل مجمع عمومی فوق العاده.
  2. تنظیم یک صورتجلسه و امضای آن به وسیله اعضای هیأت رئیسه.
  3. ریافت مجوز در صورت نیاز و با توجه به تشخیص کارشناس.
  4. تهیه ی لیست سهامداران که در جلسه حضور داشتند و امضای آنها.
  5. تحویل اصل صورتجلسه، لیست سهامداران حاضر در جلسه، اصل روزنامه آگهی دعوت و مجوز اخذ شده به اداره ثبت شرکتها.

مراحل تغییر موضوع شرکت با مسئولیت محدود:

  1. تشکیل مجمع عمومی فوق العاده.
  2. تنظیم صورتجلسه و امضای آن توسط شرکا همگی با قید کردن میزان سهامشان در شرکت.
  3. مراجعه به اداره ثبت شرکتها در صورت نیاز به اخذ مجوز از مراجع در رابطه با موضوع  شرکت.
  4. تحویل استعلام مربوط به مرجع ذی صلاح.
  5. دریافت پاسخ استعلام در مهلت مقرر.
  6. تحویل پاسخ استعلام و صورتجلسه به اداره ثبت.
  7. امضای دفاتر ثبت بعد از تحویل مدارک توسط متقاضی.

در رابطه با صورتجلسات تغییر موضوع شرکت، نکات ذیل حائز اهمیت است:
_ کلیه ی صورتجلسات باید بر روی سربرگ شخصیت حقوقی بعد از اینکه توسط اشخاص ذی سمت امضا شد و بامهر آن شخصیت حقوقی، تهیه شده و ارسال گردد.
_ مشخص نمودن تغییر کامل موضوع شرکت یا اصلاح مواردی از آن و یا الحاق به موضوع  در صورتجلسه.
_ اخذ مجوز از مرجع مربوطه در صورت نیاز موضوع به اخذ مجوز و تحویل به اداره پست ظرف مدت 3 روز و سپس درج بارکد پستی در سیستم.
_ تنظیم صورتجلسه در چند نسخه و امضای کلیه ی صفحات توسط هیأت جلسه و تحویل یک نسخه به اداره پست و درج بارکد پستی در سیستم.
_ رعایت تشریفات دعوت وفق اساسنامه شرکت و مواد لایحه اصلاحی قانون تجارت ماده 99 در صورت تشکیل مجمع با حضور اکثریت سهامداران.
_ تحویل اصل روزنامه حاوی آگهی دعوت همراه صورتجلسه به اداره ثبت شرکتها و مؤسسات غیر تجاری در صورت تشکیل مجمع با حضور اکثریت سهامداران.
_ درج نام سهامداران حاضردر مجمع و تعداد سهام در لیست و امضای آن و تأیید صحت هیأت رئیسه مجمع و ارسال آن به همراه صورتجلسه به اداره ثبت شرکتها و مؤسسات غیر تجاری.
_ انجام کلیه اقدامات پذیرش صورتجلسات از طریق سامانه اینترنتی.



:: بازدید از این مطلب : 584
|
امتیاز مطلب : 48
|
تعداد امتیازدهندگان : 12
|
مجموع امتیاز : 12
تاریخ انتشار : سه شنبه 11 مهر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

ابتدا باید عمل بینی را انجام دهیم یا ارتودنسی؟

در پاسخ به این سؤال می‌توان این ‌چنین گفت که در حین انجام ارتودنسی دندان امکان دارد اتفاق‌هایی رخ دهد که در شکل لپ، صورت افراد و لب‌ها تا حدودی تغییراتی رخ دهد. برای مثال می‌توان گفت عملیات کشیدن دندان‌ها در حین ارتودنسی می‌تواند باعث این شود که لب‌ها به‌صورت جزئی به سمت داخل حرکت کنند و این عمل به‌خودی‌خود می‌تواند روی شکل بینی نیز تأثیراتی بگذارد. متخصص لمینت دندان رشت درنتیجه هدف‌های جراحی بینی بعد از انجام ارتودنسی تغییر خواهد کرد؛ اما اگر در ابتدا جراحی بینی را انجام داده و سپس دندان‌های خود را ارتودنسی (متحرک، ثابت و نامرئی) کنید، در آن صورت امکان دارد تغییراتی که در حین انجام درمان ارتودنسی انجام می‌شود، باعث شود مجبور به تکرار عمل بینی خود شوید.

کاهش هزینه ها با انجام ارتودنسی و جراحی بینی

اگر عمل ارتودنسی ابتدا انجام داده شود، با یک هزینه کم می‌توانید یک عمل زیبا داشته باشید اما اگر قبل از عمل ارتودنسی، عمل بینی انجام دهید با توجه به تغییراتی که امکان دارد به واسطه ی ارتودنسی در صورت شما به وجود بیاید مجبور به ترمیم دوباره بینی می شوید و طبیعتا این موضوع یک هزینه ی اضافی به دنبال خواهد داشت.

 

مشکلات ناشی از انجام دادن عمل ارتودنسی هم‌ زمان با انجام جراحی بینی

مشکلات ناشی از انجام همزمان عمل ارتودنسی با جراحی بینی آنقدر زیاد است که ما در پاسخ به این سوال که اول ارتودنسی انجام دهیم یاعمل بینی، بدون شک خواهیم گفت ابتدا ارتودنسی!

در واقع واضح است که انجام دادن انواع ارتودنسی (ارتودنسی متحرک، ارتودنسی ثابت و ارتودنسی نامرئی) بر خلاف ایمپلنت دندان، بلیچینگ دندان، کامپوزیت دندان، لمینت دندان، پروتز دندان و ترمیم دندان می‌تواند باعث به وجود آمدن تغییراتی جزئی در چهره افراد شود برخی از مهم‌ترین این تغییرات عبارت‌اند از:

• تغییر لب ‌ها و موقعیت آن‌ها

• تعادل بین لب و بینی به هم می‌خورد

• زاویه لب‌ ها و بینی تغییر می‌کند

اما شاید در اینجا این پرسش برای شما به وجود بیاید که تغییر شکل لب‌ها چه ارتباطی به جراحی بینی خواهد داشت؟ در پاسخ به این سؤال می‌توان این‌چنین گفت که رابطه لب‌ها و فرمی که درنهایت بینی به خود می‌گیرد، یکی از گزینه‌هایی است که جراح بینی برای فرم دهی به بینی به آن اهمیت می‌دهد و آن را در نظر می‌گیرد، درنتیجه با هرگونه تغییری که در فرم لب‌ها، این امکان وجود دارد که زاویه بینی و لب‌ها برهم بخورد که درنهایت باعث ایجاد تغییر در فرم نهایی بینی عمل شده خواهد شد.

در اینجا فرم لب‌ها را بعد از ارتودنسی بررسی خواهیم کرد، تغییر فرم لب‌ها بعد از ارتودنسی مسلماً باعث می‌شود که جراح زیبایی شما در خصوص چگونگی انجام عملتان تصمیم بگیرد، درنتیجه در حالت ایده آل، شما می‌توانید دندان‌های خود را به شکل دلخواهتان اصلاح‌کرده (ارتودنسی، ایمپلنت، کامپوزیت و...) و پس‌ازآن به جراح زیبایی برای عمل مراجعه کنید، می‌توان این‌گونه گفت وقتی شما از فرم و شکل دندان‌ها و فرم لب ‌های خود اطمینان حاصل کنید دیگر نگرانی از بابت جراحی بینی خود نخواهید داشت و پس از انجام جراحی بینی خود می‌توانید از انجام این دو پروسه لذت ببرید.

فاصله ی زمانی بین ارتودنسی و عمل بینی باید چقدر باشد؟

در جواب می‌توان این‌گونه گفت که به توصیه پزشکان و با توجه به مطالبی که در بالا و در پاسخ به سوال اول ارتودنسی انجام دهیم یا عمل بینی گفته شد، بهتر است اول عمل ارتودنسی انجام شود و پس از اینکه کار ارتودنسی دندان ‌های شما پایان یافت شما می‌توانید به جراح بینی مراجعه کنید، اما اگر فرد صبوری نیستید بهتر است که با هردو جراح بینی و ارتودنسی خود مشورت داشته باشید و درصورتی‌که هر دو متخصص نظر خود را مبنی بر اینکه انجام این دو عمل هم‌ زمان مشکلی را برای شما به وجود نمی‌آورد می‌توانید این کار را انجام دهید.

امکان دارد اگر جراحی بینی خود را قبل از پایان کار ارتودنسی خود انجام دهید، متخصص ارتودنسی شما برای اینکه رعایت حال شما را بکند، دچار محدودیت شود و نتواند کار را به نحو احسن انجام دهد، در نتیجه بهتر است این کار را بعد از پایان دوره درمان ارتودنسی خود که بین شش ماه تا دو سال است، انجام دهید.



:: بازدید از این مطلب : 591
|
امتیاز مطلب : 24
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : سه شنبه 11 مهر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

هر سهمدر شرکت سهامی قابل انتقال و تبدیل است و دارای دو نوع مبلغ است، مبلغ اسمی و مبلغ واقعی. ثبت افزایش سرمایه شرکت مبلغ اسمی هر سهم، عبارت از رقمی است که از تقسیم کل سرمایه شرکت بر تعداد سهام آن حاصل می شود. قیمت واقعی سهم، ارزشی است که هر سهم در بورس اوراق بهادار دارد. آن مبلغ در ارتباط با وضع شرکت و فعالیت و عواید دیگر، ممکن است از مبلغ اسمی سهم کمتر یا بیشتر یا برابر باشد. در هر حال روابط دارنده سهم با شرکت و تعیین میزان مشارکت و تعهدات و منافع وی، مبلغ اسمی سهم ملاک است و مبلغ واقعی در آن تاثیری ندارد.

