نوشته شده توسط : javaneh

عصب کشی دندان چیست؟

درمان ریشه یا عصب کشی برای درمان پوسیدگی‌های عمقی استفاده می‌شود و شامل سوراخ کردن دندان برای حذف کردن پالپ‌های دندان موردنظر است. ایمپلنت اقساطی در رشت پس از این که دندانپزشک دندان را با ابزارهای متفاوت تراش داد و حفره ایجاد کرد، پالپ دندان خارج می‌شود و حفره باقی مانده برای جلوگیری از عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال و داشتن ظاهری عادی با استفاده از یک پر کننده مهر و موم خواهد شد. در صورت لزوم، ممکن است یک روکش در بالای دندان قرار داده شود تا از آن بیشتر محافظت شود. 

در صورت داشتن علائم زیر به عصب کشی دندان نیاز پیدا خواهید کرد:

  • ایجاد یک برآمدگی کوچک روی لثه 
  • دندان درد شدید هنگام گاز گرفتن یا جویدن
  • حساسیت زیاد به غذاهای گم یا سرد

هنگامی که پوسیدگی دندان به عمق پالپ دندان نفوذ می‌کند، به عصب کشی نیاز خواهید داشت. در طول درمان، از بی حسی موضعی برای بی حس کردن دندان تحت درمان استفاده می‌شود. سپس دندانپزشک، تاج دندان را سوراخ می‌کند تا زمانی که به پالپ برسد. در مرحله بعد، پالپ را تمیز می‌کند و آن را خارج می‌کند. پس از تمیز شدن پالپ‌ها، از گوتا پرکا برای مسدود کردن بالای تاج دندان استفاده می‌کند. یک پانسمان موقت در این ناحیه انجام می‌شود تا زمانی که روکش سفارشی برای ترمیم کامل دندان ساخته شود. 

عفونت دندان عصب کشی شده چیست؟

عصب کشی دندان‌ها اغلب پس از پوسیدگی، پر کردن نامناسب یا آسیب دیدگی دندان به طرز قابل توجهی ضروری می‌شوند. این شرایط به باکتری‌های موجود در دهان اجازه می‌دهد تا به پالپ آسیب پذیر در مرکز دندان برسند و عفونت را ایجاد کنند. یک عصب کشی نادرست ممکن است تمام این باکتری‌ها را حذف نکرده باشد و زمینه عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال را فراهم کند. 

هنگامی که شرایط قبلی روی دندان و ریشه آن تاثیر بگذراند، ممکن است طیف وسیعی از علائم را تجربه کنید.  این علائم عبارتند از:

  • فشار و درد مداوم
  • تورم لثه درد شدید هنگام جویدن
  • حساسیت به گرما و سرما یا احساس در پس از مصرف غذاهای گرم و سرد.

همه این علائم نشان می‌دهند که در پالپ دندان شما مشکلی وجود دارد که در قسمت داخلی آن بوده و توسط دندانپزشک باید بررسی شود.

چه چیزی باعث ایجاد عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال می‌شود؟

موارد زیادی وجود دارند که نشان می‌دهند یک دندان پس از عصب کشی دوباره عفونت می‌کند. اگر دندانپزشک در قرار دادن تاج دندان‌ها تاخیر داشته باشد، احتمال نفوذ باکتری‌های مضر و ابتلا به عفونت بالا می‌رود. ریشه‌های دندان بسیار حساس هستند. اگر دچار ترک خوردگی بشوند، احتمال ایجاد عفونت در آنها بالا می‌رود. اگر دندانپزشک بعد از خارج کردن پالپ کانال‌های دندان را به طور کامل تمیز و ضدعفونی نکند، احتمال نفوذ باکتری در آنان بالا خواهد رفت. اگر گوتاپرکا بیش از اندازه بزرگ باشد یا به اندازه کافی روی دندان را نپوشاند، اجازه می‌دهد که باکتری‌ها برای بار دیگر بتوانند به داخل دندان نفوذ کنند. 

آیا عفونت می‌تواند به دندان‌های دیگر نیز سرایت کند؟

متاسفانه باید گفت که بله معمولا عفونت یک دندان این امکان را دارد که به سایر دندان‌ها، لثه و حتی فک نیز منتقل شود. حتی اگر عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال اتفاق بیفتد، می‌تواند از طریق بافت اطراف دندان به سایر قسمت‌های دهان گسترش یابد. عدم درمان این عفونت باعث گسترش این امر می‌شود. در نتیجه، به محض این که متوجه چیز غیر عادی شدید، باید به دنبال درمان باشید. در غیر این صورت، در موارد شدید عفونت ممکن است به صورت، فک و حتی جریان خون گسترش یابد.

علائم عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال

پس از انجام عصب کشی دندان، مهم است که مراقب ایجاد علائم هرگونه عفونتی باشید. جلوگیری از گسترش عفونت بالقوه نه تنها برای سلامت دندان شما بلکه برای سلامت بدن شما نیز مهم است. اگر عفونت به سرعت تشخیص داده شود، می‌توان آن را بدون اضافه شدن مشکلی دیگر درمان کرد. تمامی علائمی که نشان دهنده عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال هستند به شرح زیر است:

آبسه

آبسه روی لثه نزدیک دندان آسیب دیده نشان دهنده ایجاد بافت عفونی روی آن است. انتشار مایع یا چرک در آبسه می‌تواند اتفاق بیفتد و لازم نیست که حتما دردناک باشد. اگر قبل از عصب کشی دندان آبسه را تجربه کرده اید و در طول ۷ تا ۱۰ روز از بین نرفت، نشان دهنده این است که عفونت به طور کامل برطرف نشده است. 

تغییر رنگ دندان

ه زمان که رنگ دندان تغییر کند، نشان دهنده این است که عفونت به پالپ دندان رسیده و باعث تیره تر شدن مینای دندان شما شده است. بافت‌های داخل کانال ریشه با گسترش عفونت از بین می‌روند و دندان را به رنگ قهوه ای تیره یا زرد در می‌آورند. 

ایجاد درد

پس از عصب کشی دندان، داشتن درد شایع است. با این حال، این که درد دندان پس از چند سال دوباره شروع شود، باعث می‌شود که دندانپزشک بخواهد دوباره دندان را معاینه کند. اگر دندان دوباره به عفونت مبتلا شده باشد، درد آن به شکل قابل توجهی افزایش می‌یابد. درد ناشی از عفونت شدید و مداوم است و از نوک ریشه به لثه و فک شما گسترش می‌یابد. اگر این درد پس از سه روز این نرفته باشد، باید به دندانپزشک مراجعه کنید. 

بوی بد دهان

در حالی که بوی بد می‌تواند نشان دهنده خیلی چیزها باشد، اما معمولا بوی بد دهان نشان دهنده عفونت دهان است. اگر تمیز کردن دندان‌ها و رعایت بهداشت به طور کامل بو را از بین نمی‌برد، احتمالا به دلیل شکست در انجام عصب کشی است. علاوه بر بوی بد ممکن است گاهی اوقات طعم تلخ را هم حس کنید. 

خستگی

امکان دارد پس از هر جراحی دندانپزشکی احساس خستگی کنید، اما اگر این خستگی پس از یک هفته برطرف نشود، به معنی وجود مشکل در بدن شما است. افزایش خستگی اغلب نشانه انتقال عفونت دهان به خون شماست. رگ‌های خونی می‌توانند پاتوژن‌ها را به بقیه بدن و اندام‌های شما منتقل کنند، بنابراین عفونت در دهان می‌تواند باعث مشکلات دیگری مانند خستگی شود.

تب

داشتن تب نشان می‌دهد که بدن شما در تلاش است تمامی باکتری‌های موجود در بدن را از بین ببرد. اگر متوجه دمای بالای بدن و سایر نشانه‌ها مانند درد شدید، ممکن است که دچار عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال شده باشید. 

علت درد دندان روکش شده بعد از چند سال 

بسیاری از افراد پس از عصب کشی کردن دندان‌ها درخواست روکش کردن آن را هم می‌دهند که هم برای جلوگیری از ورود باکتری مفید است و هم می‌تواند آن را از ایجاد ضربه محافظت کند. همچنین روکش دندان می‌تواند تا حدی دندان‌ها را با یکدیگر هم سطح کند و از خشن شدن سطح دندان پر شده جلوگیری کند. 

اما نکته قابل توجه در مورد روکش دندان‌ها این است که آن‌ها هم می‌توانند در معرض عفونت و پوسیدگی قرار بگیرند. از آن جایی که با وجود روکش دندان همچنان یک بافت زنده به حساب می‌آید، در نتیجه احتمال پوسیدگی آن تا حد بالایی وجود دارد. اگر دندانپزشک قبل از روکش کردن دندان‌ها آن‌ها را به خوبی جرم گیری، عصب کشی و پر نکرده باشد، خطر پوسیدگی دندان‌ها همیشه وجود دارد. گاهی اوقات ممکن است در اثر عفونت لثه یا دندان روکش شده، شما دچار عفونت شوید که این امر موجب حس کردن درد زیادی خواهد شد. داشتن سینوزیت می‌تواند احتمال بروز عفونت در دهان و دندان‌ها را افزایش دهد. 

از آن جایی که در حین عصب کشی و روکش کردن، دندان بسیار حساس می‌شود و اگر قبل از روکش کردن عصب کشی انجام نشده باشد، احتمال بروز عفونت بسیار بالا خواهد رفت و دندان در برابر عفونت، گرما و سرما بسیار حساس می‌شود. 

آیا احساس درد پس از عصب کشی دندان‌ها امری طبیعی است؟

وجود چند روز درد و التهاب یا ناراحتی جزئی پس از چند روز کاملا طبیعی است. اعصاب اطراف دندان می‌توانند در حین عصب کشی آسیب ببینند. همچنین احتمال متورم یا متلهب شدن آن‌ها وجود دارد که هنگام غذا خوردن بسیار آزاردهنده خواهد شد. در حین عصب کشی دندانپزشک از یک ابزار تیز نزدیک به لثه استفاده می‌کند که اگر دقت کافی در حین استفاده از آن را نداشته باشد، ممکن است باعث آسیب دیدن بافت مجاور شود. 

دندانپزشکان اغلب از یک مسکن برای تسکین درد هنگام بروز عفونت استفاده می‌کنند. اگر یک تا دو هفته پس از درمان درد شدیدی را تجربه می‌کنید، به هیچ وجه طبیعی نیست و اغلب به این معنی است که عفونت در آن نفوذ کرده است. معمولا عفونت‌های سطحی پس از چند وقت برطرف می‌شوند، اما ممکن است عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال به وجود بیاید که نسبتا نگران کننده خواهد بود. 

