برای دندان کشیدن در دوران حاملگی لازم است نکاتی مورد توجه قرار بگیرند تا آسیبی به جنین وارد نشود. متخصص لمینت دندان رشت این نکات عبارتاند از:
- توجه به نکات ایمنی درباره اشعه ایکس تعیین میزان پوسیدگی دندان به اشعه ایکس نیاز دارد. برای انجام این مرحله لازم است خانمهای باردار از یک کاور سربی برای پوشش قسمت بالای بدن استفاده کنند.
در این صورت از تابش اشعه ایکس به جنین و عوارض جانبی آن جلوگیری میشود. علاوه بر این، برای خانمهای باردار، یک پوشش مخصوص ارائه میشود تا دوز اضافهای به بیمار نرسد.
- استفاده از داروی بیحسی موضعی ایمن قبل از کشیدن دندان، بیمار بیحسی موضعی دریافت میکند. برای این کار معمولاً از لیدوکائین یا نووکائین استفاده میشود. این داروها از نوع داروی گروه B هستند که استفاده از آنها در دوران بارداری ایمن است.
داروی بیحسی وارد جفت شده اما قبل از رسیدن به جنین فیلتر میشود. ممکن است دندانپزشک برای پایین آوردن ریسک تزریق داروی بیحسی، دوز آن را کمتر از حالت طبیعی استفاده کند. بهترین کار این است که همراه با حفظ آرامش، با دندانپزشک خود همکاری کنید.
- مصرف آنتی بیوتیکها و داروهای مسکن مطابق با تجویز دندانپزشک دندانپزشک ممکن است برای تسکین درد و یا جلوگیری از عفونت دندان پس از کشیدن، برخی داروها را تجویز کند. مصرف هر یک از این داروها در حین بارداری طبق دستور دندانپزشک ایمن است. اما اگر به هر یک از داروهای تجویزی حساسیت دارید، با دندانپزشک خود صحبت کنید تا داروی جایگزین تجویز کند.
نحوه مراقبت و نکات مهم بعد از کشیدن دندان در بارداری
برای بهبودی سریعتر خود بعد از کشیدن دندان، سعی کنید موارد زیر را به درستی رعایت کنید:
- گاز استریلی که در محل کشیدن دندان گذاشته شده را حدود ۱ ساعت با فشار ملایم نگه دارید. به هیچ عنوان آب دهان خود را خارج نکنید.
- تا زمانی که بی حسی از بین نرفته، مراقب باشید تا به بافتهای نرم داخل دهان خود آسیب وارد نکنید.
- در شب اول مسواک نزنید.
- از روز دوم میتوانید با کمک آب نمک دهان خود را ضد عفونی کنید.
- از روز سوم دهانتان را مسواک بزنید، اما مراقب جای خالی دندان باشید.
- در دو روز ابتدایی از مصرف غذاها و نوشیدنیهای بسیار داغ اجتناب نمایید.
- برای مصرف نوشیدنیها نباید از نی استفاده کنید؛ زیرا مکش ایجاد شده خونریزی را تشدید خواهد کرد.
- برای کاهش درد خود تا ۳ روز ابتدایی از کمپرس سرد استفاده داشته باشید.
- داروهایی که دندانپزشک تجویز کرده است را با مشورت متخصص زنان خود مصرف کنید.
- به خاطر داشته باشید که وجود مقداری خونابه و درد تا چند روز ابتدایی طبیعی است؛ اما اگر این شرایط مدت زمان بیشتری طول کشید و با خونریزی روبهرو شدید، حتماً به دندانپزشک خود مشاوره نمایید.
در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتری در خصوص این مراقبتها دارید، پیشنهاد میکنیم تا مقاله مراقبت بعد از کشیدن دندان را مطالعه نمایید.
سوالات متداول
-
آیا کشیدن دندان در بارداری ضرر دارد؟
از سؤالات رایج خانمهای باردار در این باره، این است که آیا کشیدن دندان در بارداری خطرناک است؟ باید گفت که در سه ماه اول و سوم بارداری اثر داروی بیهوشی میتواند برای جنین ضرر داشته باشد. به همین دلیل توصیه دندانپزشکان این است که در صورت لزوم، کشیدن دندان در سه ماه دوم بارداری اتفاق بیفتد.
-
کشیدن دندان در ماه اول بارداری ممکن است؟
به طور معمول در سه ماه اول بارداری، کشیدن دندان توصیه نمیشود. حتی در شرایط لازم، این درمان به سه ماه دوم بارداری موکول خواهد شد.
-
آیا مصرف آنتیبیوتیک بعد از کشیدن دندان در دوران بارداری ممکن است؟
اگر در زمان بارداری به آنتیبیوتیک و یا چرک خشک کن نیاز دارید، باید داروی مناسب را با تجویز دندانپزشکتان تهیه کرده و مصرف نمایید.
-
عوارض کشیدن دندان در ماه اول بارداری چیست؟
در ماه بارداری رشد و تشکیل ارگانهای جنین شروع میشود که اثر داروهای بیحسی میتواند در این زمان مضر باشد.
- https://drshamsdentist.com/%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/
-
آیا کشیدن دندان باعث سقط جنین میشود؟
خیر. اگر این درمان تحت نظر دندانپزشک خوب و در زمان مناسب انجام شود، خطری را برای جنین به وجود نخواهد آورد.
-
آیا کشیدن دندان در شیردهی ممانعتی دارد؟
خیر. انجام این درمان در دوران شیردهی تحت نظر دندانپزشک مجرب ممانعتی ندارد و خطری را برای مادر و یا نوزاد ایجاد نمیکند.
:: بازدید از این مطلب : 347
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4