 تبدیل سهام شرکت سهامی:

شرکت سهامی می تواند مشروط بر پیش بینی تبدیل سهام در اساسنامه شرکت و یا تصویب مجمع عمومی فوق العاده شرکت سهام بی نام را به سهام با نام یا بالعکس سهام بانام را به سهام بی نام تبدیل کند.

تبدیل سهام بی نام به سهام با نام

در تبدیل سهام بی نام به سهام بانام، باید مراتب در روزنامه کثیرالانتشار که آگهی های مربوط به شرکت در آن نشر می گردد، سه نوبت و هر نوبت به فاصله پنج روز منتشر و با مهلتی تا شش ماه از تاریخ انتشار اولین آگهی، به صاحبان سهام داده شود تا برای تبدیل سهام خود به مرکز شرکت مراجعه کنند. در آگهی تصریح خواهد شد که پس از انقضای آگهی مزبور کلیه سهام بی نام شرکت باطل شده تلقی می گردد.

سهام بی نام که ظرف مهلت مذکور برای تبدیل به سهام بانام به مرکز شرکت تسلیم نشده باشد، باطل محسوب و برابر تعداد آن، سهام بانام صادر و به وسیله شرکت در بورس اوراق بهادار یا از طریق حراج فروخته خواهد شد. آگهی حراج، حداکثر تا یک ماه پس از انقضای مهلت شش ماه مذکور، فقط یک نوبت در روزنامه کثیرالانتشار فوق الذکر منتشر می شود. فاصله بین آگهی و تاریخ حراج،حداقل ده روز و حداکثر یک ماه خواهد بود. در صورتی که در تاریخ تعیین شده تمام یا قسمتی از سهام به فروش نرسد، حراج تا دو نوبت و طبق شرایط فوق تجدید خواهد شد. از حاصل فروش سهام با نام مزبور، بدواَ هزینه های مترتبه کسر می گردد و مازاد آن به وسیله شرکت به حساب بانکی سود دار سپرده می شود.

در صورتی که سهام باطل شده مزبور که در اختیار مالک باقی مانده است ظرف ده سال از تاریخ فوق الذکر، به شرکت مسترد شود، مبلغ سپرده و سود متعلق به آن به دستور شرکت از طرف بانک به مالک سهم پرداخت می شود. پس از سپری شدن ده سال مبلغ سپرده و سود آن در حکم مال بلاصاحب بوده و باید از طرف بانک با اطلاع (رییس دادگستری شهرستان) به خزانه دولت منتقل گردد.

هر گاه پس از تجدید حراج، مقداری از سهام به فروش نرسد صاحبان سهام بی نام، در صورتی که به شرکت مراجعه کنند به ترتیب مراجعه به شرکت اختیار خواهند داشت که از خالص حاصل فروش سهامی که فروخته شده است به نسبت سهام بی نام که در دست دارند وجه نقد دریافت کنند و یا آنکه برابر تعداد سهام بی نام خود، سهام بانام تحصیل نمایند. این ترتیب تا وقتی که وجه نقد و سهم فروخته نشده هر دو در اختیار شرکت قرار دارد، رعایت خواهد شد. به عبارت دیگر حاصل فروش سهم بی نام، مخصوص دارنده آن نیست و هر دارنده سهم بی نام، در صورت مراجعه می تواند از آن استفاده کند.

تبدیل سهام بانام به سهام بی نام

برای تبدیل سهام بانام به بی نام، مراتب فقط یک نوبت در روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی های مربوط به شرکت در آن  نشر می گردد، منتشر می شود و مهلتی که نباید کمتر از دو ماه باشد به صاحبان سهام بانام داده می شود که برای تبدیل سهام خود به سهام بی نام، به مرکز شرکت مراجعه کنند. پس از انقضای مهلت مذکور، برابر تعداد سهامی که تبدیل نشده است سهام بی نام صادر و در مرکز شرکت نگهداری خواهد شد. البته هر موقع که صاحبان سهام بانام به شرکت مراجعه کنند سهام بانام آن ها اخذ و ابطال و سهام بی نام به آن ها داده شود.

پس از تبدیل کلیه سهام بانام به بی نام یا بالعکس و یا حسب مورد پس از سپری شدن هر یک از مهلت های فوق الذکر، شرکت سهامی باید مرجع ثبت شرکت را از موضوع مطلع سازد تا مراتب طبق مقررات به ثبت برسد و برای اطلاع عموم آگهی شود. دارندگان سهامی که سهام خود را تعویض نکرده باشند نسبت به آن سهام، حق حضور و رای در مجامع عمومی صاحبان سهام را نخواهند داشت.

انتقال سهام در شرکت سهامی

انتقال سهام بی نام، به قبض و ابقاض به عمل می آید. به همین منظور است که سهم بی نام به صورت سند در وجه حامل تنظیم می شود. توضیح اینکه سند در وجه حامل، سندی است که دارنده اش مالک آن شناخته می شود و برای مطالبه وجه یا استفاده از آن، محق محسوب می گردد مگر اینکه ثابت شود وی مالک آن نیست.

"قبض" عبارت است از تسلط بر مال و "اقباض" به قبض دادن مال است. "قبض و اقباض" یعنی ستاندن مال و دادن بهای آن و بالعکس. در معامله سهم بی نام، خریدار،سهم را از فروشنده می گیرد؛ این "قبض" است و بهای سهم را به او تحویل می دهد، این "اقباض" است (قبض و اقباض خریدار). فروشنده بهای سهم را خریدار می گیرد. این قبض است و سهم را به او تحویل می دهد این اقباض است (قبض و اقباض فروشنده).

انتقال سهام بانام باید در دفتر ثبت سهام شرکت به ثبت برسد و انتقال دهنده یا وکیل یا نمایده قانونی او،باید انتقال را در دفتر مذکور امضاء کند. در موردی که تمام مبلغ اسمی سهم پرداخت نشده باشد، نشانی کامل انتقال گیرنده نیز باید در دفتر مزبور قید شود. زیرا وی مسئول پرداخت مبلغ اسمی پرداخت نشده سهم است و برای دسترسی به او لازم است که شرکت از نشانی وی آگاه باشد. بدیهی است هر گونه تغییر نشانی مزبور نیز باید از طرف انتقال گیرنده به اطلاع شرکت برسد.

به تصریح ماده 40، هر انتقالی که در مورد سهم بانام، بدون رعایت شرایط فوق الذکر به عمل می آید، از نظر شرکت و اشخاص ثالث فاقد اعتبار خواهد بود.

طبق ماده 41 لایحه اصلاح قانون تجارت: "در شرکت های سهامی عام،نقل و انتقال سهام نمی تواند مشروط به موافقت مدیران شرکت یا مجامع عمومی صاحبان باشد". بدین ترتیب باید گفت که معامله سهام شرکت سهامی عام قید و شرطی ندارد.

راجع به نقل و انتقال سهام شرکت سهامی خاص، لایحه اصلاح قانون تجارت بیانی ندارد . اصولاَ ورقه سهم، سندی است قابل معامله، اما چون تشکیل شرکت های سهامی خاص قاعدتاَ بین اشخاصی که از قبل با هم آشنایی دارند صورت می گیرد، نقل و انتقال بدون قید و شرط سهام آن ها ممکن است سبب ورود شخص یا اشخاص ناآشنا به شرکت شود، مگر اینکه سهامداران در این مورد قبلاَ توافق نمایند. مثلاَ در اساسنامه پیش بینی کنند که نقل و انتقال سهام بدون قید و شرط انجام شود یا این امر با تصویب هیات مدیره یا تصویب مجمع عمومی یا با رضایت همه سهامداران به عمل آید.

https://danasabt.ir/%D8%AB%D8%A8%D8%AA-%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%AA/

ورقه سهم:
ورقه سهم قابل معامله ای است که نماینده تعداد سهام صاحب آن در شرکت سهامی می باشد. بنابراین، هر ورقه سهم می تواند نماینده یک یا دو یا چند سهم باشد. اوراق سهام باید متحدالشکل، چاپی و دارای شماره ترتیب باشند و به امضاء لااقل دو نفر که به موجب اساسنامه تعیین می شوند برسد. در ورقه سهام باید نکات ذیل قید شود:

  • نام شرکت و شماره ثبت آن؛
  • مبلغ سرمایه ثبت شده و مقدار پرداخت شده آن؛
  • نوع سهم (بانام،بی نام و ممتاز)؛
  • مبلغ اسمی سهم و مقدار پرداخت شده آن به حروف و اعداد؛
  • تعداد سهامی که هر ورقه نماینده آن است؛
  • هر گاه سهم به قطعاتی تقسیم شود این قطعات نیز باید دارای مشخصات فوق الذکر باشد؛
  • اضافه می شود که لازم است اوراق سهام و قطعات سهم به مهر شرکت ممهور گردد.


:: بازدید از این مطلب : 575
|
امتیاز مطلب : 18
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : دو شنبه 10 مهر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

مسواک زدن در دوران ارتودنسی، یکی از مهم ترین مراقبت هایی است که افرادی که دارای براکت های ارتودنسی هستند باید انجام دهند. بهترین دندانپزشکان در رشت اضافات غذاها و ماندن آن ها در دندان و باکتری های ناشی از آن ها می توانند آسیب های خیلی جدی به دندان زده و باعث پوسیدگی و از بین رفتن دندان شوند. بنابراین مسواک زدن در دوران ارتودنسی باید خیلی دقیق تر و ویژه تر از دوران عادی انجام شود. 