استفاده از آنتی بیوتیک برای عفونت دندان

قبل از هر نوع اقدام برای درمان، ابتدا دندانپزشک باید وضعیت دندان را به طور کامل ارزیابی کند تا ببیند که عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال در چه وضعیتی قرار دارد. برای این کار از اشعه ایکس استفاده می‌شود. اگر وجود عفونت در دندان‌ها ثابت شد، باید به یک متخصص ریشه مراجعه کنید تا درمان لازم را برای شما انجام دهد. دندانپزشک متخصص ابتدا روکش دندان و مواد پر کننده را جدا کرده و کانال‌های دندان را مجددا تمیز می‌کند. سپس آن‌ها را می‌بندد و به صورت موقت پر می‌کند. سپس در جلسه بعدی آن را به صورت دائمی ترمیم می‌کند. 

اگر عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال عود کند، ابتدا باید به دنبال از بین بردن عفونت باشید تا وضعیت عفونت به سایر نواحی انتقال پیدا نکند. برای این کار می‌توانید از مسکن‌ها و آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده کنید تا عفونت از بین برود. سپس می‌توانید به دنبال ترمیم دندان عصب کشی شده باشید. 



:: بازدید از این مطلب : 60
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 12 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

در بند 1 ماده 15 موافقت نامه تریپس ،ثبت شرکت علامت تجاری این گونه تعریف شده است : " هرگونه علامت یا ترکیبی از علائم که بتواند کالاها یا خدمات یک فعالیت را از کالاها یا خدمات فعالیت های دیگر متمایز گرداند علامت تجاری به شمار خواهد آمد " . چنین علامتی بویژه کلمات ، شامل اسامی مشخص، حروف ، اعداد ، عناصر تصویری و ترکیبی از رنگ ها و همین طور هرگونه ترکیبی از این علائم برای ثبت به عنوان علائم تجاری خواهند بود.
در ذیل، به توضیحات کامل راجع به ثبت اعداد و حروف تجاری می پردازیم. شایان ذکر است ، چنانچه در هر یک از مراحل ثبت علائم تجاری و برند با مشکل مواجه شدید می توانید از کارشناسان توانمند ما بهره جویید. کارشناسان ما در ثبت شرکت فکر برتر به دو طریق می توانند شما را همراهی کنند. اول آنکه توسط مشاوره تخصصی رایگان در این زمینه شما را راهنمایی نمایند و دیگر آنکه تنها با ارائه ی مدارک مورد نیاز، کلیه امور ثبتی شما را خود بر عهده گیرند.

  • ثبت اعداد

امروزه بسیاری از اعداد برای مردم کشورهای مختلف، در چهارچوب ملی و گاه بین المللی ، یادآور یک کالاو خدمات است. علائم شماره 206 برای یک اتومبیل شماره های 19 و 5 برای عطر شانل ، شماره 330 c  برای نوعی هواپیمای باربری آمریکایی ... نمونه هایی از هزاران شماره هایی است که برای تمایز کالاهای مختلف به کار رفته اند، استفاده از اعداد ، اغلب به عنوان علامت تجاری و در زمینه صنعتی بویژه برای تولید کالا و اجناس به صورت سری، بسیار رایج است.
در این راستا می توان از ساخت دستگاه های صوتی، و وسایل الکترونیک خانگی ، اتومبیل و وسایل رایانه ای با استفاده از ارقام به مثابه علامت تجاری یاد نمود.
استفاده از ارقام، از دیدگاه بازاریابی علاوه بر اینکه بسیار کوتاه هستند ، بر عکس کلمات ، جملات شعار و عبارات ، در تمام دنیا برداشت مشابهی از آن ها وجود دارد ، اما اشکال عمده آن ها در این است که ارقام پایین تر از ده هزار اغلب ثبت شده است ، به عبارت دیگر این علائم ، بویژه برای برخی کالاها به علت ثبت قبلی به سختی " در دسترس" قرار دارند.

  • حروف

حروف نیز دارای همان مزایا و معایب ارقام است ، با این تفاوت که اگر ارقام جهانی هستند و در همه کشورها درک مشابهی از آن ها وجود دارد ، برخی از حروف فرانسوی در کشورهای آسیایی، عرب و حتی اروپای شرقی یعنی در کشورهایی که از الفبای سیریلیک استفاده می کنند، شناخته شده نیستند.
از میان حروف بسیار شناخته شده می توان از حرف Z برای نشان دادن لباس های کودکانه ، K با K برای ساخت در و پنجره و pi برای عطر یاد نمود.

  • ثبت گروهی از حروف ( حرف اختصاری )

ده ها سال است که برای نشان دادن نام طولانی یک سازمان ، تجارتخانه ، موسسه تولیدی یا خدماتی، حروف اول کلمات ترکیب شده نام آن سازمان را در کنار هم قرار می دهند و به اصطلاح حرف اختصاصی " سیگل " به وجود می آورند. از میان معروف ترین گروه حروف می توان از آی. بی . ام یاد نمود. امروزه در سراسر دنیا از مجموعه حروف استفاده وسیع می شود، حتی در زمینه های غیرتجاری، حروف SVP در فرانسه علامتی است برای نشان دادن بخش خدمات.
اما گاه نیز گروه حروف، ربطی به حرف اول کلمات ترکیب کننده نام موسسه یا محصول ندارد ، مثلاَ علامت معروف Lu مربوط به نوعی بیسکویت است که در واقع حرف اول نام دو بنیان گذار موسسه با نام های آقای " لوفور" و دوشیزه " یوتیل" است و یا علامت p.H  برای کفش ورزشی حروف اول نام و نام خانوادگی موسس آن " پاریس هیلتون " است. نکته حائز اهمیت این است که در کشور مزبور بعد از ثبت ، اولین سیگل ، اگر کسی گروه حروف مشابهی را جهت ثبت ارائه کند، نظام حقوقی این کشور این همزیستی را نمی پذیرد، حتی اگر مجموعه کلماتی که حروف اول آن ها برگزیده شده است، مفهومی متفاوت داشته باشد، برای مثال علامت تجاری یا همان سیگل آی. بی . ام برای عرضه محصولات و خدمات رایانه ای نمی تواند با علامت تجاری معروف شرکت آی. بی . ام همزیستی داشته باشد.



:: بازدید از این مطلب : 59
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 12 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

شهرستان جیرفت یکی از شهرستان های استان کرمان است.ثبت شرکت  جیرفت شهری امن برای سرمایه گذاران اقتصادی است.
صنایع فرآوری محصولات معادن مس و  فرآوری محصولات کشاورزی از پتانسیل های سرمایه گذاری در جیرفت به شمار می آیند.
خالی از لطف نیست که بدانیم  7 محصول کشاورزی جیرفت به دلیل تنوع آب و هوا رتبه اول تا سوم در ایران را دارند.
در ذیل به بررسی مراحل ثبت شرکت در جیرفت می پردازیم.

  • اقدامات لازم جهت ثبت شرکت  

برای آنکه شرکتی به ثبت رسد لازم است اولاَ انواع شرکت های تجاری و خصایصشان شناخته شود.
شرکت های تجاری به انواع زیر تقسیم می شوند :
شرکت سهامی عام ، شرکت سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود ، شرکت تضامنی، شرکت نسبی ، شرکت مختلط سهامی و شرکت مختلط غیرسهامی
در میان شرکت های تجاری، شرکت های سهامی و شرکت های با مسئولیت محدود با اقبال عمومی بسیاری مواجه شده اند. چرا که تشریفات اداری شرکت بامسئولیت محدود چندان پیچیدگی ندارد و تعداد اعضای آن کمتر است و همچنین مسئولیت آن ها در قبال قروض و دیون برابر با سرمایه آن ها در شرکت است. در مقابل، شرکت های سهامی، از لحاظ اعتباری برای اخذ تسهیلات بانکی ، اخذ نمایندگی معتبر و یا شرکت در مناقصات و مزایده های سطح بالا مناسب می باشند.
پس از انتخاب قالب شرکت،  شرکای شرکت را مشخص کنید . در قوانین ایران، حداقل تعداد شرکا 2 نفر و حداقل سرمایه جهت ثبت شرکت یک میلیون ریال است .
لازم به ذکر است چنانچه موضوع فعالیت شما نیاز به اخذ مجوز داشته باشد می بایست نسبت به اخذ مجوز لازم از مراجع ذیصلاح اقدام به عمل آورید. البته همه فعالیت ها نیاز به مجوز ندارند.

  • مدارک لازم جهت ثبت شرکت در جیرفت

-  گواهی عدم سوء پیشینه مدیر عامل و اعضای هیات مدیره، کپی شناسنامه و کارت ملی و گواهی عدم سوء پیشینه بازرس اصلی و علی البدل ( در شرکت های سهامی خاص)
- یک قطعه عکس سه در چهار جهت نامه معرفی عدم سوء پیشینه
- کپی شناسنامه همه اعضای شرکت
- کپی کارت ملی همه اعضای شرکت
- اصل شناسنامه حداقل دو نفر از اعضا یا اصل کارت ملی
- در مورد پرونده های سهامی خاص واریز 35% اصل سرمایه
- در مورد موضوعات مجوزی اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح
- مدرک تحصیلی مورد نیاز برای موضوعاتی که نیاز به مدرک تحصیلی دارند.
- ارائه آدرس صحیح به همراه کد پستی برای محل فعالیت شرکت و محل سکونت متقاضیان
اظهارنامه ثبت شرکت باید از اداره ثبت شرکت ها دریافت گردد و تمام بخش های آن به دقت پر شود و به امضا برسد. همزمان فرم صورتجلسه مجمع موسس و عادی و صورتجلسه هیات مدیره هم آماده شده وجود دارد که می بایست اخذ و امضا شود.
( شایان ذکر است تمامی اوراق ثبتی شرکت شامل شرکتنامه ، اساسنامه و ... به صورت کاملاَ تخصصی توسط کارشناسان ثبت شرکت فکر برتر برای متقاضیان تنظیم می گردد).

  • مراحل ثبت شرکت در جیرفت

شما می توانید با مراجعه به سامانه اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری و تکمیل اطلاعات مندرج در سامانه، درخواست خود را نسبت به ثبت شرکت خود به اداره ثبت شرکت ها اعلام نمایید.
پس از تکمیل این اطلاعات در سامانه چنانچه اطلاعات به درستی وارد شده باشند حدود 48 ساعت بعد تاییدیه نام شرکت در سامانه اعلام می گردد که پس از این مرحله می بایست مدارک را از طریق اداره پست در پاکت های مخصوص و به صورت سفارشی جهت انجام ثبت شرکت در جیرفت ارسال نمایید و بارکد پستی را در سامانه درج کنید.
سپس کارشناسان مربوطه در جیرفت مدارک ارسالی را مورد بررسی قرار می دهند و در صورت عدم ایراد در مدارک با درخواست ثبت موافقت نموده و نسبت به صدور آگهی تاسیس شرکت اقدام می کند که در اینصورت باید شخص متقاضی یا وکیل ثبت شرکت برای اخذ مدارک ثبتی و امضاء ذیل دفاتر به اداره مراجعه نماید.
نکته : اصل کپی شناسنامه و کارت ملی موسسین در هنگام امضای دفتر اداره ثبت شرکت ها لازم است .
پس از اتمام مراحل ثبت شرکت، شماره ثبت و شناسه ملی منحصر به فردی توسط مرجع ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری برای شرکت شما اختصاص می یابد.
بعد  از دریافت شماره ثبت ، می بایست آگهی ثبت شرکت را در روزنامه رسمی به نشانی http://rrk.ir به ثبت برسانید. بعد از چاپ آگهی در روزنامه ، می توانید فعالیت خود را به طور رسمی در جیرفت آغاز نمایید.