مسواک زدن در دوران ارتودنسی باید چگونه انجام شود؟

حواستان باشد که برای مسواک زدن دندان هایی که مجهز به براکت های ارتودنسی هستند، حتما باید از یک مسواک نرم استفاده کنیم. چرا که حساسیت دندان ها و لثه ها در این دوران بسیار بالا بوده و مسواک های سفت می توانند زخم و ناراحتی در دهان به وجود آورند.

ده ثانیه مسواک زدن برای هر تک دندان کافیست. مسواک را با زاویه ی چهل و پنج درجه بر روی دندان بکشید و براکت ها و دندان هایتان را با هم مسواک کنید.

یکی از مشکلات مسواک زدن در دوران ارتودنسی، تمیز کردن براکت ها و سیم های داخل دهان است. پیشنهاد می کنیم که برای تمیز کردن این بخش از ارتودنسی، کمی فشار دستتان بر روی مسواک را بیشتر کنید تا موهای مسواک به راحتی بین براکت ها و سیم ها حرکت کرده و بین آن ها را تمیز نمایند.

بهترین خمیر دندان برای دندان های با ارتودنسی، خمیر دندان هایی است که دارای فلوراید هستند. فلوراید موجود در این خمیر دندان ها، محیط داخل دهان را کاملا پاکیزه و عاری از هرگونه میکروب و باکتری می کند.

دوران ارتودنسی یکی از سخت ترین دوران ها برای لثه و دندان ها محسوب می شود. در این دوران لثه ها هم به دلیل حساسیت بالا به تمیز شدن و شست و شو احتیاج دارند. به همین دلیل متخصص ارتودنتیست با تجوی یک مسواک مخصوص شست و شوی لثه، به شما کمک میکند که بتواندی از لثه های خود در این دوران مراقبت کنید.

یکی از فضاهایی که حین مسواک زدن دندان ها و براکت ها جا می ماند، فضاهای بین دندانی و بین دندان براکت هاست. در این مواقع معمولا از مسواک های بین دندانی برای تمیز کردن این فضاها که می تواند بستر مناسبی برای رشد انواع باکتری و میکروب باشد، استفاده می کنند. مسواک بین دندانی باید به صورت عمودی بر روی دندان ها و براکت ها کشیده شود تا موهای آن به راحتی بتوانید به داخل این فضا راه یافته و آن جا را تمیز کند.

اصل مهم در مسواک زدن این است که بعد از هر وعده ی غذایی باید دندان و دهان کاملا توسط خمیردندان فلوراید دار شسته شود و این یعنی سه بار در روز، باید مسواک زده شود. یکی از زمان های مهم برای مسواک زدن، شب ها و قبل از خواب است. چرا که این زمان بهترین زمان برای پوسیدگی دندان ها و خرد شدن آن ها است.

برای مسواک زدن سطح خارجی دندان هایتان سعی کنید که دندان ها روی یکدیگر قرار دهید و سپس از ردیف پایینی دندان ها، مسواک زدن را آغاز کنید. حرکت دایره ای مسواک بر روی دندان ها کمک میکند تا دندان بهتر تمیز شوند و مواد غذای به راحتی از روی آن ها کنده شود. پس از اتمام مسواک زدن دندان های ردیف پایین، به سراف دندان های ردیف بالا بروید. دندان های ردیف بالا نیز باید مانند دندان های ردیف پایین تمیز شوند. دقت کنید که مسواک تا انتها و بر روی تمامی دندان های عقب نیز کشیده شود. با باز کردن دهانتان، تسلطتان بر روی مسواک زدن دندان های عقب بیشتر خواهد شد.

برای مسواک زدن داخل دندان ها نیز مانند حالت عادی از مسواکتان استفاده کنید. چون هیچ گونه براکتی در این قسمت وجود ندارد که بخواهد برای تمیزی دندان مزاحمت ایجاد کند. مسواک را با زاویه به سمت بالا و پایین و داخل بکشید تا قسمت داخلی دندان ها کاملا تمیز شوند.

نکته ای که باید برای مسواک زدن دوران ارتودنسی رعایت شود این است که بعد از مسواک زدن خود مسواک را تمیز کنید تا تمام باکتری هایی که توسط آن شسته و کنده شده اند از بین بروند. با دستتان روی مسواک بکشید و سعی کنید حسابی آن را تمیز کنید. مسواک برای خشک شدن باید در یک فضای تمیز و آزاد قرار بگیرد. می توانید برای اینکه خیالتان از بابت تمیزی مسواک راحت شود، آن را در محلول ضد عفونی کننده ی کلرهگزیدین قرار دهید.



:: بازدید از این مطلب : 605
|
امتیاز مطلب : 21
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : دو شنبه 10 مهر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

شرکت های تجاری اصولاَ برای مدت طولانی تشکیل می شوند.  کارت بازرگانی فوری در طول حیات شرکت اوضاع و احوال حاکم بر آن به طور دائم تغییر می کند. از یک طرف، اغلب مواد اساسنامه شرکا از روی مواد قانون تنظیم می شود که در صورت تغییر قانون، مواد اساسنامه نیز باید تغییر کند و از طرف دیگر، حتی در صورت تغییر نیافتن قانون، برای آنکه شرکت بتواند خود را با تحولات اقتصادی داخل و خارج آن تطبیق دهد، باید چهارچوب حقوقی اولیه ای را که برای فعالیت اقتصادی-تجاری خود در نظر گرفته است تغییر دهد؛ امری که فقط در صورت تغییر اساسنامه تحقق می یابد. تغییر در اساسنامه شرکت در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده شرکت است که می تواند بجز در موارد استثنایی، تقریباً تمام مواد اساسنامه را تغییر دهد.

اختیارات مجمع عمومی در تغییرات شرکت

اگر نظریه قراردادی بودن شرکت را بپذیریم، اساسنامه تصویب شده شرکت، بویژه شرکت های سهامی خاص که همه سهامداران اولیه شرکت آن را امضا کرده اند (ماده 20 لایحه قانونی 1347)، تغییر پذیر نیست مگر با توافق تمام سهامداران. مع ذلک، قانونگذار برای تطبیق وضع شرکت با واقعیت های اقتصادی موجود، تا حد بسیاری فکر قراردادی بودن شرکت را کنار گذاشته و برای تغییر اساسنامه، تصمیم اکثریت شرکا را در قالب مجمع عمومی کافی دانسته است.

همچنین او برای حفظ حقوق سهامداران دخالت مجمع عمومی فوق العاده را در تحقق این امر ضروری تلقی کرده است که برای تشکیل آن و تصمیم گیری در آن حد نصاب و اکثریت بیشتری لازم است (مواد 84 و 85 لایحه قانونی 1347) در قانون تجارت 1311 نیز برای تشکیل مجمع عمومی شرایط سخت تری از حیث حد نصاب و اکثریت پیش بینی شده بود (ماده 74).

مجمع عمومی فوق العاده در محدوده صلاحیت خود محق است تمام مواد اساسنامه را تغییر دهد و نمی توان در اساسنامه شرکت این صلاحیت مجمع را محدود کرد، چه ماده 83 لایحه قانونی 1347 که به موجب آن "هر گونه تغییر در مواد اساسنامه" در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده است، جنبه آمره دارد. همچنین با توجه به آمره بودن این ماده می توان گفت تغییر مفاد اساسنامه منحصراَ در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده است و این مجمع نمی تواند صلاحیت خود را به نهادهای دیگر شرکت -مثل هیات مدیره- واگذار کند، بجز در مورد تغییر سرمایه شرکت که اگر چه از موارد تغییر اساسنامه است، مجمع عمومی فوق العاده می تواند عملی کردن آن را به هیات مدیره واگذار کند.

نکته ی حائز اهمیت این است که هر گونه تغییر در مواد اساسنامه باید مطابق 106 لایحه قانونی 1347 (بند 3) برای ثبت به مرجع ثبت شرکت ها ارسال شود. هیچ گونه تشریفات دیگری، مانند درج مراتب در روزنامه، یا تایید مفاد صورتجلسه و تصدیق صحت مندرجات آن -آن طور که در حقوق فرانسه لازم است- ضروری نیست. کافی است مدیران شرکت عین صورتجلسه مجمع در مورد تغییر اساسنامه را برای مرجع مرجع ثبت شرکت ها ارسال کنند و تغییر در اساسنامه شرکت را ثبت نمایند.

محدودیت مجمع عمومی در تغییر اساسنامه

اصل اختیار مطلق مجمع عمومی در ایجاد هر گونه تغییر در مواد اساسنامه با استثنائاتی نیز همراه است.

الف) تغییر در حقوق بعضی از سهامداران

این نوع حقوق، یا مزایایی است که برای سهام ممتاز در نظر گرفته شده است (تبصره 2 ماده 24 لایحه قانونی 1347)، یا تغییر در مزایایی است که موسسان به موجب اساسنامه برای خود در نظر گرفته اند (بند 7 ماده 9 لایحه قانونی 1347)، یا اینکه حقوق صاحبان سهام انتفاعی.

حقوق راجع به سهام ممتاز قابل تغییر نیست، مگر با جلب موافقت دارندگان نصف به علاوه این گونه سهام و تصمیم مجمع عمومی صاحبان سهام در مورد تغییر در حقوق این گونه سهام قطعی نخواهد بود، "مگر بعد از آنکه دارندگان این گونه سهام (سهام موسس یا انتفاعی) در جلسه خاصی آن تصمیم را تصویب کنند و برای آنکه تصمیم جلسه خاص مذکور معتبر باشد باید دارندگان لااقل نصف این گونه سهام در جلسه حاضر باشند و اگر در این دعوت این حد نصاب حاصل نشود در دعوت دوم حضور دارندگان اقلاَ یک سوم این گونه سهام کافی خواهد بود. تصمیمات همواره به اکثریت دو سوم آرا معتبر خواهد بود" (ماده 93 لایحه قانونی 1347).