:: بازدید از این مطلب : 56
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 11 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

ونیر کامپوزیت زیبایی چیست؟

سال‌هاست که دندانپزشکی زیبایی از ونیرهای کامپوزیت برای بهبود ظاهر لبخند افراد استفاده می‌کند. متخصص ایمپلنت در رشت ونیرهای کامپوزیت با نام باندینگ کامپوزیت یا باندینگ دندان نیز شناخته می‌شود. 

ونیرهای رزین کامپوزیت به یک پیشنهاد دندانپزشکی زیبایی محبوب تبدیل شده اند، زیرا همه کاره بوده و ظاهری طبیعی ارائه می‌دهند. علاوه بر این، کامپوزیت یک روش دندانپزشکی زیبایی آسان و مقرون به صرفه است.

ونیرهای کامپوزیت از خمیر رزین پلیمری کامپوزیت ساخته شده اند که به دندان شما چسبانده می‌شوند. رزین را به عنوان یک ماده بتونه مانند در نظر بگیرید که به همان قوام سرامیک، سخت می‌شود. رزین همرنگ دندان حاوی موادی از جمله کوارتز، سیلیس، پلیمر و شیشه است. دندانپزشک شما خمیر را به دندان‌های شما می‌زند تا سطح یا روکش جدیدی ایجاد کند.

کامپوزیت‌ها می‌توانند تبدیل به یک ترمیم بسیار زیبا شوند که اساساً برای اصلاح خطوط دندانی به کار می‌روند. دندانپزشکان کامپوزیت‌ها را مستقیماً به دندان‌ها می‌چسبانند و روی دندان‌ها شروع به شکل دهی می‌کنند. سپس آنها را جلا داده و با کمک نور سفت می‌کنند. در اکثر موارد چسباندن کامپوزیت بسیار سریع انجام می‌شود.

انواع کامپوزیت زیبایی و مراحل قرار دادن آنها کدامند؟

کامپوزیت‌های زیبایی به دو دسته کامپوزیت مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می‌شوند. اما موادی که در هر دو روش استفاده می‌شود یکی است. تنها تفاوت در کاربرد و نوع قرارگیری آنهاست. 

ونیرهای کامپوزیت مستقیم

ونیر مستقیم به کاربرد مستقیم ونیرهای کامپوزیت اشاره دارد. این نوع روکش‌ها از رزین ساخته شده اند که بسیار انعطاف پذیر بوده و مانند خاک رس عمل می‌کند. دندانپزشک شما فقط در حین تهیه رزین سایه آن را در نظر می‌گیرد. مهم است که ظاهری طبیعی به دندان‌های خود بدهید. مهم ترین عامل هماهنگی رنگ است. پس از تصمیم گیری در مورد رنگ مناسب، دندانپزشک شما رزین را آماده می‌کند.

پس از اینکه دندانپزشک شما دندان‌های شما را تراشید، بلافاصله روند اعمال را آغاز می‌کند. دندانپزشک مواد آماده را روی یک دندان می‌گذارد. از این مرحله به بعد، شروع به شکل دادن دستی آنها به شکل صحیح می‌کنند. دندانپزشک این کار را برای تمام دندان‌ها انجام می‌دهد. در مجموع، دندانپزشک شما ۱۲ تا ۱۶ روکش طراحی می‌کند. این بسته به آناتومی و پهنای لبخند شما از فردی به فرد دیگر متفاوت است. پس از شکل دادن به روکش‌ها، دندانپزشک نور آبی را برای سفت شدن روکش‌ها روی آنها می‌تاباند.

ونیرهای کامپوزیت غیر مستقیم

ونیرهای کامپوزیت غیرمستقیم به نوعی گفته می‌شود که دندانپزشک در خارج از دهان شما آنها را شکل می‌دهد. برای این نوع ونیرهای کامپوزیت زیبایی، دندانپزشک نمی تواند از دندان‌های واقعی شما به عنوان مرجع استفاده کند. بنابراین از دندان‌ها قالب می‌گیرد تا بر اساس آن کار را شروع کند.

برای انجام این کار، دندانپزشک به شما قالبی می‌دهد تا آن را گاز بگیرید. البته این اتفاق پس از تراشیدن دندان‌ها رخ می‌دهد. این قالب به این دلیل است که دندانپزشک از آن برای ساخت ونیرهای کامپوزیت استفاده کند. در حال حاضر چیزی که در مورد ونیرهای غیر مستقیم وجود دارد این است که دندانپزشک می‌تواند آنها را در مطب بسازد یا آنها را به یک آزمایشگاه تخصصی که در ساخت ونیرهای کامپوزیت مهارت دارند بفرستد. این فرآیند ممکن است زمانبر باشد. به همین دلیل دندانپزشک تا زمانی که روکش‌های دائمی آماده شود از شما می‌خواهد که روکش‌های موقت روی دندان‌هایتان بگذارید.

مراحل کامپوزیت زیبایی در دندانپزشکی کدامند؟

این فرآیند با استفاده از محلول مخصوص دندانپزشکی شروع می‌شود تا سطح دندان شما کمی خشن و زبر شود. داشتن سطح دندان ناهموار برای این است که رزین باندینگ محکم به دندان شما بچسبد.

دندانپزشک شما رزین باندینگ را لایه به لایه روی دندان‌های شما اعمال می‌کند. سپس از نور زیاد در طول فرآیند درمان برای آب بندی رزین استفاده می‌کنند. هنگامی که دندانپزشک شکل و رنگ نهایی را به دست آورد، روکش‌های جدید شما صیقلی می‌شوند تا ظاهری طبیعی داشته باشند.

چسباندن ونیرهای کامپوزیت معمولاً در یک جلسه انجام شده به همین دلیل در زمان صرفه جویی می‌شود. به جای اینکه منتظر بمانید تا روکش‌های چینی سفارشی را خارج از محل در آزمایشگاه دندانپزشکی تولید کنند به راحتی با یک جلسه داخل کلینیک ونیر‌های زیبا و سفید را روی دندان‌های خود داشته باشید. 

چرا از کامپوزیت زیبایی استفاده می‌کنیم؟

باندینگ دندان (ونیرهای کامپوزیت) در موارد زیر مورد استفاده قرار می‌گیرند:

  • ترمیم دندان‌های شکسته یا ترک خورده
  • بهبود ظاهر دندان‌های تغییر رنگ داده 
  • ترمیم دندان‌های پوسیده (رزین کامپوزیت می‌تواند حفره‌ها را پر کند)
  • بستن فاصله زیاد بین دندان‌ها 
  • بلند کردن دندان 
  • اصلاح و تغییر شکل دندان 
  • محافظت از بخش‌هایی از ریشه دندان که با شروع عقب نشینی لثه‌ها در معرض دید قرار می‌گیرند.
  • ونیرهای کامپوزیت (باندینگ دندان) جایگزین دندانپزشکی زیبایی برای افراد دارای پرکردگی آمالگام هستند.
  • اگر به دنبال تغییرات زیبایی کوچک یا اصلاح کم دندان‌ها هستید، ونیرهای کامپوزیت دندان می‌تواند انتخاب خوبی باشند.

مزایای ونیرهای کامپوزیت زیبایی چیست؟

  • تعمیر و بازسازی آنها بسیار آسان است.
  • در یک ویزیت کامل می‌شود. 
  • نیازی به انتظار برای ساخت آزمایشگاهی نیست.
  • ارزان تر از روکش‌های چینی هستند.
  • به ندرت نیاز به برداشتن ساختارهای دندانی موجود می‌شود.
  • در صورت نیاز به درمان سایر قسمت‌های دندان به راحتی قابل برداشتن است.

معایب ونیر‌های کامپوزیت زیبایی چیست؟

  • به اندازه ونیرهای چینی قوی نیستند.
  • به اندازه تاج یا روکش‌های چینی در برابر لکه‌ها مقاوم نیست.
  • رزین باندینگ می‌تواند راحت تر دندان را بشکند.

چگونه از ونیرهای کامپوزیت مراقبت کنیم؟

هنگامی که مجموعه ای از ونیرهای کامپوزیت را انتخاب می‌کنید، باید از ماندگاری آنها اطمینان کامل داشته باشید. با رعایت بهداشت دهان و دندان و توجه به برخی موارد در رژیم غذایی خود مانند اجتناب از خوردن غذا‌های رنگی و سفت می‌توانید به دوام کامپوزیت‌ها کمک کنید. 

ونیرهای کامپوزیت چگونه گذاشته می‌شوند؟

یکی از متمایزترین عوامل بین انواع مختلف روکش‌ها، نحوه استفاده از آنها در دهان است. ونیرهای کامپوزیت مستقیماً با استفاده از مواد پرکننده رزین کامپوزیت قرار می‌گیرند و در واقع مستقیماً به دندان‌ها چسبانده می‌شوند. بنابراین این ماده یک ماده بتونه مانند است که دقیقاً به همان صورتی که می‌خواهیم به آن شکل می‌دهیم. این روش به روش قرارگیری مستقیم کامپوزیت شهرت دارد. اما یک روش غیر مستقیم برای قرار گیری کامپوزیت روی دندان‌ها وجود دارد که در آزمایشگاه ساخته شده و سپس روی دندان‌ها چسبانده می‌شوند. 

قیمت کامپوزیت ونیر چقدر است؟

تفاوت‌های فیزیکی بین انواع مختلف روکش‌ها در جنس و کاربرد آن است. یک سوال بسیار رایج که بیماران می‌پرسند این است که قیمت روکش‌ها چقدر است؟

معمولاً بین ونیرهای کامپوزیت و سایر انواع روکش تفاوت قیمت وجود دارد. روکش‌های رزین کامپوزیت معمولاً کمی ارزان‌تر هستند، زیرا مستقیماً در دهان ساخته می‌شوند و بنابراین هزینه‌ای برای آزمایشگاه در ارتباط با آن‌ها وجود ندارد. آنها همچنین به جای دو ویزیت، یک ویزیت نیاز دارند، زیرا می‌توانیم همه چیز را آماده کرده و مستقیماً در جای خود قرار دهیم. بنابراین این امر به کاهش هزینه‌های بازسازی کمک می‌کند.

آیا ونیرهای کامپوزیت زیبایی  لکه و رنگ را به خود می‌گیرند؟

پس از انجام این روش پس از چسباندن ونیرهای کامپوزیت، احتمالاً می‌خواهید بدانید که چگونه از آنها مراقبت کنید و آنها را کاملاً تمیز نگه دارید. 

ونیرهای کامپوزیت زیبایی نیز لکه دار می‌شوند. تمام مواردی که دندان‌ها را لکه دار می‌کنند، ونیر‌های زیبایی را نیز لکه دار می‌کنند. بنابراین خوراکی‌های رنگدانه دار مانند شراب قرمز، قهوه، یا مطمئناً دود سیگار به مرور زمان سایه آنها را تغییر می‌دهد. اغلب اوقات، می‌توان آن‌ها را به رنگ اصلی خود برگرداند. اما گاهی اوقات جوری رنگ را به خود گرفته اند که تنها راه حل، جایگزینی کامپوزیت جدید است.

آیا می‌توانید ونیرهای کامپوزیت را سفید کنید؟

پس از چندین سال استفاده از ونیرهای کامپوزیت، امری طبیعی است که رنگ آنها تغییر کرده باشد و سفید به نظر نرسند. اما امکان برگرداندن آنها به سطح سفیدی اولیه وجود دارد؟

ونیرهای کامپوزیت اندکی سفید می‌شوند، اما نه به اندازه ساختار طبیعی دندان. از آنجایی که آنها فقط جلوی دندان را می‌پوشانند، از نظر تئوری می‌توانید دندان‌ها را روشن کنید و مقداری از آن جلوه شفاف و براق را دوباره به دست بیاورید. اما معمولاً به سرعت بقیه دندان‌های شما سفید نمی‌شوند.

دوام کامپوزیت ونیر چقدر است؟

ونیرهای کامپوزیت معمولاً به اندازه ونیرهای چینی یا روکش‌های سرامیکی فشرده دوام نمی‌آورند. زیرا مواد باکیفیتی ندارند. اما به خوبی به دندان می‌چسبد. 



:: بازدید از این مطلب : 68
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 10 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

تغییر به معنای دگرگون کردن است. گرفتن کارت بازرگانی فوری اشخاص حقوقی ممکن است پس از پایان یافتن فرآیند ثبت ، نیاز به تغییر و تحولاتی داشته باشند. این تغییرات شامل :
تغییر نام ، الحاق به موضوع ، تغییر موضوع ، تغییر آدرس، نقل و انتقال سهام ، افزایش سرمایه ، کاهش سرمایه، ورود شریک ، خروج شریک ، تعیین سمت ها ، تغییر حق امضاء ، تعیین اعضای هیات مدیره و ... می باشد.
تغییرات شرکت تعاونی، می بایست به تایید وزارت تعاون برسد. درواقع، در تغییرات شرکت تعاونی، می بایست اداره ثبت و تعاون با هم هماهمگ بوده و تغییرات طبق ضوابط این دو مجموعه انجام شود.

  • مرجع اتخاذ تصمیم و نظارت در امور شرکت های تعاونی

مجمع عمومی بالاترین مرجع اتخاذ تصمیم و نظارت در امور شرکت های تعاونی است و به دو صورت تشکیل می شود :
1-  مجمع عمومی عادی ؛
2-  مجمع عمومی فوق العاده .
مجمع عمومی محل ابراز اراده جمعی اعضاست ، لیکن این ابراز اراده باید با مراعات قانون ، اساسنامه شرکت تعاونی و آیین نامه و دستورالعمل های مصوب وزارت تعاون توام باشد. چون در تصمیم گیری های جمعی معمولاَ دستیابی به اتفاق آرا مشکل است ، تصمیم گیری در جلسات مجمع عمومی ، به اکثریت آرا اتخاذ می شود. تصمیمات مجمع عمومی نه تنها برای اعضایی که در آن حضور نداشته اند ملاک و متبع است ، بلکه برای اعضایی که در جلسه اصالتاَ یا وکالتاَ حضور داشته ولی رای موافق نداده اند نیز معتبر و لازم الاتباع خواهد بود. در غیراین صورت اجرای تصمیمات مجمع و در نتیجه اداره شرکت تعاونی دچار مشکل و حتی غیرممکن خواهد شد.
ابراز اراده اعضا باید جمعی باشد و فقط در جلسات مجمع به منصه ظهور برسد، در خارج از آن ، اراده اعضا ، اعم از اینکه به صورت فردی یا جمعی ابراز گردد ، نمی تواند ملاک باشد. بنابراین عضو شرکت تعاونی فقط از طریق حضور در مجمع عمومی است که می تواند در اداره امور شرکت و تصمیم گیری های راجع به آن اعمال اراده کند.
چنان که گفتیم ، مجمع عمومی بالاترین مرجع اتخاذ تصمیم در شرکت تعاونی است ، ولی هیات مدیره نیز می تواند برای اداره امور شرکت تعاونی تصمیماتی اتخاذ کند. تفاوتی که بین آن ها وجود دارد این است که تصمیمات مجمع عمومی با حضور اعضا و رای خود آن ها گرفته می شود ، ولی هیئت مدیره منتخب مجمع عمومی است و به نمایندگی از شرکت تعاونی تصمیم گیری می کند.

  • وظایف و اختیارات مجمع عمومی

همان طور که مذکور افتاد، شرکت تعاونی دارای دو نوع مجمع عمومی است. مجمع عمومی عادی و مجمع عمومی فوق العاده. مجمع عمومی فوق العاده برای رسیدگی و تصمیم گیری درباره تغییر مواد اساسنامه ، عزل یا قبول استعفای هیئت مدیره ، انحلال شرکت تعاونی یا ادغام آن با شرکت تعاونی بر عهده مجمع عمومی عادی است . به همین علت آن را در برابر مجمع عمومی فوق العاده ، مجمع عمومی عادی نامیده اند ؛ زیرا تصمیم گیری درباره کلیه امور عادی شرکت تعاونی را برعهده دارد.
وظایف و اختیارات مجمع عمومی عادی :
به موجب قانون، وظایف و اختیارات مجمع عمومی عادی به شرح ذیل است :
1. انتخاب هیئت مدیره ، اعم از اعضای اصلی و علی البدل ؛
2. انتخاب بازرس یا بازرسان ، اعم از اصلی و علی البدل ؛
3. رسیدگی و اتخاذ تصمیم درباره ترازنامه و حساب سود و زیان و سایر گزارش های مالی هیئت مدیره پس از قرائت گزارش بازرس یا بازرسان ؛
4. تعیین خط مشی و برنامه شرکت تعاونی و تصویب بودجه جاری و سرمایه گذاری و اعتبارات و وام های درخواستی و سایر عملیات مالی به پیشنهاد هیئت مدیره ؛
5. اتخاذ تصمیم نسبت به افزایش یا کاهش سرمایه ، در حدود قوانین و مقررات ؛
6. اخذ تصمیم نسبت به ذخایر و پرداخت سود و مازاد درآمد و تقسیم آن طبق اساسنامه ؛
7. تصویب مقررات و دستورالعمل های داخلی شرکت تعاونی ؛
8. اتخاذ تصمیم در مورد عضویت شرکت تعاونی در شرکت ها و اتحادیه های تعاونی و اتاق های تعاون و میزان سهام یا حق عضویت سالامه که باید به آن ها پرداخت شود ؛
9. تعیین روزنامه کثیرالانتشار برای درج آگهی های شرکت ؛
10. انجام سایر وظایفی که قوانین و مقررات بر عهده مجمع عمومی عادی قرار می دهد.
اینک به اختصار به توضیح برخی وظایف و اختیارات مذکور می پردازیم.
از آن جا که مقدار سرمایه شرکت تعاونی در اساسنامه قید می شود، افزایش یا کاهش آن، تغییر در اساسنامه به حساب می آید و تغییر اساسنامه به موجب قانون، در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده است ؛ مع هذا قانون این امر را جزو اختیارات مجمع عمومی عادی قرار داده است. باید گفت که حکم قانون در واگذاری اختیار تغییر سرمایه شرکت تعاونی به مجمع عمومی عادی، مخصص حکمی است که قانون به موجب آن اختیار تغییر اساسنامه را به مجمع عمومی فوق العاده داده است. چنین مخصصی را " مخصص منفصل " می نامند.
درباره مواد مذکور در بند 4 وظایف و اختیارات مجمع مربوط به سرمایه گذاری و وام های درخواستی شرکت تعاونی، لازم است گفته شود که هیئت مدیره می تواند برای سرمایه گذاری یا به کارانداختن وجوه مازاد بر نیاز شرکت ، با تصویب مجمع عمومی عادی اقدام به خرید سهام اتحادیه تعاونی مربوط، تودیع به حساب سپرده بانکی و خرید سهام شرکت ها و کارخانجات صنعتی و تولیدی و بازرگانی کند ، هیئت مدیره همچنین می تواند برای انجام برنامه های مصوب و توسعه عملیات و رفع تنگناهای مالی مبادرت به استقراض یا تحصیل اعتبار از بانک ها و موسسات اعتباری، دریافت قرض الحسنه از اشخاص حقیقی و حقوقی کند. انجام هر یک از این امور باید قبلاَ با پیشنهاد هیات مدیره به تصویب مجمع عمومی عادی برسد.
وظایف و اختیارات مجمع عمومی فوق العاده :
مجمع عمومی فوق العاده – همان طور که از اسم آن پیداست – به منظور رسیدگی و اتخاذ تصمیم درباره اموری برگزار می شود که می توان آن ها را نسبت به امور جاری شرکت تعاونی فوق العاده محسوب داشت.
مجمع عمومی فوق العاده به منظور رسیدگی به امور ذیل تشکیل می شود :
1. تغییر مواد اساسنامه شرکت تعاونی در حدود قانون بخش تعاونی و با تایید وزارت تعاون ؛
2. تصمیم گیری در مورد عزل هیئت مدیره ؛
3. تصمیم گیری در مورد قبول استعفای هیئت مدیره ؛
4. تصمیم گیری درباره ادغام شرکت تعاونی با شرکت تعاونی دیگر ؛
5. انحلال شرکت تعاونی ؛
6. رسیدگی و تصمیم گیری درباره گزارش بازرس یا هر یک از بازرسان درباره تخلفات هیئت مدیره و مدیر عامل.
موادی از اساسنامه شرکت تعاونی، مانند بی نام بودن سهام ، منظور کردن ذخایر قانونی و مقدار حداقل یا حداکثر آن ها ، حق رای اعضا و غیره که در خصوص آن ها تصریح قانونی وجود دارد و مقررات راجع به آن ها امری است ، اساساَ قابل تغییر نیستند لذا مجمع عمومی فوق العاده نمی تواند آن ها را تغییر دهد.
وزارت تعاون نمونه ای از اساسنامه شرکت تعاونی را تهیه کرده است که در بدو تاسیس شرکت در اختیار هیئت موسس گذاشته می شود. مطالبی که جای آن ها در نمونه اساسنامه خالی گذاشته شده است و هیئت موسس آن ها را تکمیل کرده و به همراه سایر مطالب اساسنامه به تصویب " اولین مجمع عمومی عادی " رسانده است ، در مجمع عمومی فوق العاده قابل تغییرند. مجمع عمومی فوق العاده می تواند مطالب و مواردی را که مخالف قانون و آیین نامه ها و دستورالعمل های مربوط نباشد و با اهداف و مقاصد شرکت تعاونی نیز مطابقت داشته باشد به اساسنامه اضافه کند.
در هر حال قانون بخش تعاونی تصریح می کند که تغییر مواد اساسنامه به وسیله مجمع عمومی فوق العاده در حدود قانون مذکور عملی است.