ب) تغییرات ممنوع

قانونگذار دو نوع تغییر در اساسنامه را ممنوع کرده است و مجمع عمومی نمی تواند در مورد آن تصمیم بگیرد: افزایش تعهدات سهامداران و تغییر تابعیت شرکت

  1. افزایش تعهدات سهامداران. در قسمت اخیر ماده 94 لایحه قانونی 1347 مقرر شده است: "هیچ اکثریتی بر تعهدات صاحبان سهام بیفزاید" که قاعدتاً بدین معناست که هیچ مجمع عمومی ای نمی تواند بر تعهدات سهامداران بیفزاید، برای مثال، مجمع اخیر نمی تواند سهامداران را به پرداخت مبالغی اضافه بر آنچه تعهد کرده اند وادار کند یا اینکه شرکت سهامی را به شرکت تضامنی تبدیل کند که در آن همه شرکا مسئولیتی بیش از آورده خود در شرکت دارند.
    محدود کردن حقوق سهامداران به منزله افزایش تعهدات آنان نیست و بنابراین، مجمع عمومی شرکت سهامی خاص می تواند برای مثال آن قسمت از اساسنامه را که در مورد آزادی انتقال سهام از جانب سهامداران است تغییر دهد و انتقال را منوط به موافقت مدیران شرکت یا مجمع عمومی صاحبان سهام کند (ماده 41 لایحه قانونی 1347).
  2. تغییر تابعیت شرکت: در راستای راه حل قانون تجارت 1311 (قسمت اخیر ماده 74)، ماده 94 لایحه قانونی 1347 مقرر کرده است که هیچ مجمع عمومی ای نمی تواند تابعیت شرکت را تغییر بدهد. این ماده بدین معنا نیست که به هیچ وجه نمی توان تابعیت شرکت را تغییر داد، بلکه بدین معناست که مجمع عمومی که به اکثریت آرا اتخاذ تصمیم کند، حق چنین کاری را ندارد، ولی هر گاه تمام شرکا به این کار رضایت دهند، تغییر تابعیت شرکت بلااشکال است.

از آنجا که برای تغییر تابعیت شرکت اتفاق را ضروری است،مجمع عمومی ممکن است از اختیار خود در تغییر مرکز اصلی شرکت استفاده کند و این مرکز را تغییر دهد؛ با این هدف که به تبعیت از تغییر مرکز اصلی شرکت تابعیت آن هم تغییر کند؛ اما چنین ترفندی غیر موثر است و حتی اگر مرکز اصلی شرکت نیز تغییر کند، تابعیت شرکت به سبب ممنوعیتی که قانونگذار مقرر کرده تغییر نخواهد کرد.

ج) تغییراتی که به حقوق فردی سهامداران لطمه وارد می کند

با وجود آنکه مجمع عمومی در تغییر اساسنامه شرکت اختیار مطلق دارد،نمی تواند تا آنجا پیش رود که به حقوق فردی سهامداران لطمه وارد کند،برای مثال نمی تواند به بهانه کاهش سرمایه تصمیم بگیرد مبلغ بعضی از سهام را به سهامداران مسترد دارد،زیرا این امر به منزله  اخراج شریک از شرکت است که ممنوع است.البته،تشخیص این نکته که کدام تصمیم مجمع عمومی به حقوق فردی شرکا لطمه وارد می کند امر دشواری است.دادگاه باید با توجه به اوضاع و احوال حاکم بر هر پرونده تصمیمات مجمع اخیر را ارزیابی کند.



:: بازدید از این مطلب : 596
|
امتیاز مطلب : 25
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : یک شنبه 9 مهر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

همه چیز درباره پیوند استخوان برای ایمپلنت

اگر شما کاندید دریافت ایمپلنت دندان هستید صحبت از پیوند استخوان برای ایمپلنت بسیار عادی است؛  متخصص لمینت دندان رشت چرا که در اغلب موارد، دندانپزشک برای افزایش کیفیت و ضخامت استخوان فک، باید پیوند استخوان انجام دهد. خوشبختانه روند جراحی پیوند استخوان یک اقدام عادی در روند کاشت ایمپلنت دندان است که علاوه بر این که فرد دردی را حس نمی کند، قابل پیش بینی نیز است.

آیا پیوند استخوان دردناک است؟

پیوند استخوان به هیچ وجه دردناک نیست زیرا افراد در حین انجام کل این عمل، بی‌حس هستند و در زمان ترمیم استخوان، فرد اساسا دردی را احساس نمیکند و پس از آن آماده کاشت ایمپلنت می شود. انجام این جراحی جز عمل های کوچک است که در مطب دندانپزشک نیز قابل اجرا است. دندانپزشک برای روی لثه ایجاد می کند تا به استخوان فک دسترسی یابد و سپس مواد پیوند مورد نظر را قرار می دهد.

انواع مواد سازنده پیوند استخوان دندان

بیشتر پیوند های استخوان موفقیت آمیز از ۴ منبع می آیند. با تشخیص دندانپزشک و بسته به شرایط یکی از این موارد انتخاب می شوند. برای اغلب افراد، بهترین منبع پیوند از استخوان های خود فرد است. سایر منابع شامل استخوان انسانی فریز شده، استخوان حیوانی تغییر یافته، انواع استخوان های ترکیبی و معدنی که در آزمایشگاه ساخته می شوند.

مزایا و معایب پیوند استخوان دندان

در اغلب موارد به دلایل مختلف فرد از حجم استخوان کافی برای حمایت ایمپلنت دندان برخوردار نیست‌. در وضعیت های خاصی افراد بیشترین سود را از پیوند استخوان می برند. برای مثال افرادی که به علت شرایط زیر از میزان کمی استخوان برخوردارند:

- نقص های رشدی

- بیماری لثه

- آسیب و ضربات وارده به چهره

- فضای خالی و تحلیل رفته پس از افتادن دندان

در این شیوه جراحی، استخوان ها با جابه‌جا سازی و پیوند، اصلاح و ترمیم می شوند. با پیوند بافت استخوانی سالم، بدن فرد مجدد استخوان سازی می کند و حجم استخوان مورد نیاز برای ایمپلنت ساخته می شود.

بیشترین حجم استخوانی که پس از افتادن دندان تحلیل می رود، استخوان آلوئولار یا دندانی است که کار اصلی آن، حمایت و نگه داشتن دندان ها است. اگر دندانی وجود نداشته باشد استخوان آلوئولار شروع به تحلیل رفتن می کند. به علاوه با هر بار جویدن استخوان فک نیز تقویت می شود اما نبود استخوان آلوئولار، ممکن است منجر به تحلیل استخوان فک گردد. به یاد داشته باشید که ایمپلنت دندان متکی بر جوش خوردن استخوان با ایمپلنت دندان است و بدون وجود استخوان، امکان انجام ایمپلنت نیز وجود ندارد. از نظر مزایای دیگر پیوند استخوان می توان به دو مورد دیگر نیز اشاره کرد. استخوانی که دندانپزشک برای قرار دادن در این ناحیه انتخاب می کند از نظر میکروسکوپ شبیه ترین ساختار به استخوان انسان است و از طرفی به سرعت استخوان انسانی، تحلیل نمی رود.

چه کسانی کاندید پیوند استخوان دندان هستند؟

هر کسی که دندانی را از دست داده، قبل از انجام ایمپلنت ممکن است نیاز به پیوند استخوان داشته باشد. حتی در مواردی که بلافاصله بعد از افتادن دندان به دندانپزشک مراجعه کنید، امکان آن وجود دارد. از طرفی، محل قرارگیری دندان قبلی ممکن است عفونی باشد و یا سایز دندان افتاده برای کاشت ایمپلنت دندان مناسب نباشد. تعداد زیادی از افراد نیز به علت مشکلات مالی و یا هر دلیل دیگری بلافاصله برای ایمپلنت دندان مراجعه نمی کنند.

در هر حال، استخوان فک با تحلیل روزانه پس از افتادن یک دندان روبه‌رو است. با از دست رفتن دندان، بدن استخوان را به درون خود جذب می کند و در حقیقت، یک سال بعد از افتادن دندان حدود ۲۵ درصد استخوان از دست رفته است. در مواردی چون بیماری تحلیل لثه مزمن نیز، حجم استخوان رو به کاهش می گذارد. در این بیماری، باکتری ها به درون فک راه می یابند و استخوان دندان و فک را به تحلیل می برند و باعث شل شدن و افتادن دندان می شوند. چندین نوع پیوند استخوان یا bone graft وجود دارد که نوعی که دندانپزشک برای فرد انتخاب می کند، بسته به میزان آسیب و محل کاشت ایمپلنت دندان دارد.

مراقبت های بعد از پیوند استخوان در ایمپلنت

بعد از این که عمل پیوند استخوان به اتمام رسید، برای جلوگیری از عفونت به فرد آنتیک بیوتیک داده می شود. در برخی موارد مسکن نیز برای فرد تجویز می شود. بیشتر افرادی که پیوند استخوان می شوند معمولا هیچ دردی احساس نمی کنند و تا زمانی که آنتیک بیوتیک خود را نیز مصرف می کنند، هیچ مشکل خاصی ندارند.

دندانپزشک نیز معمولا تا زمانی که استخوان پیوند شده با استخوان های قبلی جوش بخورد معمولا صبر می کند و به آن زمان می دهد. از آن جایی که روند رشد در هر فرد متفاوت است زمان دقیقی برای سرعت جوش خوردن استخوان ها وجود ندارد. در برخی افراد چند ماه و در دیگری حتی تا یک سال، جوش خوردن استخوان ها به طول بیانجامد. در این فاصله، در راستای مراقبت های بعد از پیوند استخوان در ایمپلنت، باید مرتب توسط دندانپزشک ارزیابی شوید تا زمان مناسب کاشت ایمپلنت فرا برسد.