:: بازدید از این مطلب : 60
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 10 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

یکی دیگر از شرکت های تجاری شرکت های تعاونی است ثبت شرکتها  که هدف آن با سایر شرکت هایی که درباره آن ها صحبت شد فرق می نماید زیرا هدف شرکت های سهامی عام و خاص و نسبی و غیره فعالیت به منظور سود و بهره دهی بیشتر است در صورتی که هدف اصلی شرکت های تعاونی کمک به بهبود وضع اقتصادی و رفاه شرکاء و تامین حوائج و نیازمندی های مخصوص آن ها است و معمولاَ در مواقعی بیشتر تشکیل می شود که وضع اقتصادی آشفته و نامساعد باشد و به علت تورم و گرانی قدرت خرید مردم کم است و لذا برای ارائه خدمات و تولید و امکانات رفاهی، اقشار کم درآمد را تحت پوشش قرار می دهند. ضمناَ این مطلب ناگفته نماند که در شرکت های مزبور نیز نفع و فایده مالی مورد توجه است منتهی به عنوان هدف فرعی.
یکی از اقسام تعاونی ها، تعاونی های سهامی عام است. جهت آشنایی شما عزیزان به ضوابط تشکیل این شرکت ، در ذیل ضمن توضیح راجع به اقسام شرکت های تعاونی، به شرایط ثبت آن می پردازیم.
شرکت های تعاونی به اقسام ذیل تقسیم می شوند :
1- تعاونی تولید : شرکت تعاونی که بین عده ای از پیشه وران تشکیل می گردد و شرکاء مشاغل خود را برای تولید و فروش اشیاء به کار می برند. این تعاونی ها شامل تعاونی هایی است که در امور مربوط به کشاورزی، دامداری ، دامپروری ، پرورش و صید ماهی ، شیلات ، صنعت ، معدن ، عمران شهری و روستایی و عشایری و نظایر این ها فعالیت می نمایند. ( ماده 190 ق. ت 26 ق. ب. ت )
2- تعاونی مصرف ( توزیع ) : شرکت تعاونی که به منظور فروش اجناس لازمه برای مصارف زندگانی اعم از این که اجناس مزبور را شرکاء ایجاد کرده باشند و یا خریده باشند و همچنین تقسیم نفع و ضرر بین شرکاء به نسبت خرید هر یک از آن ها تشکیل می گردد.
این تعاونی ها نیاز مشاغل تولیدی و یا مصرف کنندگان عضو خود را در چهارچوب مصالح عمومی و به منظور کاهش هزینه ها و قیمت ها تامین می نمایند. ( ماده 192 ق. ت ، 27 ق. ب. ت )
3- تعاونی سهامی عام : نوعی شرکت سهامی عام است که با رعایت قانون تجارت و محدودیت های مذکور در قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 ق. ا تشکیل شده باشد. ( بند 9 ماده 1 قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 ق. ا )
4. تعاونی فراگیر ملی : نوعی تعاونی متعارف یا تعاونی سهامی عام است که برای فقرزدایی از سه دهک پایین درآمدی تشکیل می شود. عضویت سایر افراد در این تعاونی آزاد است ولی در بدو تشکیل حداقل هفتاد درصد (70%) اعضاء آن باید از سه دهک پایین درآمدی باشند. ( بند 10 ماده 1 قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 ق. ا )

  • اوصاف خاص شرکت های تعاونی سهامی عام

شرکت های تعاونی سهامی عام که به موجب قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 ق. ا پیش بینی شده اند، دارای اوصاف ذیل اند : ( مواد 1، 5 و 12 قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 ق. ا )
1. نوعی شرکت سهامی عام است که با رعایت قانون تجارت و محدودیت های مذکور در قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 ق. ا تشکیل می شود.
2. کلیه سهام آن، بانام بوده و تملک یا نقل و انتقال آن منوط به ثبت در دفتر سهام شرکت است.
3. سهام داران نهایتاَ می توانند تا سقف سهام مقرر در اساسنامه را به تشخیص هیات مدیره دارا باشند. هر توافقی برخلاف این حکم ، باطل و بلااثر خواهد بود.
4. شرکت های تعاونی سهامی عام می توانند به عضویت اتاق های تعاون درآیند.
5. بانک های خصوصی و موسسات مالی و اعتباری باید لزوماَ در قالب شرکت سهامی عام یا شرکت تعاونی سهامی عام تشکیل شوند.
6. در شرکت تعاونی سهامی عام، هر شخص فقط یک حق رای دارد.
سقف تملک در شرکت های تعاونی سهامی عام برای اشخاص حقیقی 5 % ، برای تعاونی های فراگیر ملی و شرکت های تعاونی سهامی عام 10 % است.
در شرکت های سهامی عام ، سرمایه شرکت عمدتاَ توسط مردم تامین می شود. بر همین اساس تعدادی که اصطلاحاَ به آن ها هیئت موسس یا موسسین گویند، می بایست حداقل بیست درصد سرمایه شرکت را خود تعهد نموده و سی و پنج درصد مبلغ تعهد شده را در حسابی به نام شرکت در حال تاسیس نزد یکی از بانک ها واریز نمایند و سپس مجوز لازم را از سازمان بورس و اوراق بهادار و مجوز اعلامیه پذیره نویسی را از اداره ثبت شرکت ها اخذ نمایند.
نکته : در صورتی که سرمایه شرکت های تعاونی سهامی عام کمتر از 10 میلیارد ریال باشد از ثبت نزد سازمان بورس اوراق بهادار معاف می باشند.



:: بازدید از این مطلب : 68
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 9 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

بهترین جایگزین برای ایمپلنت های دندانی چیست؟

در ادامه بهترین گزینه های جایگزین برای ایمپلنت دندان آورده شده است: 

۱- بریج های دندانی

بریج دندان زمانی توصیه می شود که بیمار یک یا چند دندان از دست رفته داشته باشد. لمینت دندان در رشت دندان جایگزین توسط روکش های دندانی از دو طرف دندان از دست رفته پشتیبانی می شود. بریج های دندانی کاملاً در دهان شما ثابت و بدون حرکت قرار می گیرند. بریج ها به بیرون نمی لغزند یا شل نمی شوند. این جایگزین های ایمپلنت به شما این امکان را می دهند به راحتی صحبت کنید و غذا بخورید.

بریج های دندان، طبیعی به نظر رسیده و به راحتی تمیز و نگهداری می شوند. همچنین روکش های دندانی روی دندان های مجاور از آسیب دیدگی و خارج شدن آنها از موقعیت جلوگیری می کند. با این حال، برای حمایت از بریج دندان باید دندان های مجاور قوی و سالم داشته باشید.

بریج جایگزین مناسبی نسبت به ایمپلنت است. بریج های دندانی ارزان تر بوده و نیازی به جراحی ندارد، اما ماندگاری آن نیز بالا نیست. همانطور که می توانید تصور کنید، بریج گاهی اوقات در اثر غذاهای سفت و جویدن به مرور زمان شل، خرد یا شکسته می شود.

همچنین در صورت دریافت بریج دندان، باید لثه های فرد هر چند وقت معاینه شوند زیرا دهان شما به طور طبیعی دندان جدید را بدون ایمپلنت تشخیص نمی دهد. تمیز نگه داشتن دهان و مسواک زدن منظم و نخ دندان کشیدن کمک زیادی به حفظ سلامت بریج ها می کند. 

۲- پروتزهای جزئی یا کامل دهان

وقتی ایمپلنت ها و روکش ها آنطور که می خواهید لبخندتان را بهبود نمی بخشند، پروتزهای مصنوعی ممکن است برای شما خوب باشند. پروتزها مجموعه‌ای کامل یا جزئی از جایگزین‌های دندان از دست رفته هستند که روی لثه‌ها قرار می‌گیرند. ظاهر آنها مشابه دندان‌های معمولی و طبیعی است. پروتزهای مصنوعی را اغلب افراد مسن استفاده می کنند. اما مزایای بسیاری برای همه در تمامی سنین دارد.

پروتزهای مصنوعی احساسی مشابه با دندان های واقعی هنگام تماس با زبان، گونه ها و لب ها ساخته می شوند. می‌توان آن‌ها را سفارشی ساخت تا کاملاً در دهان شما قرار بگیرند، به طوری که شما و هر کسی که لبخند شما را می‌بیند، نتواند تفاوت را تشخیص دهد.

پروتز یک گزینه مناسب به جای ایمپلنت است که ظاهری طبیعی و راحت به دندان ها می دهد. این دندان ها را می توانید به آسانی جا به جا کنید. با توجه به تعداد دندان هایی که نیاز به ترمیم دارند، می توانید پروتزهای کامل و پروتز جزئی را سفارش دهید.

پروتزها معمولاً بسیار مقرون به صرفه تر از ایمپلنت ها یا بریج های دندانی هستند. اما به دلیل اینکه دوام زیادی ندارند مجبور خواهید بود در طول سال ها آنها را تعویض کنید. همانطور که دهان تغییر می کند و دندان هایتان جابجا می شود، دندان مصنوعی شما نیز نیاز به تعویض دارد.

  • پروتزهای جزئی

از یک تا چند دندان از دست داده را می توانید با این پروتز ها جایگزین کنید. برای فک بالا و پایین مناسب هستند. این پروتز ها دارای پایه هایی به رنگ لثه هستند که دندان های جایگزین را نگه داشته و به دندان های نگهدارنده شما متصل می شوند. گاهی اوقات، ممکن است برای اطمینان از مناسب بودن پروتزها، روکش روی دندان های تکیه گاه و نگهدارنده نیاز باشد. 

  • پروتز کامل

اگر تمام دندان‌های خود را به دلیل پوسیدگی، عفونت، درد یا سایر مشکلات دندانی کشیده و از دست داده اید، پروتز کامل برای شما مناسب است. پروتز کامل بالایی با ایجاد مهر و موم با برجستگی های استخوانی کام و لثه ها در جای خود نگه داشته می شوند. در حالی که پروتز کامل تحتانی توسط ایمپلنت های دندانی (لنگر) در جای خود ثابت می مانند.

  • پروتزهای ایمپلنت شده

علاوه بر پروتزهای گفته شده می‌توانید یک پروتز با پایه ایمپلنت استفاده کنید. برای افرادی که تمایل دارند عملکرد بایت خود را بهبود بخشند و دندان های مصنوعی کاملا ثابتی داشته باشند مناسب است. این پروتزها بسیار کاربردی هستند. ایمپلنت ها از این پروتز ها حمایت می کنند. برای استفاده از این مدل پروتز ها باید استخوان فک سالمی داشته باشید. 

اگر چندین دندان از دست رفته دارید، بریج با ایمپلنت توصیه می شود. دندان های از دست رفته توسط دندان هایی که با ایمپلنت در جای خود نگه داشته می شوند، حمایت می شوند. این پل ها در حالی که سلامت و عملکرد دهان و دندان شما را افزایش می دهند، ظاهری زیبا و طبیعی به شما می دهند.

۳- پل یا بریج های رزین باند

بریج های رزین باند مانند بریج های دندانی هستند و عملکرد و حسی شبیه به دندان های طبیعی دارند. تنها تفاوت این است که دندان مصنوعی به جای استفاده از دندان های مجاور، با رزین چسبانده می شود. رزین در پشت دندان ها قرار می گیرد تا دندان مصنوعی را در موقعیت خود نگه دارد. این روش کمتر تهاجمی است و در صورت لزوم می توان آن را تعویض کرد.

۴- فلیپر دندان

فلیپر یک پروتز جزئی موقت با ظاهر طبیعی است که در جای دندان خالی قرار می گیرد. برای ثابت کردن این دندان ها آنها را به کام دهان یا مکش سقف متکی می کنند. این مدل از جایگزین های ایمپلنت مانع جا به جایی و تکان خوردن دندان ها می شوند. همچنین نیازی به گیره های فلزی نداشته و به راحتی قابل استفاده هستند. اما در نظر داشته باشید که روشی دائمی نیستند.

۵- پل دندانی مریلند

به جای آماده سازی دندان های مجاور برای روکش با این بریج، دندان مصنوعی جدید با بال های کوچک در دو طرف ساخته می شود. بال ها پس از آماده شدن برای تاج خود به دندان های مجاور متصل می شوند.

یکی از مزایای اصلی انتخاب بریج مریلند این است که احتمالاً نیازی به تزریق بی حس کننده یا نووکائین نیست زیرا ساختار دندان های مجاور دست نخورده باقی مانده است.

راه های چسباندن دندان مصنوعی به دهان

راه های مختلفی برای چسباندن دندان مصنوعی به دهان یا دندان های موجود وجود دارد. گاهی اوقات فقط فکر می کنیم که چسب و ساکشن می تواند دندان مصنوعی را در جای خود نگه دارد. اما امروزه پروتزهای قفلی وجود دارند که از روکش برای قفل شدن در جای خود و پروتزهای مغناطیسی استفاده می کنند.

بیماران می توانند به سرعت این پروتزهای مصنوعی را برای تمیز کردن از دهان بیرون آورده و به راحتی در جای خود قرار دهند. در دراز مدت، این پروتز های پیشرفته می توانند راه حل بسیار راحت تر نسبت به سایر دندان های مصنوعی باشند زیرا درد یا ناراحتی کمتری ایجاد می کنند.

اگر برای دندان ها هیچ کاری انجام ندهیم چه اتفاقی می افتد؟

سوالی که تقریباً همیشه از دندانپزشکان پرسیده می شود این است که اگر هیچ کاری انجام ندهیم چه می شود؟ گاهی اوقات ممکن است بخواهید از رفتن به دندانپزشک برای پرداخت هزینه بالای درمان اجتناب کنید. اما، وقتی مشکلات دندان خود را نادیده می گیرید، جایگزین های بسیار گران تر و درمان های دشوار تر را مجبور می شوید انتخاب کنید.

اگر یک حفره یا عفونت درمان نشود، باعث درد شده و نیاز به مراقبت های بیشتری دارد و می تواند هزینه بسیار زیادی را به شما تحمیل کند. 



:: بازدید از این مطلب : 69
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 9 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

جهت آشنایی شما عزیزان با ضواط ثبت موسسه آموزشی، پلمپ دفاتر1403  در ذیل در 4 بخش توضیحاتی درباره موسسه آموزشی آورده ایم.
الف) تفاوت شرکت و موسسه
ب) موضوعات فعالیت  نیازمند به اخذ مجوز در موسسات آموزشی
ج) مدارک موردنیاز جهت ثبت موسسه آموزشی
د) فرآیند ثبت موسسه آموزشی
الف) تفاوت شرکت و موسسه :
می توان شرکت تجاری را اینگونه تعریف نمود که قراردادی است میان دو یا چند شخص که بنا بر آن هر یک از شرکاء آورده ای با خود به شرکت می آورد .
قانون تجارت ایران در ماده 20، شرکت های تجاری را بر 7 قسم و به شرح ذیل احصاء نموده است :
1- شرکت های سهامی ( به موجب ماده 4 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب 24/12/1347 شرکت سهامی به دو نوع شرکت سهامی عام و خاص تقسیم می شود.)
2- شرکت تضامنی
3- شرکت با مسئولیت محدود
4- شرکت مختلط غیر سهامی
5- شرکت مختلط سهامی
6- شرکت نسبی
7- شرکت تعاونی تولید و مصرف
اما مقصود از تشکیلات و موسسات غیرتجاری ، کلیه تشکیلات و موسساتی است که برای مقاصد غیرتجاری از قبیل امور علمی، ادبی یا امور خیریه تشکیل می شوند. اعم از این که موسسین یا تشکیل دهندگان ، قصد انتفاع داشته باشند یا نداشته باشند. تشکیلات و موسسات مزبور می توانند عناوینی از قبیل کانون ، انجمن ، و امثال آن را اختیار نمایند. لیکن انتخاب عناوینی که اختصاص به تشکیلات دولتی و کشوری دارد ؛ از طرف این موسسات ممکن نیست.
این موسسات به دو بخش تقسیم شده اند :
1) موسساتی که به قصد انتفاع و تقسیم سود بین اعضاء تشکیل نمی شوند.
2) موسساتی که به قصد جلب منافع مادی و تقسیم منافع بین اعضاء تشکیل می شوند.
اصلی ترین تفاوت بین این دو هدف از ایجاد و محدوده گسترش آن ها می باشد بدین معنی که شرکتها عموماَ جهت سوداوری و برای فعالیتهای اقتصادی مشخص که دارای مالکین مشخص نیز میباشند ،ایجاد میشوند در حالیکه موسسات جهت اهداف متفاوت و نامحدود که سود آوری و فعالیتهای اقتصادی هم میتواند جزئی از آنها باشد ایجاد میگردند.
ب) موضوعات فعالیت  نیازمند به اخذ مجوز در موسسات آموزشی :
این موضوعات عبارت است از :
- ارائه خدمات در زمینه فعالیتهای اموزش عالی و پژوهشی ،فناوری و امور دانشجویی
- انجام تحقیقات علمی در سطح ملی و بین المللی با همکاری محققان و متخصصان و همکاری با نهادهای اجرایی،علمی و پزوهشی در زمینه ارزیابی و بازنگری و اجرای طرحها و برنامه های مربوط به امور تحقیقاتی و پژوهشی
- موسسات و شرکتهای دانش بنیان ،شرکتهای دانشگاهی
- تاسیس دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی دولتی و غیر دولتی ،پژوهشکده ،پژوهشگاه
- تاسیس فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی و تشکیل فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی
- مشاوره و ارائه کلیه خدمات مورد نیاز جهت اعزام دانشجو به خارج از کشور
- ایجاد یا توسعه هرگونه واحد اموزش عالی یا موسسه تحقیقاتی تاسیس اموزشگاه های عالی ازاد و برگزاری دوره های تخصصی و کاربردی کوتاه مدت برای دوره های کنکور کاردانی ، کارشناسی ،کارشناسی ناپیوسته ، کارشناسی ارشد، دکتری
* مرجع صدور مجوز فعالیت هایی که ذکر شد، " وزارت علوم و تحقیقات فناوری" می باشد.
نام های درخواستی نیاز به مجوز :
دانش بنیان ، پژوهشکده، پژوهشگاه، دانشگاه، تحقیقات علمی پژوهشی، موسسه تحقیقاتی، آموزشگاه آزاد،اعزام دانشجو دانشگاهی
ج) مدارک مورد نیاز جهت ثبت موسسه آموزشی :
1- فتوکپی شناسنامه شرکا
2- اخذ دو نسخه تقاضانامه ثبت موسسه از اداره ثبت شرکتها و تکمیل و امضاء توسط شرکا
3- تنظیم اساسنامه حداقل دوبرگ و امضای ذیل تمام صفحات توسط کلیه شرکا یا اعضا
4- تنظیم صورتجلسه مجمع موسسین حداقل 2جلد
5- در مورد موضوعات مجوزی اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح
د) فرآیند ثبت موسسه اموزشی :
جهت ثبت موسسه آموزشی، نماینده یا وکیل قانونی موسسه ، پس از تعیین نام و تنظیم مدارک مورد نیاز، اسناد و مدارک لازم را به اداره ثبت شرکت ها ارسال می دارد.
با ارسال مدارک، اگر مدارک تقدیمی کامل بود و نقصی نداشت کارشناس مربوطه مدارک را به قسمت ثبت دفاتر ثبت شرکت ها تحویل و مسئول مربوطه پس از ثبت در دفتر نسبت به اخذ امضاء از متقاضی اقدام و متقاضی بعد از قید جمله:ثبت با سند برابر است"ذیل دفتر را امضا خواهد کرد.یک نسخه از مدارک در بایگانی اداره ثبت نگاهداری و نسخه دیگر از مدارک بعد از مهر شدن تحویل متقاضی می شود.سپس کارشناس مربوطه، پیش نویس آگهی را که تشکیل پرونده گردیده، جهت تحریر به اتاق تایپ ارسال می دارد.

https://danasabt.ir/


یک نسخه از آگهی تاسیس موسسه به واحد روابط عمومی مستقر در اداره ثبت شرکتها جهت درج در روزنامه کثیرالانتشار تحویل و رسید اخذ می شود .
درج در روزنامه رسمی، آخرین مرحله ثبت موسسه می باشد.



:: بازدید از این مطلب : 62
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

ترمیم دندان

ترمیم دندان یک اصطلاح دندانپزشکی است که به فرآیند ترمیم یا جایگزینی دندان آسیب دیده، پوسیده یا از دست رفته اشاره دارد. کامپوزیت دندان در رشت این می‌تواند شامل روش‌هایی مانند پرکردن دندان، تاج، بریج، ایمپلنت یا پروتز باشد. هدف از ترمیم دندان بهبود عملکرد، ظاهر و سلامت کلی دندان‌ها و دهان است.

روش ‌های ترمیم دندان 

انواع مختلفی از روش‌های ترمیم دندان وجود دارد که در اینجا برخی از رایج‌ترین آنها با توضیحات کامل آورده شده است:

پر کردن دندان

این شامل پر کردن حفره در دندان با مواد پرکننده برای بازیابی شکل، عملکرد و جلوگیری از پوسیدگی بیشتر است. پرکننده‌های دندان از موادی مانند رزین کامپوزیت، آمالگام یا طلا ساخته می‌شوند.

تاج دندان

تاج دندان کلاهکی است که روی دندان آسیب دیده یا ضعیف شده قرار می‌گیرد. تاج برای محافظت از دندان، بازیابی شکل و بهبود عملکرد آن طراحی شده است. تاج‌ها را می‌توان از موادی مانند چینی، فلز یا ترکیبی از هر دو ساخت.