 

هزینه پیوند استخوان برای ایمپلنت

هزینه پیوند استخوان بسته به نوع آن کاملا متفاوت خواهد بود. به طور متوسط هزینه انجام این جراحی در خارج از ایران حدود ۲۰۰ تا ۱۲۰۰ دلار است. در ایران نیز با توجه به موارد مختلف بین ۱ میلیون تا ۱ میلیون و پانصد هزار تومان در سال متغیر است. در مواردی بیمه های دندانپزشکی ممکن است بخشی از این هزینه را پوشش دهند. در مواردی که برای پیوند، دو عمل جراحی صورت میگیرد و فرد باید در بیمارستان بماند هزینه آن تا حدودی بیشتر خواهد شد.



:: بازدید از این مطلب : 603
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : یک شنبه 9 مهر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

توضیح پیرامون برخی معاهدات بین المللی

الف-معاهده برن برای حمایت از آثار ادبی و هنری
ب-سند پاریس در خصوص معاهده برن
عناصر اصلی مورد حمایت برن عبارتند از:
1-رفتار ملی که به معنی حمایت کشورهای عضو از آثار دیگر کشورهای مشابه حمایت در کشور خود است.
2-رعایت حداقل حقوق که بموجب آن کشورهای عضو باید حداقل حمایت های مقرر در معاهده برن را پیش بینی و اجرا نمایند.

ج-موافقت نامه جنبه های تجاری حقوق مالکیت فکری موسوم به معاهده تریپز:
معاهده تریپز از حقوق مالکیت فکری علایم تجاری،پلمپ دفاترحق ثبت اختراع،حق مولف و نظایر آن حمایت می کند.

د-مقررات قرارداد اتحادیه پاریس:
قانون الحاق دولت ایران به اتحادیه پاریس برای حمایت مالکیت صنعتی برای کسانی که موسسات آن ها در خارج از ایران واقع است و عضو اتحادیه مزبور می باشند مزایایی بشرح ذیل قائل شده است:

  1. اعضای اتحادیه در سایر کشورهای عضو اتحادیه از لحاظ حقوق مالکیت صنعتی از همان مزایایی استفاده می کنند که اتباع آن کشور دارا می باشند به شرط آنکه شرایط و تشریفاتی را که برای اتباع کشور در نظر گرفته شده است رعایت نمایند.
  2. عضو اتحادیه که در کشور خود علامتی را به ثبت رسانیده است می تواند حمایت علامت خود را در کشورهای دیگر عضو اتحادیه تحصیل نماید مگر آنکه علامت مزبور به حقوق مکتسبه اشخاص لطمه وارد سازد.
  3. عضو اتحادیه که در کشور خود علامتی را به ثبت رسانیده است می تواند حمایت علامت خود را در کشورهای دیگر عضو اتحادیه تحصیل نماید مگر آنکه علامت مزبور به حقوق مکتسبه اشخاص لطمه وارد سازد.
  4. عضو اتحادیه که در کشور خود تقاضای ثبت علامتی را نموده است در سایر کشورهای عضو اتحادیه در مدت 6 ماه پس از تقاضای ثبت برای تقاضای ثبت همان علامت حق تقدم دارد.
  5. علامات مشهور در کلیه کشورهای عضو اتحادیه مورد حمایت قرار می گیرند.
  6. اعضای اتحادیه از ثبت علاماتی که مشابه نشان ها و درفش ها و مهرها و سایر علامات رسمی اعضای اتحادیه باشند و علامات مزبور به دفتر بین المللی اتحادیه اعلام شده باشد خودداری خواهند نمود.
  7. نسبت به حق انتقال علامت و همچنین اجازه استفاده از علامت و استفاده چند شخص از علامت تسهیلاتی در نظر گرفته است.
  8. در نمایشگاه ها علامات مورد حمایت قرار می گیرند.
  9. کیفیت محصولی که علامت کارخانه یا تجارتخانه باید روی آن گذارده شود نمی تواند در هیچ مورد مانع ثبت علامت مزبور شود.
  10. مقرراتی برای ضبط و توقیف محصولات تقلیدی در نظر گرفته شده است.
  11. ممالک عضو اتحادیه مکلف شده اند حمایت واقعی اتباع اتحادیه را در مقابل رقابت نامشروع تامین کنند.

عضویت ایران در مجامع بین المللی

الف-کنوانسیون پاریس
گرچه تصویب قانون ثبت علایم تجاری و اختراعات در ایران در سال 1310 اتفاق افتاده و اصلاحیه آیین نامه نیز در سال 1337 با تغییرات کلی تصویب شده است اما پذیرش عضویت ایران در کنوانسیون پاریس به سال 1958 بر می گردد و ایران جزو 36 کشور اولیه ای است که به این کنوانسیون ملحق شده اند.

ب-عضویت در سازمان جهانی مالکیت فکری
از آنجا که پذیرش عضویت در سازمان جهانی مالکیت فکری منوط به عضویت در یکی از اتحادیه های پاریس و برن یا عضویت در سازمان ملل متحد و یا هر هر موسسه و سازمان وابسته به آن است لذا با توجه به عضویت ایران در اتحادیه پاریس و نیز عضویت در سازمان ملل متحد، آژانس بین المللی انرژی اتمی، یونسکو، دیوان داوری بین المللی و... بستر لازم برای عضویت ایران در سازمان مذکور فراهم و با پیشنهاد وزارت امور خارجه و تصویب هیات وزیران و مجلس شورای اسلامی، تقاضای جمهوری اسلامی ایران در آذر ماه 1380 (دسامبر 2001) به دبیرخانه این سازمان در ژنو تسلیم و از تاریخ 23/12/80 رسماَ به عضویت وایپو درآمده است.
سازمان جهانی مالکیت فکری(WIPO)هم اکنون از طریق 22 کنوانسیون شامل 16 کنوانسیون مربوط به حقوق مالکیت صنعتی و 6 کنوانسیون مربوط به حقوق مالکیت ادبی و هنری(کپی رایت) حفاظت،صیانت و نظارت بر حقوق مادی و معنوی کشورهای عضو را در ارتباط با ماموریت محوله مطابق اساسنامه خود بر عهده دارد.

https://danasabt.ir/%D8%AB%D8%A8%D8%AA-%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%AA/

ج-عضویت در معاهده مادرید،برن و PCT
گرچه ایران در سال 2003 به عضویت در معاهده مادرید پذیرفته شده است لیکن تاکنون کشور ما به عضویت Bern ,PCT,Patent در نیامده است.



:: بازدید از این مطلب : 677
|
امتیاز مطلب : 19
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : شنبه 8 مهر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

پس از انحلال شرکت سهامی، امور آن باید تصفیه شود.ثبت افزایش سرمایه شرکت تصفیه امور شرکت سهامی طبق مقررات لایحه اصلاح قانون تجارت (مواد 204 تا 231) انجام می گیرد. مگر در مورد ورشکستگی که تابع مقررات مربوط به ورشکستگی می باشد.

 تصفیه چیست؟

تصفیه عبارت است از:

  • خاتمه دادن به کارهای جاری شرکت
  • اجرای تعهدات شرکت
  • وصول مطالبات شرکت
  • انجام معاملات شرکت
  • انجام معاملات جدید، هر گاه برای اجرای تعهدات شرکت لازم باشد.
  • پرداخت بدهی های شرکت و تقسیم دارایی آن (برای عمل به این دو مورد،لازم است که دارایی شرکت نقد گردد).

شخصیت حقوقی شرکت در حال تصفیه:

شرکت سهامی به محض انحلال، در حال تصفیه محسوب می شود. تا خاتمه امر تصفیه، شخصیت حقوقی شرکت جهت انجام امور مربوط به تصفیه، باقی خواهد ماند. در دنبال نام شرکت، همه جا عبارت "در حال تصفیه" ذکر شود و نام مدیر یا مدیران تصفیه در کلیه اوراق و آگهی های مربوط به شرکت قید گردد.

مدیران تصفیه

امر تصفیه با مدیران شرکت است، مگر آنکه اساسنامه شرکت یا مجمع عمومی فوق العاده که رأی به انحلال شرکت می دهد، ترتیب دیگری مقرر داشته باشد. در مواردی که انحلال شرکت به موجب حکم دادگاه صورت می گیرد، مدیر یا مدیران تصفیه را دادگاه ضمن صدور حکم انحلال، تعیین خواهد کرد. در صورتی که به هر علت مدیر تصفیه تعیین نشده باشد یا تعیین شده ولی به وظایف خود عمل نکند،هر ذی نفع حق دارد تعیین مدیر تصفیه را از دادگاه درخواست کند.

بدین ترتیب می توان گفت که مدیران تصفیه شرکت سهامی، عبارت خواهند بود از:

  • هیات مدیره شرکت
  • شخص یا اشخاصی که اساسنامه تعیین کرده است.
  • شخص یا اشخاصی که مجمع عمومی فوق العاده تعیین می کند.

مدیران تصفیه مکلف هستند ظرف پنج روز، تصمیم راجع به انحلال و اسامی مدیر یا مدیران تصفیه و نشانی آن ها، به مرجع ثبت شرکت اعلام کنند تا پس از ثبت برای اطلاع عموم در "روزنامه رسمی" و روزنامه کثیرالانتشار که اطلاعیه ها و آگهی های مربوط به شرکت در آن نشر می گردد آگهی شود. لازم است اضافه شود که "انحلال شرکت مادام که به ثبت نرسیده و اعلام نشده است نسبت به اشخاص ثالث بلااثر است".

چند نکته قابل ذکر است:
*نشانی مدیر یا مدیران تصفیه همان نشانی مرکز اصلی شرکت خواهد بود. مگر آنکه به موجب تصمیم مجمع عمومی فوق العاده یا حکم دادگاه، نشانی دیگری تعیین شده باشد.
*در مورد تصفیه، اطلاعیه ها و آگهی های شرکت در حال تصفیه، در همان روزنامه کثیرالانتشاری انتشار می یابد که توسط آخرین مجمع عمومی عادی قبل از انحلال، تعیین شده است.
*مدیر یا مدیران تصفیه هر شرکت سهامی که عالماً ظرف یک ماه پس از انتخاب، تصمیم راجع به انحلال شرکت و نام و نشانی خود را به مرجع ثبت شرکت اعلام نکند، به حبس یا جزای نقدی یا به هر دو مجازات محکوم خواهند شد.

اختیارات و وظایف مدیران تصفیه

از تاریخ تعیین مدیر یا مدیران تصفیه، اختیارات مدیران شرکت خاتمه یافته، امر تصفیه شروع می شود. مدیران تصفیه باید کلیه اموال و دفاتر و اوراق و اسناد مربوط به شرکت را تحویل گرفته بلافاصله امر تصفیه را عهده دار شوند.

مدیران تصفیه نماینده شرکت در حال تصفیه بوده و کلیه اختیارات لازم را جهت امر تصفیه دارا می باشند. از جمله می توانند درباره امور شرکت به اقامه دعوی و ارجاع به داوری اقدام کنند و نیز در این مورد دارای حق سازش می باشند. می توانند برای دفاع و اقامه دعاوی از وکیل دادگستری استفاده نمایند. محدود کردن اختیارات مدیران تصفیه باطل و کان لم یکن است. مدیر یا مدیران تصفیه باید به تنظیم صورت دارایی و تقویم اموال شرکت اقدام کنند. مدیر یا مدیران تصفیه مکلف هستند مجمع عمومی عادی صاحبان سهام را تشکیل داده، وضعیت اموال و مطالبات و دیون شرکت و نحوه تصفیه امور شرکت و مدتی را که جهت پایان دادن به امر تصفیه لازم می دانند،به اطلاع مجمع برسانند.

مدیر یا مدیران تصفیه باید طی آگهی که سه دفعه و هر دفعه  به فاصله یک ماه در "روزنامه رسمی" و روزنامه کثیرالانتشاری که اطلاعیه ها و آگهی های مربوط به شرکت در آن درج می شود منتشر می کنند،شروع تصفیه را اعلان و بستانکاران شرکت را دعوت نمایند.بررسی اسناد بستانکارانی که مراجعه می کنند و تهیه لیستی از دیون حال شرکت،از اموری است که مدیران تصفیه باید آن را انجام دهند.

مدت تصفیه:

مدت تصفیه مدیر یا مدیران تصفیه نباید از دو سال تجاوز کند. اگر تا پایان ماموریت مدیران تصفیه، امر تصفیه خاتمه نیافته باشد،مدیر یا مدیران تصفیه باید با ذکر علل و جهات خاتمه نیافتن تصفیه امور شرکت،مهلت اضافی را که برای خاتمه دادن به امر تصفیه لازم می دانند و تدابیری که جهت پایان دادن به امر تصفیه در نظر گرفته اند،به اطلاع مجمع عمومی صاحبان سهام رسانیده و تمدید مدت ماموریت خود را خواستار شوند.

تقسیم دارایی شرکت قبل از تحصیل مفاصا حساب مالیاتی یا بدون سپرده تامین معادل میزان مالیات،مجاز نیست.مدیر یا مدیران تصفیه،مکلف هستند ظرف شش ماه از تاریخ ثبت انحلال شرکت در مجمع ثبت شرکت، اظهارنامه مالیاتی مربوط به آخرین دوره عملیات شرکت را تنظیم و به حوزه مالیاتی مربوط تسلیم و مالیات متعلق را طبق نرخ مربوط، پرداخت نمایند.

اعلام ختم تصفیه به مرجع ثبت و تودیع به وجوه به بانک:

مدیران تصفیه مکلف هستند ظرف یک ماه پس از ختم تصفیه، مراتب را به مرجع ثبت شرکت اعلام دارند تا به ثبت رسیده و در "روزنامه رسمی" و روزنامه کثیرالانتشاری که اطلاعیه ها و آگهی های مربوط به شرکت در آن درج می گردد، آگهی شود و نام شرکت از دفتر ثبت شرکت ها و دفتر ثبت تجارتی حذف گردد. پس از اعلام ختم تصفیه، مدیر یا مدیران تصفیه باید وجوهی را که باقی مانده است در حساب مخصوصی در یکی از بانک های ایرانی، تودیع و صورت اسامی بستانکاران و سهامدارانی که حقوق خود را استیفا نکرده اند نیز به آن بانک تسلیم و مراتب را طی آگهی مذکور در فوق،به اطلاع اشخاص ذی نفع برسانند؛ تا برای گرفتن طلب خود به بانک مراجعه کنند.مدیر یا مدیران تصفیه ای که عالماَ به ترتیب های فوق عمل نکنند،به حبس یا جزای نقدی یا به هر دو مجازات محکوم خواهند شد.

لازم است ذکر شود که پس از انقضای ده سال از تاریخ انتشار آگهی ختم تصفیه،هر مبلغ از وجوه که در بانک باقی مانده باشد،در حکم مال بلاصاحب بوده و از طرف بانک،با اطلاع "رییس دادگستری شهرستان" مربوطه به خزانه دولت منتقل خواهد شد.

به تصریح قانون دفاتر و سایر اسناد و مدارک شرکت تصفیه شده، باید تا ده سال محفوظ بماند (ماده 13 ق.ت) به این منظور مدیران تصفیه باید مقارن اعلام ختم تصفیه به مرجع ثبت شرکت ها، دفاتر و اسناد و مدارک را نیز به مرجع ثبت شرکت ها تحویل دهند تا نگهداری و برای مراجعه اشخاص ذی نفع آماده باشد.

بطلان شرکت سهامی ناشی از عدم ثبت:

علاوه بر آثار انحلال، در مطالب پیشین در رابطه با بطلان شرکت سهامی نیز بسیار سخن گفتیم. (بدین منظور می توانید به مقالات قبلی ما مراجعه نمایید) در ادامه خالی از لطف نیست تا در رابطه با بطلان شرکت سهامی ناشی از عدم ثبت نیز توضیحاتی دهیم.

هر گاه در تشکیل شرکت سهامی عام یا خاص، مقررات قانونی مراعات نشود، بنا به درخواست هر ذی نفع، دادگاه پس از رسیدگی، حکم بطلان شرکت را صادر خواهد کرد. بدین ترتیب، رعایت نکردن هر یک از مقرراتی که در مورد تشکیل و ثبت شرکت سهامی عام یا خاص گفته شد، موجب بطلان آن خواهد شد. بطلان مزبور هرگز نمی تواند در حقوق اشخاص ثالث تاثیر بگذارد و موسسین و مدیران و بازرسان و صاحبان سهام شرکت، نمی توانند در مقابل اشخاص مذکور، به این بطلان استناد نمایند.

خسارات ناشی از بطلان به صورت تضامنی،متوجه اشخاصی خواهد بود که مسوول بطلان هستند. اشخاصی را که مسئول بطلان هستند دادگاه تعیین می کند. مسوولیت تضامنی مسئولان بطلان به هر یک از صاحبان سهام و اشخاص ثالثی که از بطلان شرکت متحمل خسارت شده اند حق می دهد که خسارت وارده به خود را از هر یک از آن ها منفرداً یا از دو یا چند یا از همه آن ها مجتمعاً مطالبه و علیه آن ها برای وصول خسارات مزبور، در دادگاه اقامه دعوی نمایند.

در صورتی که قبل از صدور حکم بطلان از طرف دادگاه، موجبات بطلان مرتفع شده باشد، دادگاه قرار سقوط دعوای بطلان را صادر خواهد کرد. دادگاه مربوط می تواند، بنا به درخواست شرکت، مهلتی که از شش ماه بیشتر نباشد برای رفع موجبات بطلان تعیین کند. در صورتی که ظرف مهلت تعیین شده، موجبات بطلان برطرف نشده باشد. دادگاه حکم مقتضی صادر خواهد کرد.

دادگاهی که حکم بطلان را صادر می نماید، باید ضمن حکم خود یک یا چند نفر را به عنوان"مدیر تصفیه" تعیین کند تا بر طبق مقررات مربوط به انحلال، به تصفیه شرکت مورد بطلان اقدام کنند.هر گاه مدیر یا مدیران تصفیه مزبور حاضر به قبول سمت مدیریت تصفیه نباشند، دادگاه امر تصفیه را به "اداره تصفیه امور ورشکستگی" حوزه خود ارجاع می نماید. تعیین حق الزحمه مدیر یا مدیران تصفیه در این مورد به عهده دادگاه است.



:: بازدید از این مطلب : 598
|
امتیاز مطلب : 30
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : شنبه 8 مهر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

بسیاری از افراد با روش کاشت دندان برای جایگزینی دندان های از دست رفته آشنا هستند بهترین دندانپزشکان در رشت اما مراقبت و نگهداری از ایمپلنت دندان جلو نیازمند توجه بیشتری نسبت به ایمپلنت های دندان در سایر قسمت های دهان است. در این مقاله قصد داریم به بررسی نکات مهم در مورد مراقبت از ایمپلنت دندان های قدامی یا جلویی بپردازیم.