بریج‌ های دندانی

بریج دندان برای جایگزینی یک یا چند دندان از دست رفته بکار می‌رود. این شامل یک دندان یا دندان‌های مصنوعی است که به دندان‌ها یا ایمپلنت‌های سالم مجاور متصل می‌شوند. بریج‌ها می‌توانند از موادی مانند چینی، فلز یا ترکیبی از هر دو ساخته شوند.

ایمپلنت‌ های دندانی

ایمپلنت دندانی پست کوچکی است که با جراحی در استخوان فک قرار می‌گیرد تا بجای ریشه دندان از دست رفته قرار گیرد. هنگامی‌که ایمپلنت به استخوان فک متصل شد، می‌توان یک تاج یا بریج برای بازیابی دندان از دست رفته متصل کرد. ایمپلنت‌ها معمولا از تیتانیوم ساخته می‌شوند که زیست سازگار و بادوام است.

دندان مصنوعی

پروتزها وسایل متحرکی هستند که برای جایگزینی چندین دندان از دست رفته یا قوس کامل دندان استفاده می‌شوند. آنها معمولا از یک پایه اکریلیک رنگ لثه ساخته می‌شوند که از دندان‌های مصنوعی پشتیبانی می‌کند و می‌توان آنها را با گیره، چسب یا ایمپلنت‌های دندانی در جای خود نگه داشت.

اینله و آنله

اینله‌ها و آنله‌ها مشابه پرکردگی‌های دندانی هستند اما زمانی استفاده می‌شوند که حفره یا آسیب بیش از حد بزرگ باشد و با پرکردگی ساده قابل ترمیم نباشد. اینله در داخل شیارهای دندان قرار می‌گیرد، در حالی‌که یک آنله سطح دندان را می‌پوشاند. آن‌ها معمولا از پرسلن، رزین کامپوزیت یا طلا ساخته می‌شوند.

ونیرها 

ونیرها پوسته‌های نازک و سفارشی هستند که روی سطح جلویی دندان‌ها قرار می‌گیرند تا ظاهر آن‌ها را بهبود بخشند. می‌توان از آنها برای اصلاح انواع مشکلات زیبایی مانند تغییر رنگ، بریدگی یا فاصله بین دندان‌ها استفاده کرد. ونیرها معمولا از پرسلن یا رزین کامپوزیت ساخته می‌شوند.

مهم است که توجه داشته باشید که روش خاص ترمیم دندان توصیه شده برای شما به نیازها و اهداف فردی شما بستگی دارد. دندانپزشک شما وضعیت شما را ارزیابی می‌کند و در مورد جوانب مثبت و منفی هر گزینه صحبت می‌کند تا به شما در تصمیم‌گیری آگاهانه کمک کند.

ترمیم سطح یک، سطح دو و سطح سه چیست؟

ترمیم‌های سطح یک، سطح دو و سطح سه یک سیستم طبقه بندی هستند که برای دسته بندی روش‌های ترمیم دندان بر اساس پیچیدگی آنها و میزان ساختار دندانی‌ که نیاز به ترمیم یا تعویض دارد، استفاده می‌شود. در اینجا شرح کامل هر سطح آمده است:

ترمیم سطح یک

ترمیم‌های سطح یک ساده‌ترین نوع روش‌های ترمیم هستند که معمولا شامل ترمیم حفره‌های کوچک یا آسیب جزئی به دندان می‌شوند. آنها نیازی به آماده سازی یا برداشتن ساختار سالم دندان ندارند. ترمیم‌های سطح یک شامل پر کردن دندان، اینله و آنله است.

ترمیم سطح دو

ترمیم‌های سطح دو پیچیده‌تر از ترمیم‌های سطح یک هستند و ممکن است نیاز به برداشتن ساختار دندان بیشتری داشته باشند. آنها معمولا شامل ترمیم حفره‌های با اندازه متوسط یا آسیب به دندان می‌شوند. ترمیم‌های سطح دو شامل روکش‌های دندانی، بریج‌ها و دندان‌های مصنوعی می‌باشد.

ترمیم سطح سه

ترمیم‌های سطح سه پیچیده‌ترین نوع روش‌های ترمیم هستند که معمولا شامل جایگزینی مقدار زیادی از ساختار دندان از دست رفته یا آسیب دیده است. ممکن است نیاز به آماده سازی و ترمیم قابل توجه چندین دندان داشته باشند. ترمیم‌های سطح سه شامل ایمپلنت‌های دندانی و بازسازی کامل دهان است.

توجه به این نکته مهم است که طبقه بندی روش‌های ترمیم به این سطوح همیشه سیاه و سفید نیست، زیرا پیچیدگی روش می‌تواند بر اساس موارد فردی متفاوت باشد. دندانپزشک وضعیت شما را ارزیابی می‌کند و مناسب‌ترین روش ترمیم را برای شما توصیه می‌کند.

فرآیند و مراحل پر کردن سطحی دندان

فرآیند پر کردن سطح دندان شامل چندین مرحله است:

  • ابتدا دندانپزشک ناحیه اطراف دندان را با بی‌حسی موضعی بی‌حس می‌کند تا اطمینان حاصل شود که در طول عمل راحت هستید.
  • سپس دندانپزشک ساختار دندان پوسیده یا آسیب دیده را با استفاده از مته، لیزر یا هوا سایش خارج می‌کند. این فرآیند یک فضای تمیز برای مواد پر‌کننده ایجاد می‌کند.
  • حال مواد پرکننده را آماده می‌شود. انواع مختلفی از مواد پرکننده وجود دارد، از جمله رزین کامپوزیت، آمالگام، طلا و چینی. انتخاب مواد به محل و میزان پوسیدگی و همچنین ترجیحات شخصی شما بستگی دارد.
  • مواد پرکننده در حفره آماده شده قرار می‌گیرد و دندانپزشک آن را طوری شکل می‌دهد که با خطوط دندان شما مطابقت داشته باشد. این کار به بازیابی شکل، عملکرد و ظاهر دندان شما کمک می‌کند.
  • در نهایت، دندانپزشک بایت را بررسی می‌کند تا مطمئن شود که دندان‌ها به درستی روی هم قرار گرفته‌اند. این مرحله مهم است تا اطمینان حاصل شود که پر کردن با کارهای طبیعی دندان‌تان تداخلی ایجاد نمی‌کند. اگر در این بخش دقت لازم اعمال نشود، می‌تواند مشکلات بیشتری را در مسیر درمان ایجاد کند.

کل فرآیند پر کردن سطح دندان معمولا حدود ۳۰ تا ۶۰ دقیقه بسته به اندازه و محل حفره طول می‌کشد. ممکن است کمی حساسیت داشته باشید، پس به توصیه‌های دندانپزشک برای مراقبت از دندان پر شده در چند ساعت بعد از پر کردن عمل نمایید.

انواع مواد برای پر کردن و ترمیم سطحی دندان

انواع مختلفی از مواد برای پر کردن و ترمیم سطحی دندان وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. در اینجا برخی از رایج‌ترین انواع آن آورده شده است:

رزین کامپوزیت

رزین کامپوزیت ماده‌ای به رنگ دندان است که مستقیما به سطح دندان می‌چسبد. این یک انتخاب محبوب برای پر کردن حفره‌ها و ترمیم آسیب‌های جزئی است، زیرا می‌توان از آن برای مطابقت با رنگ دندان‌های طبیعی استفاده کرد. با این حال، رزین کامپوزیت ممکن است در طول زمان فرسوده شود و ممکن است نیاز به تعویض داشته باشد.

آمالگام

آمالگام ماده‌ای نقره‌ای رنگ است که بیش از ۱۵۰ سال است که برای پرکردن دندان استفاده می‌شود. این ماده‌ای بادوام و ماندگار است که می‌تواند در برابر نیروهای جویدن مقاومت کند. با این حال، برخی از مردم نگران محتوای جیوه در آمالگام هستند و ترجیح می‌دهند از مواد دیگر استفاده کنند.

طلا

طلا ماده‌ای با دوام و زیست سازگار است که اغلب برای اینله و آنله استفاده می‌شود. گرانتر از مواد دیگر است و ممکن است نیاز به چندین بار مراجعه به دندانپزشک داشته باشد.

پرسلن

پرسلن ماده‌ای همرنگ دندان است که اغلب برای روکش‌ها، روکش‌ها و اینله‌های دندان استفاده می‌شود. بادوام است و می‌توان از آن برای هماهنگی با رنگ و بافت دندان‌های طبیعی استفاده کرد. با این حال، یک است.

بهترین ماده برای پر کردن دندان چگونه انتخاب می ‌شود؟

انتخاب بهترین ماده برای پر کردن دندان به عوامل مختلفی از جمله اندازه و محل حفره، ترجیحات شخصی شما و بودجه شما بستگی دارد. در انتخاب مواد برای پر کردن دندان باید به نکات زیر توجه کنید:

محل و اندازه حفره

مکان و اندازه حفره می‌تواند بر نوع ماده پرکننده توصیه شده تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، رزین کامپوزیت ممکن است انتخاب خوبی برای حفره‌های کوچک در دندان‌های جلو باشد، در حالی‌که آمالگام ممکن است برای حفره‌های بزرگتر در دندان‌های عقبی مناسب‌تر باشد.

زیبایی شناسی

اگر در مورد ظاهر دندان‌های خود نگران هستید، ممکن است مواد پرکننده همرنگ دندان مانند رزین کامپوزیت یا پرسلن را ترجیح دهید.

دوام

برخی از مواد پرکننده، مانند طلا و چینی، دوام بیشتری نسبت به سایرین دارند و ممکن است دوام بیشتری داشته باشند. با این حال، آنها همچنین ممکن است گران‌تر باشند.

حساسیت

اگر دندان‌های حساسی دارید، ممکن است بخواهید از موادی مانند آمالگام که می‌توانند گرما و سرما را راحت‌تر از سایر مواد هدایت کنند، اجتناب کنید.

هزینه

هزینه پر کردن دندان می‌تواند بسته به نوع ماده مورد استفاده متفاوت باشد. به عنوان مثال، پر کردن آمالگام معمولا نسبت به پرکننده‌های کامپوزیت رزین یا چینی ارزان‌تر است.

بهترین راه برای انتخاب بهترین ماده برای پر کردن دندان، مشورت با دندانپزشک است. آنها می‌توانند نیازهای خاص شما را ارزیابی کنند و موادی را که برای شرایط شما مناسب است توصیه کنند.

دندانپزشک شما همچنین می‌تواند در مورد مزایا و معایب هر ماده صحبت کند و به سوالات شما پاسخ دهد و به شما در تصمیم گیری آگاهانه کمک کند. مهم است به خاطر داشته باشید که مهمترین عامل انتخاب ماده‌ای است که به طور موثر عملکرد دندان شما را بازیابی کند و از پوسیدگی یا آسیب بیشتر جلوگیری کند.

نکاتی که برای مراقبت از دندان‌ ها باید رعایت کنیم

  • دندان‌های خود را دو بار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید.
  • برای تمیز کردن بین دندان‌ها روزانه نخ دندان بکشید.
  • برای کمک به از بین بردن باکتری‌هایی که باعث بوی بد دهان می‌شوند، از دهان شویه استفاده کنید.
  • غذاها و نوشیدنی‌های شیرین و اسیدی را محدود کنید و به جای آن بر خوردن غذاهای سالم و غنی از مواد مغذی تمرکز کنید.
  • به طور منظم برای معاینه و تمیز کردن به دندانپزشک مراجعه کنید.
  • برای جلوگیری از آسیب به مینای دندان از یک برس نرم استفاده کنید.
  • از دندان‌های خود برای باز کردن بسته‌ها یا بطری‌ها استفاده نکنید.
  • برای جلوگیری از آسیب دیدگی دندان هنگام ورزش از محافظ دهان استفاده کنید.
  • سیگار را ترک کنید، زیرا می‌تواند باعث سرطان دهان و سایر مشکلات دندانی شود.
  • برای اطمینان از اثربخشی مسواک خود را هر سه تا چهار ماه یکبار تعویض کنید.

چه زمانی نیاز به ترمیم دندان است؟

ترمیم دندان ممکن است به دلایل زیر مورد نیاز باشد:

پوسیدگی دندان

هنگامی‌که حفره‌ها یا پوسیدگی‌ها بر ساختار دندان تأثیر می‌گذارد، برای جلوگیری از آسیب بیشتر، ترمیم مورد نیاز است.

دندان شکسته یا شکسته

اگر دندانی ترک خورده، بریده شده یا شکسته است، ترمیم برای بازیابی عملکرد و زیبایی آن ضروری است.

دندان‌ های فرسوده

دندان‌هایی که به دلیل ساییدگی یا فرسایش فرسوده شده‌اند ممکن است برای بهبود عملکرد و جلوگیری از آسیب بیشتر نیاز به ترمیم داشته باشند.

بدشکل شدن دندان

اگر دندان بدشکل باشد یا شکل نامنظم داشته باشد، ممکن است برای بهبود ظاهر و عملکرد آن نیاز به ترمیم باشد.

تغییر رنگ دندان

هنگامی‌که دندان تغییر رنگ داده یا رنگ می‌گیرد، ترمیم ممکن است برای بهبود ظاهر آن ضروری باشد.

دندان از دست رفته

اگر دندانی از دست رفته باشد، ترمیم برای بازیابی عملکرد و جلوگیری از سایر مشکلات دندانی مورد نیاز است.

به طور کلی، ترمیم دندان برای بهبود ظاهر، عملکرد و سلامت دندان‌ها مورد نیاز است.

روش ‌های معاینه برای ترمیم سطحی دندان پوسیده

چندین روش معاینه برای ترمیم دندان‌های پوسیده استفاده می‌شود. در ادامه به بررسی این روش‌ها می‌پردازیم:

معاینه با چشم غیرمسلح

این روش شامل بازبینی دندان‌ها با چشم غیرمسلح برای شناسایی علائم آشکار پوسیدگی مانند تغییر رنگ، حفره‌ها یا ترک‌های قابل مشاهده است.

معاینه با اشعه ایکس

اشعه ایکس می‌تواند پوسیدگی را نشان دهد که ممکن است در طول معاینه بصری قابل مشاهده نباشد. اشعه ایکس همچنین می‌تواند به شناسایی پوسیدگی پنهان در زیر پرکردگی‌ها یا در ریشه دندان‌ها کمک کند.

معاینه لیزری

لیزرهای دندانی می‌توانند علائم اولیه پوسیدگی را که ممکن است از طریق روش‌های سنتی قابل مشاهده نباشند، تشخیص دهند. لیزر می‌تواند مناطق پوسیدگی را با اندازه‌گیری بازتاب نور و جذب دندان شناسایی کند.

رسانای الکتریکی

در این روش از یک جریان الکتریکی کوچک برای اندازه‌گیری مقاومت دندان استفاده می‌شود. مناطق پوسیده مقاومت کمتری خواهند داشت که نشان دهنده وجود پوسیدگی است.

https://drshamsdentist.com/%d9%84%d9%85%db%8c%d9%86%d8%aa-%d8%af%d9%86%d8%af%d8%a7%d9%86-%d8%af%d8%b1-%d8%b1%d8%b4%d8%aa/

ترانس ایلومینیشن

نوری به دندان تابیده می‌شود تا نواحی پوسیده یا تغییر رنگ یافته را شناسایی کند. این روش برای تشخیص پوسیدگی روی سطح جونده دندان مفید است.

هنگامی‌که میزان پوسیدگی مشخص شد، دندانپزشک یک روش ترمیم مناسب را انتخاب می‌کند که ممکن است شامل پر کردن، روکش یا درمان ریشه باشد.



:: بازدید از این مطلب : 62
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : javaneh

کالیبراسیون هود لامینار چیست؟

آزمایشگاه هایی که با میکروارگانیسم ها سر و کار دارند، حتما به هود های لامینار نیاز دارند. هود شیمیایی هود های لامینار یا Bio Safety Cabinets مانند سایر تجهیزات آزمایشگاهی باید کالیبره باشند. در این مقاله با ما همراه باشید تا به توضیح کامل نحوه نگه داری و کالیبراسیون هود های لامینار بپردازیم.

منظور از کالیبراسیون چیست؟

تجهیزات آزمایشگاهی مناسب می توانند پژوهشگران را در رسیدن سریع تر به نتایج درست و قابل اطمینان، کمک کنند. هنگام کار با دستگاه های آزمایشگاهی، هر کدام از پرسنل ملزم هستند دقیق مطابق سند هایی که قبلا  در آزمایشگاه برای هر دستگاه تدوین شده است، از دستگاه ها استفاده کنند.

از طرف دیگر، تنها استفاده کردن از دستگاه بدون توجه به تنظیم یا کالیبره بودن دستگاه پیش از شروع کار، می توانند منجر به خطا در نتایج آزمایش ها شود.

به عبارت کلی، کالیبراسیون به عملی گفته می شود که طی آن مقدار های یک دستگاه اندازه گیری با استاندارد مربوطه مقایسه و پس از بررسی مقدار خطا ها، دستگاه با مقدار استاندارد تنظیم می شود.

چرا کالیبراسیون تجهیزات آزمایشگاهی اهمیت دارد؟

با توجه به این که بیشتر آزمایش های علمی به صورت زنجیره ای و مرحله ای هستند، وجود خطا به دلیل کالیبره نبودن تجهیزات می تواند نتایج سایر مراحل را هم تحت تاثیر قرار دهد.

کالیبره بودن دستگاه های تمام آزمایشگاه ها اهمیت دارد. به عنوان مثال اگر دستگاه های آزمایشگاه تشخیص پزشکی نتایج همراه با خطا ارائه دهند، قطع پزشک در درمان فرد بیمار دچار اشتباه می شود و جان بیمار به خطر می افتد. خطا در آزمایشگاه های شیمی و داروسازی مستقیما زندگی افراد جامه را هدف می گیرد و صدمات جبران به دنبال دارد.

از این دست مثال ها بسیار است. اما آن چه اهمیت دارد این است که علاج واقعه پیش از وقوع باید کرد. با کالیبره کردن دوره ای دستگاه ها می توان خطا های مربوط به دستگاه را به حداقل مقدار ممکن رساند.

برخی گمان می کنند کالیبراسیون دستگاه ها منجر به صرف هزینه و زمان بیشتری می شود. در صورتی که این کار از اتلاف زمان، انرژی و منابع مالی ناشی از خطا های آزمایشگاهی جلوگیری می کند و باعث حفظ سرمایه شما می شود.

کالیبراسیون هود های آزمایشگاهی

هود ها در آزمایشگاه های شیمی و بیولوژیکی از اهمیت بسیاری برخوردارند. هود های شیمی و هود های لامینار دو نوع اصلی از هود های آزمایشگاهی هستند. برای مقایسه اجزا و عملکرد این دو هود مقاله تفاوت هود لامینار و هود شیمیایی را مطالعه کنید.

به طور کلی بررسی سالیانه هود های آزمایشگاهی توصیه می شود و در صورتی که هود در آزمایشگاه جا به جا شود حتما مجددا کالیبره شود تا اشکالی در عملکرد نداشته باشد.

مهم ترین کنترل هایی که باید در مورد تمام انواع هود های آزمایشگاهی انجام شود شامل موارد زیر است:

  • جریان هوا
  • فشار هوا
  • بررسی فیلتر ها
  • ساختمان کلی هود

معمولا این اقدامات پیچیده نیستند و یک نفر از پرسنل آزمایشگاه، که از قبل آموزش دیده است، می تواند مسئولیت کالیبراسیون هود ها را به عهده بگیرد.

چگونگی کالیبراسیون هود لامینار

بدون هود لامینار، آزمایشگاه زیستی عملا معنایی ندارد. زیرا نه تنها میکروارگانیسم های بیماری زا می توانند عمل اصلی خطر برای پرسنل آزمایشگاه باشند، بلکه کاربران و فضای آزمایشگاه می توانند بر نتایج آزمایش های زیستی و میکروبی اثر سوء بگذارند.

انواع هود های لامینار شرکت رویان ایران کاملا مطابق با استاندارد و کالیبره هستند. اما توصیه می شود کالیبراسیون به صورت سالیانه و بنا به ضرورت انجام شود.

کالیبراسیون هود لامینار به طور کلی شامل بررسی هود در سه بخش است.

  • سرعت هوا
  • نظارت بر چرخش هوا
  • عملکرد فیلتر هپا یا اولپا

تایید صحت عملکرد و کالیبراسیون هود های لامینار با اقدامات زیر انجام می شود:

  • بررسی سرعت جریان هوای ایجاد شده داخل کابین با استفاده از باد سنج
  • تعیین فشار هوای داخل کابین
  • بررسی میزان به هم ریختگی جریان های داخل کابین
  • بررسی کارایی فیلتر هپا با استفاده از آزمایش DOP
  • مقایسه فشار هواد ایجاد شده در دو طرف فیلتر هپا
  • کنترل لامپ های داخل کابین که برای دید بهتر کاربر نصب شده اند.
  • تعیین شدت نور UV ایجاد شده به وسیله لامپ نصب شده داخل کابین برای خاصیت آنتی باکتریالی
  • شمارش ذرات 0.3 میکرون تا 5 میکرون داخل کابین
  • تعداد باکتری ها و قارچ های فضای داخلی و خارجی هود
  • بررسی میزان صدای ایجاد شده داخل کابین هنگام کار کردن هود
  • https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%da%a9%d9%88%d8%b1%d9%87/

  • کنترل های ظاهری قسمت داخلی هود مانند شکستی، خراش و … که مانع از ضد عفونی کردن کامل هود پیش و پس از کار می شود
  • مستند سازی تمام پارامتر ها طبق استاندارد


:: بازدید از این مطلب : 65
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 فروردين 1403 | نظرات ()