دندان های جلویی ظریف ترین دندان ها هستند. مواد به کار رفته برای ساخت آنها نازک تر و در برابر انواع آسیب های فیزیکی آسیب پذیرتر است. از این رو دانستن بهترین روش های مراقبت از ایمپلنت های دندانی در مورد آنها ضروری است. جهت حفظ و دوام هر چه بیشتر ایمپلنت های دندانی به خصوص ایمپلنت دندان های جلویی خود نکات زیر را حتما رعایت کنید.

 

مراقبت منظم از دندان

مراقبت منظم از طریق مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و دهانشویه برای حفظ و نگهداری ایمپلنت دندان جلو لازم است. دهانشویه، خمیر دندان و نخ دندان همگی تضمین می کنند که دندان های مصنوعی و واقعی شما در بهترین حالت خود باقی و حفظ می شوند.

جهت مراقبت از ایمپلنت دندان جلوی خود، از خوردن غذاهای جامد سفت خودداری کنید

یکی از نکات مهم در مراقبت از ایمپلنت دندان جلو پرهیز از مصرف غذاهای خیلی سفت است. غذاهای خیلی سفت می توانند آسیب جدی به ایمپلنت های دندانی وارد کرده و باعث ایجاد درد شوند. همچنین در مواردی خوردن چیزهایی مثل آجیل و سیب می تواند باعث شود که ایمپلنت های شما آسیب فیزیکی ببینند و نیاز به ترمیم یا تعویض داشته باشند.

مصرف غذاهای بسیار چسبنده هم می تواند مشکلاتی را برای ایمپلنت دندان جلو ایجاد کند. اگر چه بیشتر اوقات از دندان های جلویی برای جویدن استفاده نمی شود، اما آنها در هر حال در معرض آسیب ناشی از خوردن غذاهای مختلف هستند. غذاهایی مانند کارامل یا دسرهای چسبنده می توانند به ایمپلنت آسیب برسانند و باعث شوند که به ترمیم یا تعویض ایمپلنت دندان نیاز پیدا کنید.

استفاده از ایمپلنت دندان جلو فقط برای غذا خوردن

برخی افراد از دندان های طبیعی یا ایمپلنت دندان جلوی خود بیشتر از وظیفه اصلی دندان یعنی جویدن و خوردن غذا استفاده می کنند. این موضوع می تواند ایمپلنت های دندانی را در معرض خطرات زیادی قرار دهد. اگر چه ایمپلنت ها از مواد مقاومی تولید شده و استحکام بالایی دارند اما نقاط ضعفی نیز دارند. استفاده از دندان های جلویی به منظور گاز گرفتن اشیایی مانند ناخن، چوب پنبه بطری یا سیب می تواند باعث آسیب های جدی مانند خرد شدن، ترک خوردن یا کنده شدن تاج ایمپلنت دندان شود.

چه کسانی می توانند ایمپلنت دندان جلو را انجام دهند؟

قبل از تصمیم گیری برای کاشت ایمپلنت دندان، دندانپزشک باید یک معاینه دقیق از دهان انجام دهد و سلامت کلی بیمار را بررسی کند. او لثه ها را بررسی می کند و مطمئن می شود که پایه استخوانی استخوان فک برای حمایت از ایمپلنت کافی است. در غیر این صورت می توان پیوند استخوان را برای افزایش توده انجام داد.

  • برخی موارد منع مصرف ایمپلنت شامل:
  • حجم ناکافی استخوان که با پیوند قابل اصلاح نیست
  • دیابت کنترل نشده
  • ناهنجاری قوس های دندانی
  • سیگار کشیدن شدید
  • بارداری

مراحل نصب

صرف نظر از نوع پروتز انتخابی (ثابت یا متحرک)، نصب پروتزها بر روی ایمپلنت ها همیشه به مراحل مشابهی نیاز دارد. ایمپلنت دندان جلویی شما به صورت زیر می تواند کاشته و نصب شود:

  • معاینه کامل دندان و عکس برداری با اشعه ایکس
  • مرحله جراحی: قرار دادن ایمپلنت(ها) در استخوان آلوئول
  • قرار دادن پروتز موقت

مرحله ادغام استخوانی:

التیام بافت ها باعث ادغام تدریجی ایمپلنت با استخوان می شود. مدت این مرحله می تواند متفاوت باشد، اما به طور متوسط 2 تا 4 ماه طول می کشد.

 

https://drshamsdentist.com/%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

 

مرحله پروتز:

پس از بهبودی، ایمپلنت جامد و کاملاً یکپارچه است. اکنون امکان برداشتن پروتز موقت و قرار دادن اباتمنت روی ایمپلنت وجود دارد. این امر امکان دریافت پروتز مصنوعی قطعی را فراهم می کند. بسته به هر مورد، اباتمنت روی تاج یا لنگرهای واقع در زیر پل یا زیر پروتز کامل ثابت می شود. این پروتز می تواند ثابت یا متحرک باشد.

تنظیم دقیق پروتز:

آخرین مرحله تنظیم دقیق پروتز برای به دست آوردن یک انسداد راحت و موثر است. نتیجه انجام ایمپلنت دندان هم از نظر زیبایی شناختی و هم از نظر کاربردی اهمیت زیادی دارد.

در حالت کلی می توان گفت ایمپلنت دندان جلو ثبات دهان و فک شما را هنگام صحبت کردن و جویدن فراهم می کند. علاوه بر مزایای کاربردی، ایمپلنت های دندان های جلویی نقش زیادی در زیبایی لبخند و چهره شما دارند و می توانند باعث افزایش اعتماد به نفس تان شوند. با این حال بایستی با رعایت بهداشت دهان و دندان خود، در مراقبت از آنها دقت کافی را داشته باشید.



:: بازدید از این مطلب : 622
|
امتیاز مطلب : 21
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : جمعه 7 مهر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

اختراعات و اکتشافات در زمینه های مختلف علمی و صنعتی و کشاورزی مسائل مختلفی را مطرح کرده است. پلمپ دفاتر با توجه به اینکه اختراع و اکتشاف حاصل زحمت، ابتکار، ذوق، استعداد و نبوغ مخترع و مکتشف است، در این صورت آیا منصفانه است که حقوق او نسبت به اختراع و اکتشاف نادیده گرفته شود و حاصل کار او مجاناً در اختیار سرمایه داران قرار گرفته تا با سرمایه گذاری در حاصل کار دیگران استفاده سرشار ببرند؟ ولی خود مخترع و مکتشف که کار او ممکن است حاصل سال ها تلاش و رنج باشد بهره ای از کار خود نبرد؟ و اگر قرار باشد امتیاز انحصار اختراع و اکتشاف بدون قید و شرط در اختیار صاحب آن باشد در این صورت ممکن است جامعه از یک امتیاز بزرگ اجتماعی، صنعتی یا کشاورزی محروم شده و از این راه متحمل زیان گردد.

مجموع این مسائل منجر به تصویب مقرراتی گردیده که هم حقوق مخترع و مکتشف را ملحوظ داشته و هم حقوق ذیل را. مقررات اختراع و اکتشاف را به شرح ذیل مورد مورد بحث قرار می دهیم.

ماده 26 قانون ثبت علائم و اختراعات مقرر می دارد: "هر قسم اکتشاف یا اختراع جدید در شعب مختلف صنعتی یا فلاحتی به کاشف یا مخترع آن حق انحصاری می دهد که بر طبق شرایط و مدت مقرر در این قانون از اکتشاف یا اختراع خود استفاده نماید مشروط بر اینکه اکتشاف یا اختراع مزبور مطابق مقررات این قانون در اداره ثبت اسناد تهران به ثبت رسید باشد..."

اگرچه در ماده 26 مذکور در فوق کلمه اکتشاف و اختراع پشت سر هم به صورت مترادف آمده و تعریف کاملی نیز از آن در قانون بیان نشده ولی این دو واژه با یکدیگر فرق دارند. در ماده 27 قانون ثبت علائم و اختراعات، در شرایط ثبت اختراع به جای کلمه اختراع مقنن کلمه ابداع را به کار برده است و این کلمه معنی عام تری دارد.

به طور کلی به منظور حفظ هر چه بیشتر حقوق صاحبان ابتکار، مفهوم هر نوع خلاقیت در معنی ابداعات باید توسعه یابد و شامل عناوین مختلف و از جمله اختراع، اکتشاف و ابتکار شود. اگر چه عرفاً این مفاهیم با یکدیگر اختلاف زیادی ندارند ولی از نظر فنی باید بین آن ها به شرح ذیل قائل به تفکیک شد:

الف) اختراع

اختراع عبارت است از طرح ریزی مربوط به تهیه و ساخت یک وسیله یا کالای جدیدی که در صنعت، کشاورزی، بازرگانی و غیره کاربرد داشته باشد مانند اختراع اتومبیل، هواپیما، یخچال، تلویزیون و از این قبیل
عناصر تعریف و مراحل مختلف آن به شرح ذیل است:

  1. طرح ریزی یک وسیله و یک کالا که در حقیقت نتیجه فکر، ابتکار و خلاقیت صاحب آن است.
  2. مرحله ساخت آن است که طرح باید قابلیت انتقال از فکر به عمل و پیاده شده را داشته باشد. این مرحله ممکن است به وسیله صاحب فکر (مخترع) انجام شود یا دیگری
  3. اگرچه در قانون فقط به "شعب مختلف صنعتی یا فلاحتی" اشاره شده است ولی قاعدتاً نباید این قید، قید حصری باشد و باید آن را به عنوان تمثیل تلقی کرد. بنابراین اختراع ممکن است در هر زمینه ای تحقق پیدا کند.
  4. اختراع باید جدید باشد و سابقه نداشته باشد  والا اختراع نیست بلکه شبیه سازی است.

ب) اکتشاف

اکتشاف عبارت است از پی بردن به روابط و خواص ابزار و مواد خاصی که از ترکیب آن ها یا به صورت ساده می توان در زمینه های صنعتی، فلاحتی و غیره استفاده به خصوصی کرد که تا زمان کشف بر مردم پوشیده بوده است.

فرق عمده اختراع و اکتشاف این است که در اختراع، عنصر اصلی و اساسی، ابداع و ابتکار شخص است در حصول نتیجه به خصوص از یک چیزی در حالی که در اکتشاف، عنصر اصلی پی بردن و کشف یک خاصیت یا رابطه خاص بین اشیا به خصوصی است که این خاصیت و رابطه قبال از کشف هم وجود داشته ولی کسی از وجود آن آگاهی نداشته است. مثلاً فکر ساختن هواپیما یک اختراع است ولی پی بردن به قوه جاذبه زمین یک اکتشاف است.

اکتشاف ممکن است مربوط به خواص یک شیء ساده مثل کشف خاصیت آهن ربا و با مربوط به روابط و خواص تجزیه یا ترکیب چند چیز با هم باشد مثل کشف دارویی که از ترکیب چند ماده به دست می آید. در هر حال اکتشاف در صورتی به عنوان اکتشاف شناخته می شود که سابقه شناخت و کشف به وسیله دیگری را نداشته باشد.

ج) ابتکار

اگرچه ماده 26 قانون ثبت علائم و اختراعات صحبتی از ابتکار نکرده است ولی به نظر می رسد که ابتکار دارای معنی و مفهوم خاصی است که ممکن است با اختراع و کشف فرق داشته باشد. در حقیقت می توان گفت ابتکار عبارت است از تعبیه و تهیه یک وسیله به شیوه جدیدی که سابقه نداشته است مثلاَ ابداع روش جدیدی برای گرفتن آب میوه یا چیدن میوه از درخت یا پختن غذا.

البته با توجه به اینکه ابتکارات نوعاً ملازمه با اختراع و اکتشاف دارد شاید به همین دلیل این مفهوم در قانون ثبت علائم و اختراعات مسکوت مانده و به ذکر اختراع و اکتشاف بسنده شده است.

ثبت اختراع:

قانون در صورتی از اختراع و اکتشاف حمایت می کند که ثبت شده باشد. برای ثبت نوع اختراع و اکتشاف باید به همان ترتیبی که برای ثبت علامت مقرر شده است عمل شود و اعتراض به ثبت آن نیز مانند اعتراض به ثبت علامت است.

طبق ماده 27 قانون ثبت علائم و اختراعات، کسانی می توانند تقاضای ثبت اختراع و اکتشاف کنند که مدعی یکی از امور ذیل باشند:

  1. ابداع هر محصول صنعتی جدید
  2. کشف هر وسیله جدید یا اعمال وسایل موجود به طریق جدید برای یک نتیجه یا محصول صنعتی یا فلاحتی

ظاهراً مقنن در شرایط ثبت اختراع در بند 1 ماده 27، تغییر اصطلاح داده و از اختراع با کلمه جامع تری تحت عنوان ابداع یاد کرده و در توضیح اکتشاف، ابتکار را نیز گنجانیده است.

ممکن است یک چیزی اختراع شود ولی در مراحل بعدی اختراع تکمیل شود، در این صورت برای برخورداری از حمایت قانون نسبت به تکمیل اختراع آن نیز باید به ثبت برسد.

در مورد ثبت اختراع موارد ذیل قابل توجه است:

اولاَ: هر اختراع یا تکمیل اختراع یا اکتشافی که قبل از تاریخ تقاضای ثبت خواه در ایران خواه در خارجه به نحوی از طریق رسانه های گروهی معرفی شده و یا به مورد عمل و استفاده درآید، اختراع و اکتشاف جدید محسوب نمی شود.

ثانیاً: در صورتی که حق اختراع و اکتشاف از طریق ارث به دیگری منتقل شود یا به نحو دیگری واگذار شود، در صورتی انتقال معتبر است که به نام مالک جدید به ثبت برسد (هر نوع واگذاری این گونه حقوق باید به موجب سند رسمی باشد والا اعتبار ندارد). حتی اگر انتقال در خارج انجام شده باشد، در ایران وقتی اعتبار دارد که به ثبت رسیده باشد.

ثالثاً: ثبت اختراع مستلزم پرداخت هزینه مخصوصی است به نام حق الثبت که در موقع ثبت و همه ساله باید از طرف کسی که اختراع به نام او ثبت می شود پرداخت شود.

رابعاً: برای امور ذیل نمی توان تقاضای ثبت نمود.

  1. نقشه های مالی
  2. هر اختراع یا اکتشاف یا تکمیل آن ها که مخل انتظامات عمومی یا منافیات عفت یا مخالف حفظ الصحه عمومی باشد.

آثار ثبت اختراع:
پس از ثبت اختراع یا اکتشاف از طرف دایره ثبت اختراع نوشته ای به شخص داده می شود که اصطلاحاً "ورقه اختراع" نامیده می شود، این ورقه برای صاحب آن دارای آثار ذیل است:

  1. به موجب ماده 33 قانون ثبت علائم و اختراعات استفاده انحصاری ساخت، فروش، اعمال یا استفاده از اختراع برای مدت تقاضا (5،10،15 یا حداکثر 20 سال) متعلق به صاحب ورقه اختراع است.
  2. صاحب ورقه می تواند حقوق خود را به موجب سند رسمی به دیگری منتقل کند و این حقوق می تواند از طریق ارث نیز به دیگری منتقل شود ولی در هر حال انتقال باید به ثبت برسد.
  3. مراجعه به دفتر ثبت اسناد اختراع و تقاضای سواد مصدق از آن بلامانع است.
  4. کسی که ابتدائاً تقاضای ثبت اختراع یا اکتشافی را به نام خود می کند مخترع شناخته می شود مگر خلاف آن در دادگاه ثابت شود.
  5. ورقه اختراعی که در خارج تحصیل شده باشد، در صورتی در ایران معتبر است که مدت آن منقضی نشده و برای بقیه مدت در ایران تقاضای ورقه ی اختراع کند ولی در صورتی که قبل از ثبت، کسی در ایران اختراع یا اکتشاف را به نحوی مورد استفاده قرار داده باشد صاحب ورقه نمی تواند مانع آن شود.
  6. هر گونه ادعایی نسبت به حق اختراع و اکتشاف باید در دادگاه های حقوقی و در صورتی که جنبه جزایی داشته باشد در دادگاه های جزایی مطرح گردد.
    در موارد ذیل شخص می تواند به دادگاه مراجعه کند:
    1-وقتی که اختراع جدید نباشد.
    2-وقتی که ورقه اختراع مخالف مقررات ماده 28 قانون ثبت علائم و اختراعات باشد(مواردی که نمی توان تقاضای ثبت نمود)
    3.وقتی که اختراع مربوط به طریقه های علمی صرف بوده و عملاَ قابل استفاده صنعتی یا فلاحتی نباشد(مثل کشف ستاره زحل در آسمان)
    4.وقتی که پنج سال از تاریخ صدور ورقه اختراع گذشته و اختراع به موقع استفاده عملی گذاشته نشده باشد.
  7. ورقه اختراع به هیچ وجه رای قابل استفاده بودن و یا جدید بودن و یا حقیقی بودن اختراع سندیت ندارد و همچنین ورقه مزبور به هیچ وجه دلالت بر این نمی کند که تقاضاممنده یا موکل او مخترع واقعی می باشد و یا شرح اختراع یا نقشه های آن صحیح است.

https://danasabt.ir/%d8%aa%d8%ba%db%8c%db%8c%d8%b1-%d8%a2%d8%af%d8%b1%d8%b3-%d8%b4%d8%b1%da%a9%d8%aa/

حقوق خارجی ثبت اختراع و اکتشاف:
برابر ماده 44 قانون ثبت علائم و اختراعات: "نسبت به اتباع خارجه که در ایران تقاضای ثبت اختراع نموده و اقامتگاه آنان در ایران نباشد، مقررات عهدنامه ای که با دولت متبوع آن ها منعقد شده باشد مرعی خواهد شد و اگر عهد نامه نباشد معامله متقابله خواهد شد"

علاوه بر ماده مزبور یک عهد نامه بین المللی به عنوان "قرارداد پاریس" در سال 1883 به تصویب دول عضو رسید (تا سال 1968 م، 78 کشور به اتحادیه پاریس ملحق شده اند و ایران نیز در سال 1337 ه.ش به این اتحادیه ملحق گردیده است). قرارداد پاریس چندین بار مورد تجدید نظر قرار گرفته که آخرین بار آن در سال 1958 م در لیسسبن (پایتخت پرتغال) بوده است. اصول و نکات عمده قرارداد پاریس به شرح ذیل است:

  1. عنوان قرارداد عبارت است از: "قرارداد پاریس برای حمایت مالکیت صنعتی"
  2. هدف از انعقاد قرارداد حمایت از نام، علائم تجارتی، اختراعات و جلوگیری از رقابت نامشروع
  3. اتباع خارجی عضو اتحادیه، از نظر حمایت مالکیت صنعتی، در کشورهای عضو از همان حقوقی برخوردار می شوند که اتباع داخلی
  4. تقدیم اظهارنامه ثبت علایم یا اختراعات در مورد یکی از کشورهای عضو در مورد ورقه اختراع و مدل های اشیای مصرفی 12 ماه و در مورد اشکال و طرح های صنعتی و علائم کارخانه یا بازرگانی 6 ماه حق تقدم ایجاد خواهد کرد.


:: بازدید از این مطلب : 592
|
امتیاز مطلب : 24
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : جمعه 7 مهر 1402 | نظرات ()